Politica

Liviu Dragnea despre o posibilă alianţă între PSD şi Pro România: “Să se alieze, să se dezalieze; oricum şi dacă se aliază, într-o săptămână se iau la ceartă”

Să facă ce vor, să se alieze, să se dezalieze; oricum şi dacă se aliază, într-o săptămână se iau la ceartă. E problema lor”, a spus Liviu Dragnea, întrebat ce părere are despre o posibilă alianţă între PSD şi Pro România. Realitatea PLUS a difuzat un nou fragment al interviului cu Liviu Dragnea, realizat de Anca Alexandrescu, fosta consilieră a fostului preşedinte PSD

Fostul lider PSD a refuzat să răspundă la întrebările despre fostul său prieten Ionel Arsene, cel care îl susţine acum pe Eugen Teodorivici împotriva lui Marcel Ciolacu. “Nu te aştepta să zic ceva, că nu zic nimic. Dacă vrei să mai discutăm altceva mai interesant…”, a precizat Dragnea.

Fostul lider PSD acuză actuala conducere a partidului că este foarte slabă: „Eu, de un an de zile, eu am văzut și văd o societate mai captivă decât sunt eu aici. Societate captivă unei manipulări incredibile! Din păcate, din păcate, asta se întâmplă, și nu e decât începutul răului. (….) Oamenii n-au încredere nici în Opoziție ca alternativă, pentru că, din păcate, numai din ceea ce-mi spui tu, poate un partid cu asemenea frământări interne n-are cum să mai aibă coerență, să aibă vreo voce articulată sau… Dacă ei nu au avut nici măcar puterea să respingă niște minciuni…”. 

Potrivit Realitatea Plus, Liviu Dragnea a explicat cum au fost manipulați Viorica Dăncilă și Paul Stănescu: “În cazul doamnei Dăncilă, problema se punea în felul următor «Dom’le, cu Liviu e o problemă, nu se mai poate, e prea prins pe chestia asta cu serviciile, astea sunt minciuni (ce susținea L. Dragnea – N.R.), eu zic să vă gândiți, doamna Dăncilă, dumneata chiar ești o femeie capabilă și chiar ar trebui să-ți asumi mai multă putere politică. V-o fi pus dumnealui premier, dar a fost pe merit.” Încet-încet, a apărut această idee și i-au zis  ,,dom’le, lăsați-l pe el, o să avem noi grijă să fie condamnat, dar pregătiți-vă să luați partidul”.

 

Fostul lider PSD susține că aceeași rețetă a fost aplicată și în cazul lui Paul Stănescu: “A fost prietenul meu de atâția ani, m-am ferit și mă feresc să vorbesc rău despre el, dar și lui i s-a spus la fel: ,,Dom’le, trebuie să preiei tu partidul, să fii tu în conducerea executivă, trebuie să alegi între partid și prieten.” A și avut el o declarație ,,între partid și prieten, aleg partidul”. Despre ce vorbești, frățioare, ce lucruri să alegi tu?! I se spunea ,,vezi că vrea să scoată România din Uniunea Europeană, e prieten cu Putin, e prieten cu nu știu cine, ba e cu rușii, ba e împotruva rușilor, ba e cu Viktor Orban. Fiecăruia i se spunea ceea ce trebuia să fie spus, în funcție de profilul psihologic pe care SRI îl are la fiecare om politic. Plus că au o grămadă de profesioniști, au o grămadă de bani la dispoziție, să țină oamenii angajați, asta e!”.

Articole recente

Germania cere Chinei să înceteze imediat practica recrutării unor foşti piloţi militari germani

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a cerut sâmbătă Chinei să înceteze recrutarea unor foşti…

o oră ago

Comisia Europeană ameninţă Serbia şi Kosovo cu ”consecinţe” dacă vor continua violenţele

Comisia Europeană a ameninţat sâmbătă cu măsuri punitive Serbia şi Kosovo dacă acestea nu iau…

o oră ago

Joe Biden a promulgat legea prin care SUA evită intrarea în incapacitate de plată a datoriei

După săptămâni de confruntări politice cu republicanii, preşedintele democrat american, Joe Biden, a promulgat sâmbătă…

o oră ago

Turcia, membră a NATO, va trimite trupe în Kosovo, pe fondul tulburărilor din nordul ţării

Turcia intenţionează să trimită comandouri în Kosovo duminică şi luni, ca răspuns la solicitarea NATO…

6 ore ago

Rusia va reveni la START daca SUA renunţă la ”poziţia lor ostilă” (MAE)

Rusia va reveni la respectarea deplină a tratatului Noul START privind măsurile pentru reducerea şi…

6 ore ago

Kârgâzstanul, o ţară aliată a Moscovei, “gata să lucreze mână în mână cu UE”

Kârgâzstanul, fostă republică sovietică din Asia Centrală, aliată a Moscovei, este gata să conlucreze Uniunea…

6 ore ago