LIBERTY Galați a introdus sisteme de monitorizare și gestionare cibernetică a proceselor de producție

LIBERTY Galați, producător integrat de oțel din România, a lansat o serie de proiecte de digitalizare și automatizare a proceselor care asigură monitorizarea și gestionarea cibernetică a producției, precum și îmbunătățirea interacțiunii cu clienții și angajații. Aceste proiecte, dezvoltate de echipele de specialiști LIBERTY cu sprijinul unor furnizori de prestigiu, susțin strategia globală GREENSTEEL a Grupului LIBERTY Steel, în centrul căreia se află LIBERTY Galați, potrivit unui comunicat de presă.

Paramjit Kahlon, CEO LIBERTY Steel Group Primary Steel & Mining, a declarat: “Grupul nostru își propune să transforme LIBERTY Galați într-o companie a viitorului prin sustenabilitate, digitalizare și calificare profesională a echipelor sale. Până în 2030, avem ca scop să devenim sustenabili și neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon, ceea ce presupune atât implementarea unor proiecte de îmbunătățire a amprentei de carbon, cât și modernizarea fundamentală a proceselor de producție. Considerăm că digitalizarea și automatizarea au un rol crucial în transformarea companiei noastre”.

Aida Nechifor, General Director of LIBERTY Galați, a adăugat: “Toate aceste proiecte de digitalizare și automatizare au rolul de a ajuta echipele noastre să producă oțel într-un mod mai sigur și mai eficient. De aceea, pe de-o parte implementăm în companie programe de recalificare profesională care să ajute echipele existente să folosească echipamentele automatizate iar, pe de altă parte, suntem în căutarea mai multor specialiști IT și tineri care să își folosească expertiza pentru a ne ajuta să facem o diferență prin transformarea radicală a industriei noastre.”

În comunicat se precizează: “În prezent, LIBERTY Galati derulează în toate zonele sale de activitate proiecte importante de monitorizare și management cibernetic al proceselor de producție, precum:

  • un sistem de monitorizare a producției la toate nivelurile, care oferă în timp real date colectate de la mii de parametri-cheie și asigură o imagine digitală a proceselor de producție, a stării tehnice a echipamentelor, a calității si volumelor realizate, urmând ca numărul indicatorilor monitorizati să se mărească de câteva ori în perioada următoare;
  • senzori inteligenți instalați care monitorizează debite, calitatea aerului și apei și indicatori chimici, în vederea protejării atât a mediului înconjurător, cât și a utilajelor;
  • un sistem automatizat de monitorizare a motoarelor de curent alternativ prin care se culeg date, se trimit în cloud, se analizează și se emit avertizări privind potențiale defecțiuni, sistem ce permite echipelor de mentenanță să evite oprirea neplanificată a acestor motoare.

În scopul creșterii eficienței și îmbunătățirii calității produselor sale, compania va continua procesul de modernizare a Laminorului de Benzi la Cald și va instala, până la finalul acestui an, echipamente care vor asista laminarea și vor ușura munca operatorilor. Acest proiect face parte din seria de investiții în echipamente automatizate precum linia ultramodernă de acoperire a țevilor produse de LIBERTY Tubular Products, achiziționată anul acesta precum și investiția în reducerea consumului energetic și al emisiilor de carbon prin injectare controlată a oxigenului în cadrul procesului de fabricare a fontei lichide, realizată anul trecut. Aceste echipamente sunt complet automatizate și prevăzute cu elemente de siguranță, măsură și control, de ultimă generație.

De asemenea, în vederea îmbunătățirii interacțiunii cu clienții și cu angajații companiei, au fost lansate mai multe aplicații digitale. Colegii noștri au la dispozitie un set de aplicații prin care pot stabili obiective, pot analiza gradul de realizare a acestora și pot oferi feeback-uri virtuale, în timp ce clienții beneficiază de o aplicație mobilă care le permite o interacțiune mai simplă și mai eficientă cu echipele LIBERTY Galați, având și rolul unui hub informativ pentru partenerii noștri.

Noile proiecte de automatizare și digitalizare susțin strategia globală de sustenabilitate GREENSTEEL a grupului LIBERTY Steel, care îmbină reciclarea fierului vechi cu producerea de energie regenerabilă, precum și cu introducerea de tehnologii noi și revoluționare pentru a reduce emisiile de carbon rezultate din producția primară de oțel.”

Articole recente

Consiliul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a decis lansarea negocierilor de aderare cu România

Guvernul României salută adoptarea astăzi, 25 ianuarie 2022, a deciziei Consiliului Organizației pentru Cooperare și…

10 ore ago

XTB: Putin îi sperie pe investitori. Piețele încep să includă în prețuri riscul de război

Analiză XTB. Dispozițiile optimiste de la începutul unui nou an nu au fost de durată.…

10 ore ago

George Friedman: Misterul Rusiei – “Singura concluzie care trebuie trasă este că Rusia nu are intenția de a invada Ucraina”

Articol preluat din geopoliticalfutures.com, semnat George Friedman George Friedman este un strateg recunoscut la nivel internațional…

10 ore ago

Ministrul Energiei, replică pentru Dacian Cioloș: “Poate ar fi bine să-i ceară demisia și domnului Macron”

Ministrul Energiei Virgil Popescu a reacţionat în această seară, întrebat despre faptul că Dacian Cioloş i-a…

11 ore ago

Virgil Popescu: Noile plafoane: 80 bani/kWh pentru energie electrică şi 31 bani/kWh pentru gaze

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat marţi că Guvernul a adoptat noile măsuri pentru plafonarea…

11 ore ago

Virgil Popescu: ANPC va putea aplica amenzi de până la 200.000 de lei furnizorilor care nu respectă legea

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat marţi, la finalul şedinţei de guvern, că Autoritatea Naţională…

11 ore ago