Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzDacă ne referim la propagandă sau alte lucruri similare, acestea nu își au locul pe TikTok; am eliminat orice informație vătămătoare, orice dezinformare sau comportament care este împotriva regulamentului nostru, a declarat, recent, Jakub Olek, director de politici publice și relații guvernamentale la TikTok, întrebat care este reacția companiei la acuzațiile politicienilor români privind manipularea de pe TikTok.
Acesta a spus: “Există o grămadă de concepții greșite și zvonuri despre TikTok. Dacă ne referim la propagandă sau alte lucruri similare, acestea nu își au locul pe TikTok. Am înlăturat orice informație vătămătoare, orice dezinformare sau comportament care este împotriva regulilor comunității noastre. Lucrăm cu toate părțile interesate – ONG, autorități, lideri politici și cu autorități în domeniul siguranței pe internet. Scopul nostru este să răspundem preocupărilor și întrebărilor. Luăm pe rând fiecare reclamație și o discutăm. Suntem o companie foarte transparentă și suntem întotdeauna bucuroși să răspundem întrebărilor. Dar aș vrea să adaug ceva aici: preocupările trebuie să se bazeze pe fapte, nu? Pe fapte și date, mai degrabă decât concepții greșite”.
TikTok are 7,4 milioane de utilizatori în România.
La rândul său, Piotr Żaczko, manager de comunicare TikTok Polonia și piețele CE, a spus că firma respectă toate reglementările pieței europene: „Transmitem anumite rapoarte către Comisia Europeană, care ating subiectul dezinformării și alte lucruri pe care le-ati mentionat. Este o treabă constantă, face parte din provocările industriei. Nu suntem singura companie care se confruntă cu dezinformarea, am greși să spunem că treaba noastră este terminată. Piata digitală se dezvoltă rapid si necesită investigații și acțiuni constante”.
Potrivit reprezentanților Tik Tok, platforma are 167 de moderatori pentru continut în România, de aproape 5 ori mai mult decât competitorii lor.
Potrivit lui Jakub Olek, TikTok nu este în China, nu este conexiune între TikTok și guvernul chinez. ByteDance este proprietarul Tiktok. Bytedance este înregistrată în Insulele Cayman și are sedii în Singapore , Malaezia și USA.
ByteDance este 60% deținută de fonduri globale de investiții mari care au acțiuni și la alte companii tech, din Silicon Valley, 20% de angajați și 20% de fondatorii săi. Este adevărat că Bytedance deține companii care activează în China. De asta există prejudecata că TikTok este o companie chinezească. TikTok operează în afara Chinei. Guvernul chinez nu ne-a cerut niciodată date, nu am dat nimic niciodată și nici nu vom da”.
Recent, Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA a adoptat, cu majoritate covârşitoare de voturi, un proiect de lege care acordă proprietarului chinez al platformei TikTok, ByteDance, un termen de şase luni pentru a ceda acţiunile platformei cu 170 de milioane de utilizatori americani, în caz de neconformare urmând să se confrunte cu o interdicţie, transmite Reuters.
Soarta TikTok a devenit un subiect major la Washington. Congresmeni democraţi şi americani au afirmat că la birourile lor s-au primit extrem de multe apeluri din partea unor adolescenţi utilizatori ai TikTok care se opun proiectului de lege. Numărul acestor plângeri îl depăşeşte uneori pe cel apelurilor în favoarea unei încetări a focului între Israel şi Hamas în Gaza, au explicat ei.
Măsura este cea mai recentă dintr-o serie de acţiuni ale Washingtonului pentru a răspunde preocupărilor de securitate naţională cu privire la China, de la vehicule conectate la cipuri avansate de inteligenţă artificială până la macarale din porturi americane.
Preşedintele Biden a declarat că va promulga legea dacă va fi votată de Congres.
Consilierul său pentru securitate naţională, Jake Sullivan, a spus că scopul este ca TikTok să nu mai fie în proprietate chineză, nu să fie interzis.
TikTok spune că respectă reglementările existente și implementează noi măsuri pentru consolidarea securității și protecției datelor.
