Categories: Tehnologie

Iulian POPESCU, Guvern: Putem să devenim principalul hub regional, pe digitalizare, în sud-estul Europei – VIDEO

România poate să devină principalul hub regional, pe digitalizare, în sud-estul Europei, a spus Iulian POPESCU, Consilier de Stat, Cancelaria prim-ministrului, Guvernul României, la cea de-a treia ediție a Forumului România Digitală organizat de Financial Intelligence, marți, 15 iunie 2021.

El a menționat că, în primul rând, trebuie să digitalizăm zona administrației. De asemenea, avem nevoie de creșterea competitivității mediului economic, prin digitalizare și educație digitală, inovație, cercetare.

Iulian POPESCU a spus: “Îmi doresc foarte mult ca România să aibă curaj, să își propună obiective mai mari. Cred că putem să devenim principalul hub regional, în ceea ce privește digitalizarea, în sud-estul Europei. Trebuie să ne dăm concursul atât la nivel instituțional, cât și în tot ce înseamnă încurajarea mediului economic – adaptarea legislației și atragerea investițiilor. Discutăm de fonduri de investiții, fonduri de capital de risc, mentorat, acceleratoare și tot ceea ce ține de sistemul de start up și de inovație.“

Domnia sa consideră că ar trebui să ne uitam la modele de succes și să nu reinventăm apa caldă. Iulian Popescu apreciază că instituțiile statului și reprezentanții mediului de afaceri și investițional trebuie să stea la aceeași masă, pentru a înțelege ce pot face instituțiile pentru a atinge acest deziderat, ca România să fie principalul pol de competență și pol economic în ceea ce privește digitalizarea în sud-estul Europei.

“Insist pe elementul de curaj“, a mai sus domnul Popescu, continuând: “Pentru că există o atitudine înrădăcinată în ceea ce privește instituțiile noastre de a aștepta de la alții să ne aducă lumină. (…) Trebuie să înțelegem că de foarte multe ori totul depinde numai de noi. Să fim curajoși, să propunem lucruri, astfel încât România să aibă cea mai ușoară legislație de înregistrare a fondurilor de investiții, cea mai simplă legislație pentru investiții în domeniul IT, pentru Business Angels sau în domeniul telemedicinei.“

Iulian Popescu a menționat că, pe piață, vor fi foarte mulți bani în ceea ce privește digitalizarea, nu numai prin PNRR, POCIDIF, dar și prin Fondul de Tranziție Justă.

“Prin digitalizare am putea să echilibrăm decalajul economic față de anumite regiuni ale Europei“, a mai spus Iulian Popescu.

Articole recente

Cîţu, despre Mioara Costin: Demisia – act unilateral; şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu impecabil

Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, despre plecarea Mioarei Costin din funcţia de consilier de…

54 de minute ago

Ciprian Ciucu – noul preşedinte al PNL Bucureşti

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a fost ales, sâmbătă, preşedinte al PNL Bucureşti. Acesta a…

59 de minute ago

Fundația GFG își extinde prezența și în România

Sanjeev Gupta, Președintele Executiv al Alianței GFG, a lansat astăzi activitatea Fundației GFG în România.…

3 ore ago

Facebook a lansat în SUA o funcţie pentru rugăciuni

Facebook a lansat o nouă funcţie dedicată rugăciunilor, utilizată deocamdată în Statele Unite, potrivit Reuters,…

3 ore ago

Germania va permite operatorilor de telefonie să trimită mesaje de alertă

Germania va permite operatorilor de telefonie mobilă să trimită mesaje text de avertizare în anumite…

3 ore ago

Cîţu, către Nicuşor Dan: În 2024 voi susţine un candidat liberal la Primăria Generală

Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, că îl susţine pe primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu,…

4 ore ago