International

Kremlinul susţine că “terorişti ucraineni” au atacat regiunea rusă Briansk și au luat ostatici; Ucraina: Povestea – o provocare deliberată

  • „Povestea despre grupul de sabotaj ucrainean din Federaţia Rusă este o provocare deliberată clasică”, a transmis pe Twitter Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski.

Kremlinul a anunţat joi că sunt luate măsuri pentru a-i distruge pe “teroriştii ucraineni” care au întreprins un atac transfrontalier în Briansk, regiune rusă care se învecinează cu Ucraina şi unde, potrivit raportărilor unor oficiali ruşi, mai multe persoane au fost luate ostatice, informează Reuters.

Potrivit TASS, luptătorii din Garda Naţională a Rusiei s-au angajat într-o confruntare cu militanţii ucraineni. Serviciul Federal de Securitate(FSB) a confirmat că în zona de frontieră este în curs o operaţiune de eliminare a celor infiltraţi pe la frontiera de stat.

„Povestea despre grupul de sabotaj ucrainean din Federaţia Rusă este o provocare deliberată clasică”, a transmis pe Twitter Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski.

„Federaţia Rusă vrea să îşi sperie populaţia pentru a justifica atacul asupra unei alte ţări şi sărăcia în creştere după un an de război. Mişcarea partizană din Federaţia Rusă devine tot mai puternică şi mai agresivă. Temeţi-vă de partizanii voştri…” – a transmis Podoliak.

Anterior, oficiali ruşi citaţi de agenţii de presă din Rusia au susţinut că forţele ruse luptă împotriva unui grup ucrainean de sabotaj care s-a infiltrat în Briansk. O sursă din cadrul serviciilor ruse de securitate citată de TASS a afirmat că grupul de sabotori ucraineni “s-a infiltrat în două sate, luând localnici ostatici în unul dintre ele”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că preşedintele rus Vladimir Putin primeşte rapoarte reactualizate de la agenţiile de securitate şi de la ministrul rus al apărării Serghei Şoigu cu privire la situaţie.

„Preşedintele Putin se află la Kremlin, el primeşte rapoarte constante, regulate, prin intermediul agenţiilor de securitate. În special, şeful FSB (Aleksandr) Bortnikov, ministrul apărării (Serghei) Şoigu şi şeful Rosgvardia (Viktor) Zolotov îi raportează. Vorbim despre evenimente care sunt în desfăşurare în regiunea Briansk în legătură cu atacul militanţilor ucraineni”, a declarat Peskov, care a descris acţiunile drept un „atac terorist”.

Peskov a negat informaţiile conform cărora Vladimir Putin plănuieşte să organizeze o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate joi, dar a spus că Putin intenţionează să organizeze o reuniune a Consiliului vineri, cum face de obicei.

 

 

Articole recente

Iohannis: Dronele ruse nu atacă România, dar, cum cad în România, reprezintă o problemă reală

Dronele ruse nu atacă România, dar faptul că resturi ale acestora cad pe teritoriul ţării…

8 ore ago

Franţa: După reţinerea unei jurnaliste, un militar este investigat pentru divulgarea de secrete militare

Un fost militar francez a fost pus joi sub urmărire penală de către o instanţă…

8 ore ago

Şefa diplomaţiei germane cere modernizarea ONU

Ministrul de externe al Germaniei, Annalena Baerbock, a cerut joi comunităţii internaţionale să adapteze ONU…

8 ore ago

Iohannis: Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă; calculat greşit

Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a…

8 ore ago

Germania: Semnificativă orientare spre extrema dreaptă alegătorilor germani (studiu)

Atitudinile de extremă-dreapta s-au intensificat drastic în Germania din 2021 încoace, cercetătorii stabilind că unul…

8 ore ago

Trump cere blocarea guvernului SUA prin neaprobarea cheltuielilor bugetare, pentru scăpa de procesele federale

Fostul preşedinte american Donald Trump le-a cerut miercuri noaptea colegilor săi republicani din Congresul SUA…

9 ore ago