International

La Paris, magazinele cu aer condiționat au fost amendate pentru că au lăsat ușile deschise (Figaro)

După cîteva săptămâni de avertismente, autorităţile din Paris au amendat primii comercianţi, pentru a evita risipa de energie, scrie Le Figaro.

„În plin val de căldură și criză energetică, sunt scandalizat să văd iresponsabilitatea magazinelor cu aer condiționat care lasă ușa deschisă!”, a spus Dan Lert, viceprimarul Parisului responsabil cu tranziția ecologică, pe 17 iulie, pe contul lui de Twitter.

De atunci, mai multe orașe au instituit ordine pentru a forța magazinele să-și închidă ușile atunci când un aparat de aer condiționat sau un încălzitor este în funcțiune.

La Paris, ordinul a intrat în vigoare pe 25 iulie, dar autorităţile au dat magazinelor un răgaz, printr-o campanie de conștientizare de trei săptămâni. De miercurea trecută, magazinele pariziene pot fi amendate. Ele riscă o amendă de până la 150 de euro și primele sancțiuni au fost deja date pe Strada Rivoli, în arondismentul 4, conform Le Parisien. Contactată, primăria nu a precizat încă numărul de amenzi  înregistrate.

La Bourg-en-Bresse (Ain), ordinul pare să fi dat roade. Într-adevăr, „nicio amendă ” nu a fost înregistrată din 18 iulie, data intrării în vigoare a ordinului.

Sylvain Eymery, director adjunct în primărie, a spus că „magazinele au intrat repede în joc ” pentru a nu fi amendate. Înainte de această campanie de conștientizare, în general „marcile mari” erau cele care sfătuiau francizaţii să lase ușa deschisă, „pentru a atrage mai mulți clienți și a creşte cifra de afaceri”. „O practică absurdă”, conform primăriei.

În Bourg-en-Bresse sau Paris, operațiunile poliției vor continua. Controale similare vor avea loc iarna aceasta, de data aceasta pentru a verifica pierderile de căldură.

View Comments

Articole recente

FMI: Sectorul privat trebuie să-şi asume povara investiţiilor pentru combaterea schimbărilor climatice

Majoritatea investiţiilor anuale de 2.000 miliarde de dolari pentru combaterea schimbărilor climatice în ţările în…

10 ore ago

Impactul total al sectorului de petrol și gaze în economie – 7,9% din PIB în 2022; numărul de locuri de muncă susținute direct – 64.000 (raport CPAG)

Sectorul petrol și gaze a reprezentat aproximativ 3,8% din PIB în anul 2022, potrivit raportului…

10 ore ago

Ciolacu: Voi merge înainte în privinţa reglementărilor jocurilor de noroc; nu am nicio problemă cu ameninţările din industria păcănelelor

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că nu are nicio problemă cu "ameninţările din industria păcănelelor",…

10 ore ago

Alexandru BONEA, Meta Estate Trust: “Dorim să ne mărim activele prin leverage bancar și prin emisiune de obligațiuni”

Meta Estate Trust este un portal între piața de capital și piața imobiliară de investiții,…

12 ore ago

Ţările UE se gândesc să renunţe la o parte reformei pieţei de electricitate

Statele membre UE se gândesc să renunţe la o parte centrală a reformei pieţei de…

13 ore ago