Categories: Justitie

Lucian Bode: Colaborarea dintre Direcția Generală Anticorupție și Direcția Națională Anticorupție este un pilon solid al luptei împotriva corupției

România a înregistrat progrese evidente în privința luptei anticorupție și această realitate este una dintre marile realizările ale ultimilor ani, a declarat Lucian Bode, ministru al Afacerilor Interne, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Lucian Bode a spus: “De 20 de ani, DNA este simbolul luptei împotriva corupției, instituția fanion care a câștigat încrederea cetățeanului prin profesionalism și integritate.

Ministerul Afacerilor Interne a fost, este și va rămâne un partener pe care DNA se poate baza. Polițiștii judiciari detașați de la MAI la DNA reprezintă un segment important al instituției, un corp profesional fără de care activitatea DNA ar fi mult mai dificilă, dacă nu chiar imposibilă.

De asemenea, colaborarea dintre Direcția Generală Anticorupție, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, și Direcția Națională Anticorupție este un pilon solid al luptei împotriva corupției.

Eforturile DNA, alături de instituțiile partenere, au o contribuție esențială la transformarea țării noastre într-un partener serios și credibil pentru statele europene.

România a înregistrat progrese evidente în privința luptei anticorupție și această realitate este una dintre marile realizările ale ultimilor ani.

În continuare, structurile Ministerului Afacerilor Interne vor contribui activ la îndeplinirea obiectivului comun de a manifesta toleranță zero față de încălcarea legii și față de corupți!

Este important să conștientizăm la toate nivelurile societății că această luptă nu este doar una a instituțiilor statului. Respingerea fenomenului corupției este reacția unei societăți mature care înțelege că democrația se construiește pe respectul față de lege și pe corectitudine.
Succes pe mai departe în activitate și să vă păstrați renumele care v-a consacrat!”

View Comments

 • Se vede!
  Niciun mare corupt prins!
  Poate vreun mare vânzător de pătrunjel!
  Sau ăia cu 600 BMV-uri pentru Poliție!
  Pas cu pas băieți!
  Cine va crede?
  😅😅😅

Articole recente

Elena Popescu (Ministerul Energiei): Închiderea capacităţilor de cărbune nu poate fi făcută fără a avea cel puţin investiţiile pe gaz

Închiderea capacităţilor de cărbune nu poate fi făcută fără a avea cel puţin investiţiile pe…

2 ore ago

OMS va folosi termenul de “mpox” în loc de variola maimuţei pentru a combate stigmatizarea

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat luni că va începe să folosească termenul "mpox"…

5 ore ago

Protecţia datelor: Meta va plăti o amendă de 265 milioane euro pentru că nu a protejat suficient datele utilizatorilor

Grupul american Meta, compania-mamă a Facebook, va trebui să plătească o amendă de 265 de…

5 ore ago

Christine Lagarde: Rata inflaţiei în zona euro nu a atins încă nivelul de vârf

Rata inflaţiei în zona euro nu a atins încă nivelul de vârf şi există riscul…

5 ore ago

Ministrul Energiei: Se pot depune proiecte pentru finanţarea investiţiilor în dezvoltarea capacităţilor de stocare a energiei electrice

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a semnat luni ordinul pentru aprobarea schemei privind sprijinirea investiţiilor în…

5 ore ago

ACER consideră că ar putea fi destul de dificil pentru Europa să cumpere gaze în 2023

Agenţia pentru Cooperarea Autorităţilor de Reglementare din Domeniul Energiei (ACER) consideră că pentru Uniunea Europeană…

5 ore ago