Afaceri

Kathrin Anselm: Airbnb va finanța cazarea gratuită, pe termen scurt, a unui număr de până la 100.000 de refugiați care părăsesc Ucraina; 350 de gazde din România s-au înregistrat pentru a-și oferi casele refugiaților

Airbnb va finanța cazarea gratuită, pe termen scurt, a unui număr de până la 100.000 de refugiați care părăsesc Ucraina, ne-a spus Kathrin Anselm, General Manager Airbnb pentru Germania, Austria, Elveția, Europa Centrală și de Est și Rusia, într-un interviu.

La data de 9 martie, peste 31.400 de Gazde din rețeaua Airbnb.org s-au înregistrat pentru a-și oferi casele refugiaților în toată lumea, în 160 de țări -inclusiv peste 17.400 de Gazde Airbnb.org noi, care s-au înregistrat numai în ultima săptămână. Acest număr include aproape 350 de gazde din România, care s-au înregistrat deja.

 ***

Cum ajută Airbnb refugiații care ajung din Ucraina în România? 

Kathrin Anselm: În data de 28 februarie, am anunțat că Airbnb.org va finanța cazarea gratuită, pe termen scurt, a unui număr de până la 100.000 de refugiați care părăsesc Ucraina. Aceste cazări vor fi finanțate de Airbnb. Inc., de donatorii către Fondul pentru Refugiați Airbnb.org, precum și prin generozitatea Gazdelor din rețeaua Airbnb.org. Avem nevoie urgentă de cazări temporare în România, Polonia, Ungaria, Germania, Slovacia și în multe alte țări din Europa, deoarece sosesc în continuare refugiați, în fiecare zi.

Cum pot ajuta persoanele care pot asigura cazare, prin intermediul Airbnb? 

Kathrin Anselm: Știm că gazdele și oaspeții din rețeaua Airbnb din întreaga lume sunt nerăbdători să se mobilizeze și să ofere sprijin în acest efort masiv de ajutor acordat persoanelor care se refugiază din Ucraina. Orice persoană interesată să susțină această inițiativă, inclusiv prin oferirea de cazare gratuită sau la preț redus poate vizita website-ul airbnb.org/help-ukraine pentru a participa la acest efort.

Doriți să lucrați împreună cu ONG-uri pentru a acoperi alte nevoi pentru refugiați în unitățile de cazare? 

Kathrin Anselm: În data de 8 martie, am anunțat că Airbnb.org a încheiat un parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație (IOM), Agenția ONU pentru Migrație, pentru acordarea de sprijin persoanelor care fug din Ucraina. Airbnb.org va colabora cu IOM pentru a pune în contact persoanele care fug din Ucraina și persoanele care oferă cazări gratuite, pe termen scurt din România, Polonia, Moldova, Ungaria și Slovacia. Airbnb.org lucrează în mod activ pentru a stabili parteneriate cu alte ONG-uri regionale și internaționale, care desfășoară acțiuni în teren. Aceste organizații vor coordona în mod direct aceste cazări pentru refugiați.

Câte persoane refugiate s-au cazat până acum în România prin intermediul Airbnb? Câte cazări au fost asigurate în mod gratuit? 

Kathrin Anselm: Suntem copleșiți de răspunsul pozitiv primit la această inițiativă și de generozitatea și angajamentul de care a dat dovadă comunitatea noastră. Website-ul Airbnb.org cu informații privind acțiunea pentru Ucraina a fost vizitat de aproximativ 1,4 milioane de ori de la lansarea acestuia, în luna martie. La data de 9 martie, peste 31.400 de Gazde din rețeaua Airbnb.org s-au înregistrat pentru a-și oferi casele refugiaților în toată lumea, în 160 de țări -inclusiv peste 17.400 de Gazde Airbnb.org noi, care s-au înregistrat numai în ultima săptămână. Acest număr include aproape 350 de gazde din România, care s-au înregistrat deja. Însă majoritatea Gazdelor au nevoie de ajutor pentru a face față acestei oferte. Prin urmare, apelăm la toate persoanele care doresc să își pună casa la dispoziție să se înregistreze prin airbnb.org.

Câte cazări pe termen scurt – câteva zile? Câte dintre acestea oferă cazare pe termen lung? 

Kathrin Anselm: Începem cu cazări cu durata de până la 14 zile și, pe măsură ce situația evoluează, Airbnb.org va ține legătura cu ONG-urile, cu agențiile de relocare și cu liderii guvernamentali pentru a înțelege cum putem ajuta cât mai mult în această criză. Comunitatea de Gazde Airbnb poate asigura atât cazări pe termen scurt, cât și pe termen lung, și Airbnb.org va colabora cu ONG-urile, cu agențiile de relocare și cu partenerii noștri pentru a stabili și a veni în întâmpinarea nevoilor specifice.

Cum pot ajuta persoanele care nu pot oferi cazare, însă doresc să susțină această campanie? 

Kathrin Anselm: În cazul în care nu vă puteți pune la dispoziție locuința, puteți de asemenea face donații către Airbnb.org pentru sprijinirea acestei inițiative.

***

Kathrin Anselm este General Manager Airbnb pentru Germania, Austria, Elveția, Europa Centrală și de Est și Rusia din august 2019. În trecut a fost managing director la limango, cel mai mare club de cumpărături online pentru familii din Europa și manager interimar la mai multe companii tech, inclusiv Deliveroo. Katrin este expert în dezvoltarea, scalarea și optimizarea business-urilor digitale, inclusiv Airbnb, Deliveroo, limango, Wimdu (Rocket Internet), one2like (exit la Parship). Este Advisor al Board-ului Decathlon Germania, mentorează leadership feminin, start-up-uri și afaceri sociale și este lector invitat la TUM School of Management (membru al grupului pentru diversitate & leadership feminin).

Articole recente

Klaus Iohannis transmite felicitări noului preşedinte al Cehiei

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, sâmbătă, felicitări noului preşedinte al Cehiei, Petr Pavel, pronunţându-se pentru…

3 ore ago

Armata Poloniei înregistrează un nivel record de recrutări de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina

Forţele armate ale Poloniei înregistrează un nivel record de recrutări de la declanşarea invaziei ruse…

3 ore ago

Liderii europeni salută victoria lui Petr Pavel în alegerile prezidenţiale din Republica Cehă

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat "ataşamentul ferm la valorile noastre europene"…

3 ore ago

Atentate în Ierusalimul de Est: Moscova îndeamnă toate părţile la ”reţinere maximă”

Ministerul Afacerilor Externe rus s-a declarat sâmbătă "profund îngrijorat" după atentatele comise în Ierusalimul de…

3 ore ago

Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Republica Cehă

Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Republica Cehă, după numărarea a 75%…

8 ore ago

Preşedinta Comisiei Europene asigură Kievul de sprijin necondiţionat înaintea summitului UE-Ucraina

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat sâmbătă, înainte de summitul UE-Ucraina de…

9 ore ago