Politica

Liviu Dragnea: Majoritatea parlamentară nu se pierde

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică la Parlament că majoritatea parlamentară nu se pierde în urma plecării unor social-democraţi din formaţiunea sa, despre care spune că “s-au păcălit”. “Majoritatea parlamentară se verifică la legi şi la moţiuni de cenzură. Se pare că s-au păcălit”, a spus liderul PSD.

Întrebat dacă se aşteaptă ca şi alţi parlamentari să demisioneze din PSD, Dragnea a răspuns: “Nu mă aştept niciodată. Dacă nu mai este niciunul acoperit, nu mai pleacă niciunul. Dacă mai este, mai pleacă”.

Despre alianţa USR cu PLUS, liderul social-democrat a afirmat: “Securiştii şi-au făcut două partide. Unul pe stânga, altul pe dreapta. Pe stânga este partidul lui Maior şi Coldea, Pro România, şi pe dreapta este partidul lui Cioloş. Este simplu. Asta arată foarte mare disperarea, faptul că au început să desfacă conservele arată o mare disperare, ceea ce este de bine”.

Dragnea spune că a cerut lui Dăncilă şi lui Teodorovici să analizeze sumele alocate serviciilor

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la Parlament, că le-a solicitat prim-ministrului Viorica Dăncilă şi ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, să analizeze sumele alocate în proiectul de buget pentru serviciile secrete şi să realoce sume de la acestea către Sănătate.

“I-am rugat să analizeze sumele alocate serviciilor secrete. Cred că sume importante de aici pot fi realocate către Sănătate, de exemplu. Eu mă gândesc că un program de acordare gratuită pentru toţi copiii din România de vitamina D este tot un program de siguranţă naţională, program pentru diabet. Şi doamna prim-ministru împreună cu domnul ministru au spus că vor analiza. Dacă pot face în Guvern această modificare, dacă nu, eu sigur o să fac la Parlament cu amendamente”, a spus Dragnea la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD.

Întrebat dacă va mai cere un nou aviz de la CSAT, liderul PSD a subliniat că “Parlamentul nu cere aviz de la nimeni”. 

Premierul Viorica Dăncilă susţine o relocare de fonduri bugetare de la servicii la sănătate. “Avem trei domenii prioritare în care vrem să facem paşi importanţi: sănătatea, educaţia şi investiţiile publice. Bugetul nostru va reflecta aceste priorităţi şi vom încerca pe cele trei domenii să aducem cât mai multe elemente pozitive”, a spus Dăncilă, duminică, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

La rândul său, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a arătat că se va face analiza cu privire la relocarea de fonduri bugetare de la servicii la sănătate: “În această seară o să facem această analiză după discuţia din CEx, după care avem mâine dimineaţă şi cifra exactă şi varianta finală care să intre marţi în Guvern”.

Premierul a mai afirmat că vor fi făcute toate eforturile astfel încât proiectul bugetului de stat să fie adoptat marţi.

Dragnea: În 2019, unul din pilonii pe care se va baza bugetul vor fi investiţiile

 Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că unul dintre pilonii pe care se va baza bugetul din 2019 îl reprezintă investiţiile, care vor fi asigurate atât la nivel naţional, cât şi la nivel local.

“În 2019, unul din pilonii pe care se va baza bugetul vor fi investiţiile, atât la nivel naţional, cât şi local. I-am cerut ministrului de Finanţe să mai facă o simulare pe bugetele locale pentru a fi sigur că niciun consiliu judeţean nu va fi în situaţia în care să nu aibă mai mulţi bani decât până acum”, a declarat Dragnea, duminică, într-o conferinţă de presă. Potrivit acestuia, citat de Agerpres, începând cu acest an, se doreşte încheierea perioadei ‘negre’ în care s-a aflat administraţia locală din cauza subfinanţării şi ca cel puţin 20% din bugetele locale să se ducă în investiţii, ceea ce ar însemna, în următoarea perioadă, cinci miliarde de euro în fiecare an investiţi, astfel încât “în cinci-şase ani satul românesc să arate mai frumos decât în vestul Europei”.

“În acest an vrem să se încheie toată perioada de ani negri de mult timp în care adminstraţia locală a fost subfinanţată. Noi am avut ca obiective, obiectiv important să scoatem satul românesc din noroi. Programul Naţional de Dezvoltare Locală asta a avut ca principal obiectiv şi lucrurile se întâmplă bine în cadrul acestui program şi oamenii în special din satele româneşti şi din oraşele mici şi nu numai încep să vadă cum s-a ridicat nivelul de civilizaţie de acolo şi de acces la civilizaţie, la condiţii civilizate de trai. (…) Guvernul, prin proiectul de buget, şi Parlamentul ulterior le vor aloca bani sume îndestulătoare pentru administraţia locală, în aşa fel încât dezvoltarea comunităţilor locale să fie unul dintre obiectivele majore nu numai al acestei guvernări, cât şi pentru guvernările ulterioare”, a spus Dragnea. 

Articole recente

Erdogan: Turcia va pune capăt în curând operaţiunii sale din nordul Irakului

Turcia va pune capăt în viitorul apropiat operaţiunii sale transfrontaliere din nordul Irakului, a anunţat…

14 minute ago

Rusia poate descuraja desfăşurarea de rachete americane în Europa, anunţă Kremlinul

Decizia de a desfăşura în Germania rachete americane cu rază lungă de acţiune, anunţată în…

3 ore ago

Italia avertizează Stellantis după lansarea modelului electric Grande Panda produs în Serbia

Ministrul italian al Industriei, Adolfo Urso, a declarat că Stellantis NV ar trebui să facă…

3 ore ago

Presa israeliană anunţă că liderul aripii militare a Hamas ar fi fost ucis

Presa israeliană a anunţat sâmbătă că printre victimele atacului israelian din Fâşia Gaza soldat cu…

3 ore ago

Zelenski califică gafa lui Joe Biden drept o ‘eroare ce poate fi uitată’

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a calificat gafa lui Joe Biden, care l-a prezentat joi ca…

3 ore ago

Argentina declară mişcarea Hamas drept organizaţie teroristă internaţională

Argentina a declarat mişcarea islamistă palestiniană Hamas drept ''organizaţie teroristă internaţională'', ca urmare a atacurilor…

3 ore ago