International

Lavrov acuză UE şi NATO că se pregătesc de război împotriva Rusiei

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a acuzat Uniunea Europeană şi NATO că îşi unesc forţele pentru a purta război împotriva Rusiei, relatează vineri DPA, potrivit Agerpres.

“Avem puţine iluzii că ofensiva actuală antirusă a UE va dispărea cumva sau se va schimba în viitorul previzibil şi – ca să fiu sincer – pe termen lung”, a declarat el în cadrul unei vizite în Azerbaidjan.

El a mai spus că Germania nazistă sub Adolf Hitler a raliat alte ţări europene pentru a ataca Uniunea Sovietică la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial, potrivit agenţiei ruse Ria Novosti.

“Acum UE, împreună cu NATO, creează împreună o coaliţie atât de modernă pentru o luptă şi în cele din urmă un război cu Federaţia Rusă. Vom urmări toate aceste lucruri îndeaproape”, a mai spus şeful diplomaţiei ruse.

Despre decizia Consiliului European de a acorda Ucrainei statutul de ţară candidată la aderare, Lavrov a spus că acest lucru nu reprezintă o ameninţare pentru Rusia pentru că, spre deosebire de NATO, UE nu este o alianţă militară.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie justificându-şi atacul prin dorinţa de a denazifica ţara, iar ulterior UE şi statele occidentale au impus sancţiuni împotriva Moscovei. De sâmbătă trecută, Lituania a impus sancţiuni care au restricţionat tranzitul de mărfuri spre exclava rusă Kaliningrad, ceea ce provocat reacţii dure din partea Rusiei.

Articole recente

CNN: Trump şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski au programată, vineri, o discuţie telefonică, afirmă surse

Fostul preşedinte american Donald Trump şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski au programată, vineri, o discuţie…

1 minut ago

Anunț Electromagnetica – Licitație

ELECTROMAGNETICA S.A., cu sediul în București, Calea Rahovei nr. 266 – 268, sector 5, înregistrată…

o oră ago

Proiect de digitalizare a serviciilor publice de mediu: Trencadis va dezvolta un sistem informatic integrat pentru ANPM; Bugetul total al proiectului este de 28,5 milioane de lei, fără TVA

Trencadis, companie de tehnologie specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software complexe pentru sectorul…

2 ore ago

CNN: Afirmație înșelătoare a lui Trump despre navele de război rusești din apropierea Cubei

Fostul președinte Donald Trump a susținut în discursul său de la Convenția Națională Republicană de…

2 ore ago

Donald Trump: SUA au lăsat talibanilor echipamente militare în valoare de 85 de miliarde de dolari, la retragerea din Afganistan

Fostul președinte Donald Trump și-a repetat afirmația, pe care a făcut-o în discurs după discurs,…

2 ore ago

SUA: Donatori furioși amenință să înghețe donațiile pentru scrutinul electoral dacă nu se iau măsuri mai ferme în privința lui Biden

Două surse au spus la CNN că donatorii furioși spun acum comitetelor de campanie democrate…

2 ore ago