Categories: International

Mafia petrolului din Italia: 71 de suspecţi arestaţi şi sechestru pe bunuri de aproape 1 miliard de euro (video)

Procurorii italieni anti-Mafia au reţinut circa 70 de suspecţi într-o amplă acţiune împotriva crimei organizate în sectorul produselor petroliere, punând sechestru pe bunuri de aproape 1 miliard de euro.

Potrivit presei italiene,  Clanul Moccia este unul dintre cele mai puternice și mai bogate din Italia, iar în urma unei operațiuni comune „Petrol Mafia SPA”, finalizată ieri şi coordonată de patru procurori (Napoli, Roma, Catanzaro și Reggio Calabria) au fost arestate 71 de persoane (Antonio Moccia este unul dintre ei).

Conform anchetatorilor, Clanul Moccia, originar din Afragola, dar activ în jumătate din Italia, constituie una dintre cele mai puternice și periculoase organizații Camorra de pe scena națională și este bine-cunoscut pentru capacitatea sa de a încheia înţelegeri cu reprezentanți de seamă ai sectoarele publice și private pentru a facilita investițiile profitabile de capital ilicit în economie.

Printre investigațiile efectuate de DDA Napoli în ultimii 15 ani asupra clanului, cea de ieri evidențiază cele mai recente dovezi ale intereselor Moccias în economia legală, în special în „sectorul petrolier strategic”. Suspecţii sunt acuzaţi de spălare de bani, fraudă fiscală cu produse petroliere şi alte infracţiuni.

“Există o serie de organizaţii mafiote care au devenit parte structurală a acestei pieţe”, a declarat conform agenţiei de presă ANSA Giovanni Melillo, procuror din Napoli. Suspecţii au fraudat statul cu facturi false şi tranzacţii care nu au avut loc în realitate, a menţionat acesta.

Articole recente

Bursa de criptomonede CoinFlex susține că „Bitcoin Jesus” este investitorul din spatele datoriilor de 47 de milioane de dolari

Bursa de active digitale CoinFlex este blocată într-o luptă publică cu investitorul în criptomonede Roger…

5 ore ago

Spania: Rata anuală a inflaţiei a depăşit 10% în iunie, pentru prima dată din 1985

Rata anuală a inflaţiei în Spania a depăşit 10% în iunie, pentru prima dată din…

7 ore ago

Norvegia acuză un grup pro-rus pentru atacuri cibernetice ce au vizat instituţii private şi publice

O serie de instituţii din Norvegia au fost ţinta unui atac cibernetic în ultimele 24…

7 ore ago

Inspectorii antifraudă fiscală verifică 131 milioane euro obținuți din tranzacționarea criptomonedelor, prin intermediul platformelor Binance, KuCoin, Maiar, BitMart, FTX

ANAF se adaptează evoluției tehnologiei și trendurilor pieței financiare și verifică veniturile obținute din tranzacționarea…

7 ore ago

Kievul salută ”poziţia lucidă” a NATO cu privire la Rusia

Kievul a salutat miercuri ''poziţia lucidă'' a NATO cu privire la Rusia, calificată drept ''ameninţare directă'' de…

7 ore ago

Rusia înăspreşte restricţiile împotriva ”agenţilor străini”

Parlamentarii ruşi au adoptat miercuri un proiect de lege care înăspreşte restricţiile împotriva persoanelor şi…

8 ore ago