Energie

Ivan: Reaşezarea indemnizaţiilor directorilor generali din energie “durează cel puţin 2-3 luni”; Nu se poate modifica integral legislația guvernanței corporative, deoarece ar însemna o reversabilitate a jalonului PNRR, ceea ce ar aduce României pierderi de 1 miliard de euro bani europeni

Reaşezarea indemnizaţiilor directorilor generali din energie “durează cel puţin 2-3 luni” şi că nici nu se poate modifica integral legislația guvernanței  corporative, deoarece ar însemna o reversabilitate a jalonului PNRR, ceea ce ar aduce României pierderi de 1 miliard de euro bani europeni, a declarat aseară ministrul Energiei, Bogdan Ivan, la Antena 3.  

Referitor la donarea de către domnia sa a 20% din salariu, Bogdan Ivan a spus: “Eu nu puteam să mă duc la colegii mei și să le cer să facă un lucru, benevol, pentru că până schimbăm cadrul legislativ prin care să reașezăm indemnizațiile în CA și ale directorilor generali durează cel puțin 2–3 luni. Nici nu poți schimba integral legislația guvernanței corporative pentru că  e jalon PNNR – ceea ce ar implica modificarea jalonului și pierderea a 1 miliard de euro pentru România.

Așa că am virat înapoi 20 % din salariul meu. Cosmin Ghiță a făcut același lucru vineri aseară. Karoly Borbely, directorul Hidroelectrica, mi-a spus că va proceda la fel, împreună cu cei din Directorat și Consiliul de Supraveghere. Îi aștept și pe ceilalți să facă la fel”, a spus ministrul.

El a mai spus că avem blocaţi 240 de milioane de euro din PNRR, “din cauza unor încălcări legislative și incompatibilități la Ministerul Energiei”.

Bogdan Ivan a  declarat: “Am început să lucrez cu oameni cu foarte multă experiență din mediul privat și din Big Four la crearea unui mecanism foarte simplu pentru  procedurile care sunt acum în derulare sau care urmează sa fie în derulare la Ministerul Energiei. Avem blocați 240 milioane de euro din PNRR, din cauza unor încălcări legislative și incompatibilități în numirile din companiile din Energie. Luăm același model din domeniul privat, la modul în care sunt evaluați administratorii companiilor private cu cifră de afaceri similară, cu zonă de activitate similară, le adaptăm la cele din subordinea Ministerului Energiei și o să vin cu acest pachet și în fața colegilor mei din Guvern și este evident că  o să discutăm și cu ceilalți miniștri, al Transporturilor și al Economiei, care de asemenea au în subordine companii cu capital de stat, dacă vor vrea să adopte modelul pe care îl propun. Dacă nu, o să-l adopt înainte, după ce o să am în discuție cu premierul Bolojan, cu care am discutat foarte aplicat și practic legat de indicatori de performanță corect, similar cu cei din domeniul privat”.

 

Articole recente

Allianz Life anunţă un atac cibernetic major: Datele personale ale majorităţii clienţilor, furate

Compania americană de asigurări Allianz Life a confirmat sâmbătă că hackerii au furat informaţii personale…

55 de minute ago

Vicepremierul Dragoş Anastasiu susţine duminică o conferinţă de presă, în contextul scandalului legat de mita dată timp de opt ani unui funcţionar ANAF

Vicepremierul Dragoş Anastasiu susţine duminică, de la ora 17.00, o conferinţă de presă, în contextul…

o oră ago

Qatarul ameninţă că va întrerupe exporturile de gaze LNG în UE, din cauza legii privind sustenabilitatea

Qatarul a ameninţat că va întrerupe livrările de gaze naturale lichefiate (LNG) către Uniunea Europeană,…

2 ore ago

Ursula von der Leyen şi Donald Trump se întâlnesc în Scoţia, pentru discuţii privind un acord comercial UE-SUA

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, urmează să discute duminică, în Scoţia, cu preşedintele…

2 ore ago

Israelul anunţă întreruperea operaţiunilor militare în trei zone din Fâşia Gaza

Forţele armate israeliene au anunţat duminică o pauză în activităţile militare în trei zone din…

2 ore ago

This website uses cookies.

Read More