International

La Bruxelles a început procedura de ratificare a aderării Finlandei şi Suediei la NATO

Cele 30 de state membre ale NATO au început marţi la Bruxelles procesul de ratificare a aderării Finlandei şi Suediei, a anunţat secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, citat de AFP, potrivit Agerpres.

“Semnarea protocoalelor de aderare lansează procesul de ratificare în fiecare ţară membră”, a explicat el înainte ca ambasadorii acestora să parafeze protocoalele.

Turcia este singura ţară din NATO care a condiţionat ratificarea de respectarea unor angajamente privind combaterea terorismului asumate de cele două candidate, la summitul de la Madrid al Alianţei.

Articole recente

Franța: Protestele „Blocați totul” amenință să blocheze transportul și alte servicii în întreaga țară

Franța se confruntă astăzi cu multe perturbări, întrucât protestele „Blocați totul”, organizate de o coaliție…

32 de secunde ago

Drone neutralizate în spaţiul aerian al Poloniei/ Premierul Tusk: L-am informat pe Secretarul General al NATO cu privire la situația actuală

Preşedintele şi prim-ministrul Poloniei au fost notificaţi în legătură cu desfăşurarea unei operaţiuni de neutralizare…

2 ore ago

Directorul general Elcen, Claudiu Crețu, a fost plasat sub control judiciar de DNA și are interdicția de a-și exercita funcția

Directorul general Elcen, Claudiu Crețu, a fost plasat, marți seara, sub control judiciar de DNA…

2 ore ago

Australia va desfăşura o flotă de drone de atac subacvatice

Australia va desfăşura o flotă de drone de atac subacvatice de mari dimensiuni "Ghost Shark",…

2 ore ago

Qatar afirmă că va continua să joace rolul său de mediator în Gaza în ciuda atacului israelian

Qatarul va continua să medieze în războiul din Fâşia Gaza, în ciuda unui atac israelian…

2 ore ago

Şeful Energiei din SUA critică ţinta de emisii ”net zero” până în 2050: ”Un dezastru colosal”

Secretarul american al Energiei, Chris Wright, a calificat obiectivul de atingere a neutralităţii climatice până…

2 ore ago

This website uses cookies.

Read More