Burse/Investitii

Lion Capital și-a vândut deținerea de 5% din Argus

Lion Capital (simbol bursier LION), fostă SIF Banat-Crişana (SIF1), și-a vândut deţinerea de 5% din producătorul de ulei Argus Constanţa (UARG), potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pahetul a fost vândut cu 4,44 milioane de lei.

Acțiunile Lion Capital se tranzacționează pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București din data de 1 noiembrie 1999, compania fiind printre primii emitenți ai bursei locale. Acțiunile companiei au fost suspendate în ședințele bursiere de joi și vineri (11 – 12 mai 2023) pentru schimbarea simbolului bursier din SIF1 în LION, iar luni, 15 mai, au putut fi realizate primele tranzacții cu simbolul LION.

În cei 23 de ani de la listarea la Bursa de Valori București, au fost tranzacționate 3,8 miliarde de acțiuni, cu o valoare de 5,5 miliarde de lei. La finalul ședinței de tranzacționare de miercuri, 10 mai, ultima zi de tranzacționare a acțiunilor companiei sub vechiul simbol bursier, capitalizarea Lion Capital era de 1.2 miliarde lei, o valoare de 82 de ori mai mare față de capitalizarea de la debutul pe bursă.  Luând în calcul și dividendele distribuite de companie în acești ani, investiția realizată în acțiunile companiei a adus un randament de 11,135% de la listare până în prezent.

În primul trimestru al acestui an, Lion Capital a raportat un profit net consolidat de 68,5 mil. lei, de la o pierdere de 140 mil. lei în aceeaşi perioadă a anului anterior.

Articole recente

FMI: Sectorul privat trebuie să-şi asume povara investiţiilor pentru combaterea schimbărilor climatice

Majoritatea investiţiilor anuale de 2.000 miliarde de dolari pentru combaterea schimbărilor climatice în ţările în…

10 ore ago

Impactul total al sectorului de petrol și gaze în economie – 7,9% din PIB în 2022; numărul de locuri de muncă susținute direct – 64.000 (raport CPAG)

Sectorul petrol și gaze a reprezentat aproximativ 3,8% din PIB în anul 2022, potrivit raportului…

10 ore ago

Ciolacu: Voi merge înainte în privinţa reglementărilor jocurilor de noroc; nu am nicio problemă cu ameninţările din industria păcănelelor

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că nu are nicio problemă cu "ameninţările din industria păcănelelor",…

10 ore ago

Alexandru BONEA, Meta Estate Trust: “Dorim să ne mărim activele prin leverage bancar și prin emisiune de obligațiuni”

Meta Estate Trust este un portal între piața de capital și piața imobiliară de investiții,…

12 ore ago

Ţările UE se gândesc să renunţe la o parte reformei pieţei de electricitate

Statele membre UE se gândesc să renunţe la o parte centrală a reformei pieţei de…

12 ore ago