Comunicate de presa

Investiție de peste 1.5 milioane de Euro la Galați într-un punct de lucru IVECO

  • A fost prezentat în premieră în România modelul anului 2022 – IVECO DAILY Air Pro

IVECO România a prezentat în premieră inovația tehnică a companiei, din anul 2022 – suspensia pneumatică auto-adaptivă a IVECO DAILY Air Pro, odată cu inaugurarea unui nou punct de vânzare și service al partenerului East Truck Center, în județul Galați, potrivit unui comunicat de presă.

După prezentarea internațională de anul trecut, IVECO DAILY Air Pro a fost prezentat publicului larg și presei, pentru prima dată în România. Noul model vine cu o premieră a industriei: suspensia pneumatică auto-adaptivă  cu sistem electronic inteligent de control, cu comandă prin intermediul unui joystick în cabină, care crește confortul șoferului și îmbunătățește stabilitatea vehiculului, în funcție de greutatea încărcăturii.

„Ne bucurăm că am putut prezenta IVECO DAILY Air Pro, modelul anului 2022, în premieră în România, odată cu inaugurarea East Truck Center Galați. Prin investiția realizată aici, suntem cu încă un pas mai aproape de clienții noștri, pentru că știm cât este de important pentru aceștia ca vehiculele să se afle permanent în mișcare, iar în cazul evenimentelor neprevăzute să aibă un punct de service cât mai aproape. Din acest motiv, obiectivul IVECO este ca pe coridoarele cele mai tranzitate din România să creștem și mai mult capilaritatea rețelei, astfel încât clienții să nu parcurgă, în medie, mai mult de o oră până la cel mai apropiat atelier. În acest moment, distanța medie între două ateliere IVECO pe aceste coridoare este de 130 km. Totodată, IVECO este singurul producător din segmentul 3.5-7.5 care are, în ultimii 5 ani, o cotă de piață de peste 20%, adică unul din cinci vehicule comerciale noi vândute în România, poartă marca IVECO”, a susținut Andrei Gagea, Director General IVECO România.

Odată cu inaugurarea East Truck Center Galați se creează și mai multe locuri de muncă pentru oraș, investiția totală ridicându-se la peste 1 milion de euro, mai precizează comunicatul.

„Am ales să facem o investiție serioasă, de aproape 1,5 milioane de Euro, în această zonă și observăm că și alte companii fac același lucru. Considerăm că există potențial pentru creșterea businessului, iar odată cu inaugurarea EAST TRUCK CENTER GALAȚI se creează și mai multe locuri de muncă pentru zonă. Suma investită se regăsește în prețul de achiziție al clădirii și terenului, refacerea construcției la standarde moderne, în echipamente și bancuri de lucru, kit -uri de diagnoză, tehnologii la standardele solicitate de marca reprezentată, spațiu multifuncțional dedicat personalului de vânzări și service și traininguri de perfecționare a personalului. Cunoaștem foarte bine potențialul zonei și perspectiva de creștere, sunt investiții în infrastructură, în energie regenerabilă, în transporturi, toate acestea înseamnă tracțiune pentru business-ul de vehicule comerciale și service. Pentru acest an, ne-am propus obiective îndrăznețe, astfel încât până la finalul anului să creștem cu aproape 15% volumul vânzărilor. Acordăm o importanță deosebită și serviciilor after sales. Astfel, estimăm o creștere de 35-40% a intrărilor în service / zi, iar pentru piesele de schimb estimăm o creștere a volumelor de minimum 10%, iar turnover-ul estimat pentru anul 2023 este de 600.000 Euro”, a declarat Valentin Mereu, Director General East Truck Center.

Punctul de lucru de la Galați include un atelier cu opt posturi de lucru, trei elevatoare mari cu capacitate de 23T, trei elevatoare mici, cu capacitate de 5T, precum și o stație ITP. Pentru punctul de vânzare, partenerul IVECO estimează un potențial total de vânzări în zonă de aproximativ 850 de unități anual. În ultimii 8 ani, IVECO a comercializat aproximativ 1000 de vehicule utilitare în județul Galați, se mai arată în comunicat.

Articole recente

FMI: Sectorul privat trebuie să-şi asume povara investiţiilor pentru combaterea schimbărilor climatice

Majoritatea investiţiilor anuale de 2.000 miliarde de dolari pentru combaterea schimbărilor climatice în ţările în…

9 ore ago

Impactul total al sectorului de petrol și gaze în economie – 7,9% din PIB în 2022; numărul de locuri de muncă susținute direct – 64.000 (raport CPAG)

Sectorul petrol și gaze a reprezentat aproximativ 3,8% din PIB în anul 2022, potrivit raportului…

9 ore ago

Ciolacu: Voi merge înainte în privinţa reglementărilor jocurilor de noroc; nu am nicio problemă cu ameninţările din industria păcănelelor

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că nu are nicio problemă cu "ameninţările din industria păcănelelor",…

9 ore ago

Alexandru BONEA, Meta Estate Trust: “Dorim să ne mărim activele prin leverage bancar și prin emisiune de obligațiuni”

Meta Estate Trust este un portal între piața de capital și piața imobiliară de investiții,…

11 ore ago

Ţările UE se gândesc să renunţe la o parte reformei pieţei de electricitate

Statele membre UE se gândesc să renunţe la o parte centrală a reformei pieţei de…

11 ore ago