Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
Refuzsursa Pixabay
Iranul ar putea încerca să „vizeze” oficiali ai guvernului SUA dacă liderii iranieni consideră că „stabilitatea sau supraviețuirea” regimului lor sunt în pericol, potrivit unui nou buletin al Departamentului pentru Securitate Internă obținut de CNN.
Alte scenarii pentru potențiale atacuri iraniene asupra oficialilor americani includ cazul în care Teheranul consideră că aceștia sunt implicați în moartea unor lideri iranieni de rang înalt sau crede că atacurile aeriene americane vor continua, potrivit buletinului informativ al Biroului de Informații și Analiză al DHS, care a fost trimis autorităților de aplicare a legii de la nivel statal și local și este datat 22 iunie.
CNN a solicitat un comentariu din partea misiunii guvernului iranian la Națiunile Unite.
Luni, Iranul a lansat rachete spre o bază militară americană din Qatar, ca represalii pentru atacurile SUA asupra Iranului, potrivit a doi oficiali familiarizați cu problema.
Dar buletinul DHS este una dintre cele mai clare legături stabilite până acum de serviciile de informații și de analiză ale forțelor de ordine americane cu privire la potențialele reacții violente împotriva oficialilor guvernamentali civili ca urmare a deciziei președintelui Donald Trump de a bombarda instalațiile nucleare iraniene.
„Este datoria noastră să menținem națiunea în siguranță și informată, mai ales în perioade de conflict”, a declarat secretarul pentru securitate internă, Kristi Noem, într-o declarație pentru CNN, când CNN a solicitat DHS să comenteze buletinul. „Conflictul actual dintre Israel și Iran aduce posibilitatea unei amenințări crescute la adresa patriei noastre sub forma unor posibile atacuri cibernetice, acte de violență și crime motivate de ură antisemită.”
Buletinul nu specifică cum ar putea arăta „țintele” oficialilor americani, dar Departamentul Justiției a susținut anterior că Iranul a încercat să-l ucidă pe Trump și pe fostul său consilier pentru securitate națională, John Bolton, ca represalii pentru un atac militar american din 2020 care l-a ucis pe generalul iranian Qasem Soleimani.
„Nu am observat ca Teheranul să amenințe cu astfel de acțiuni de represalii ca răspuns la atacurile aeriene americane, iar recentele acțiuni ale forțelor de ordine ar putea pune la încercare capacitatea Iranului de a executa un complot împotriva oficialilor americani pe termen scurt”, se arată în buletin.
Trump a ridicat subiectul schimbării regimului în Iran într-o postare pe rețelele de socializare duminică seara.
„Nu este corect din punct de vedere politic să folosim termenul «schimbare de regim», dar dacă actualul regim iranian nu este capabil să FACĂ IRANUL MARE DIN NOU, de ce nu ar avea loc o schimbare de regim??? MIGA!!!”, a scris Trump.
Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karoline Leavitt, a declarat luni că Trump „a ridicat pur și simplu o întrebare” când a abordat subiectul.
CNN a raportat anul trecut că informații despre o amenințare din partea Iranului la adresa lui Trump au determinat Serviciul Secret să intensifice măsurile de securitate în jurul candidatului la președinție de atunci. În cele din urmă, aceste măsuri de protecție nu au împiedicat o breșă de securitate care a permis unui singur trăgător de 20 de ani, fără legături cu Iranul, să-l atace pe Trump la un miting din iulie 2024 în Pennsylvania.
Mai mulți foști consilieri de rang înalt ai lui Trump, care au continuat să beneficieze de protecție din cauza amenințării din partea Iranului, au fost supuși represaliilor din partea fostului lor șef și li s-a retras protecția. În anii care au urmat uciderii lui Soleimani de către SUA, mai mulți foști oficiali ai administrației Trump și-au întărit măsurile de securitate personală.
Noul buletin al DHS, intitulat „Pentru uz oficial”, adaugă mai multe detalii avertismentului public emis duminică de departament cu privire la „un mediu de amenințare sporită” în SUA, citând posibilitatea unor „atacuri cibernetice de nivel scăzut” și potențialul continuu al atacurilor comise de lupi singuratici.
Cu câteva zile înainte de atacurile SUA asupra Iranului, oficiali ai forțelor de ordine au declarat pentru CNN că reexaminează asociații cunoscuți sau suspecţi ai Hezbollah din SUA, în căutarea unor posibile amenințări care ar putea apărea pe fondul tensiunilor cu Iranul. Surse citate de CNN au declarat că, în acest moment, nu există indicii privind amenințări credibile.
Serviciile de securitate iraniene folosesc adesea hackingul pentru a culege informații despre țintele asasinatelor sau supravegherii, au declarat pentru CNN experți în securitate cibernetică specializați în Iran. Un fost oficial al administrației Trump și fost confident al lui Bolton a fost atacat cibernetic în 2022, într-o posibilă încercare de a urmări mișcările lui Bolton ca parte a complotului de asasinat, a raportat anterior CNN, fără a numi fostul oficial.
„Pe termen scurt, suntem foarte îngrijorați că hackerii aliniați Iranului vor lansa atacuri cibernetice de nivel scăzut împotriva rețelelor americane, inclusiv atacuri distribuite de tip denial-of-service”, se arată în noul buletin al DHS obținut de CNN. „Suntem, de asemenea, îngrijorați de atacurile cibernetice sau fizice împotriva infrastructurii critice din țară.”
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…
Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…
Peste 2200 de consumatori din judeţul Bihor nu au în continuare energie electrică, după furtuna…
Premierul Ilie Bolojan a avut o primă reacție duminică, la câteva zile după ce informații…
Sâmbătă, China a lansat un plan de acțiune global pentru inteligența artificială, care solicită cooperarea…
Acțiunile Palantir au crescut cu peste 2% vineri, atingând un nou record. Furnizorul de software…
This website uses cookies.
Read More