Reprezentanții TikTok susțin: “Proiectul Clover este un program menit să creeze un mediu sigur și consolidat pentru datele utilizatorilor noștri europeni și include o serie de elemente inovatoare: Stocarea datelor în Europa, Supraveghere terță, Controale și restricții îmbunătățite ale datelor, Confidențialitatea – îmbunătățirea tehnologiilor.
Datele utilizatorilor TikTok sunt, în prezent, stocate în SUA, Singapore și Malaezia. Acum deschidem trei noi centre de stocare a datelor în Irlanda și Norvegia, care vor deveni locațiile implicite de stocare a datelor utilizatorilor noștri europeni. Primul nostru centru de date din Irlanda este deja operațional și am început migrarea datelor europene către el. Celelalte două centre sunt în construcție
și vor intra în folosință anul acesta. Aceste centre de date reprezintă o investiție totală de 1,2 miliarde de euro anual.
Stocăm datele personale ale utilizatorilor noștri din Spațiul Economic European și Regatul Unit în mod implicit într-o zonă securizată desemnată, cunoscută sub numele de Enclavă Europeană, găzduită între timp în SUA.
Supraveghere terță
NCC Group va supraveghea și va verifica controalele și protecțiile noastre privind datele, va monitoriza fluxurile de date, va oferi verificare independentă și va raporta orice incident. NCC Group va oferi multiple servicii de securitate, inclusiv monitorizarea gateway-urilor de securitate pe care le construim în jurul datelor europene, alături de evaluări de securitate ale platformei TikTok în sine, 24/7, 365 de zile. Această supraveghere independentă va completa procesul nostru deja semnificativ de aprobare a accesului. NCC Group este un furnizor global de top în securitate cibernetică și reziliență, în care peste 14.000 de clienți din întreaga lume au încredere. NCC Group are sediul în Marea Britanie și birouri în toată Europa.
Controale și restricții îmbunătățite ale datelor
Construim noi gateway-uri de securitate care vor forma o barieră sigură în jurul datelor utilizatorilor noștri europeni. NCC Group va co-gestiona aceste gateway-uri de securitate, care includ monitorizarea cererilor de acces și aplicarea controalelor noastre în acest sens. Gateway-urile de securitate vor furniza verificări și
protecții suplimentare și vor restricționa și mai mult accesul la date, inclusiv interzicerea accesului la datele restricționate stocate în noua enclavă europeană de date pentru angajații din China.
Datele restricționate au o definiție amplă și includ toate datele personale ale utilizatorilor din SEE și UK (dacă nu se încadrează în cele trei excepții). Pentru exemplificare, datele restricționate includ numele real al unui utilizator (dacă a fost colectat), adresa de e-mail, numărul de telefon, adresa IP și conținutul generat de
utilizator care are audiența setată „Numai eu” etc. Toate datele personale ale utilizatorilor din SEE/UK vor fi definite implicit ca „date restricționate”, cu excepția în care sunt postate public de către utilizator, sunt date agregate, anonimizate sau sunt necesare pentru platformă pentru a asigura interoperabilitatea – de exemplu: informațiile despre lista utilizatorilor blocați, setările de confidențialitate, comentariile pe care un utilizator alege să le posteze etc.
Confidențialitatea – Îmbunătățirea tehnologiilor
Alături de NCC Group, dezvoltăm tehnologii de îmbunătățire a confidențialității (PETs) și le integrăm în procedurile existente. Printre ele se numără și pseudonimizarea datelor pentru interoperabilitatea la nivel global, prin care ne
asigurăm că o persoană nu poate fi identificată fără informații suplimentare. De asemenea, acestea includ și agregarea datelor individuale în seturi de date mari și confidențialitate diferențială, pentru a evita identificarea persoanelor cu
ajutorul unor informații relevante. NCC Group va implementa verificări continue pentru a se asigura că tehnologiile noastre de îmbunătățire a confidențialității (PETs) sunt eficiente”.
Statele Unite și Uniunea Europeană au convenit un acord comercial cadru în urma întâlnirii pe…
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut duminică o discuţie telefonică cu preşedintele…
Vicepremierul demisionar Dragoş Anastasiu a confirmat că, pe perioada cât a deţinut funcţiile de consilier…
Secretarul pentru comerț Howard Lutnick a declarat că „întrebarea” înaintea discuțiilor dintre președintele Donald Trump…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…
Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…
This website uses cookies.
Read More