Politica

Marcel Ciolacu: În următoarele săptămâni va fi aprobat un guvern din umbră al PSD

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat că un “guvern din umbră” al PSD va fi aprobat în săptămânile următoare în forurile formaţiunii.

Întrebat la Antena 3 care au fost greşelile PSD în ultima perioadă, Ciolacu şi-a exprimat regretul legat de faptul că nu a fost aprobată mai repede componenţa acestui guvern din umbră.

“Poate ar fi trebuit să comunicăm mai bine, poate ar fi trebuit să scoatem acest guvern din umbră, pe care în următoarele săptămâni o să îl aprobăm în forurile partidului. (…) Vom face un ‘shadow cabinet’, cum se face în toată lumea civilizată şi fiecare ministru va fi flancat de către un eventual ministru al PSD”, a precizat liderul social-democrat, potrivit Agerpres.

Chestionat cine va fi premierul acestui cabinet din umbră, Ciolacu a replicat că există mai multe variante.

Pe de altă parte, el a reamintit că, potrivit ultimei decizii adoptate în cadrul partidului, propunerea de prim-ministru PSD este Alexandru Rafila.

“Este domnul doctor Alexandru Rafila. Nu am luat altă decizie în acest moment. (…) Dacă va trece moţiunea de cenzură, o să încercăm să creăm o majoritate. Primul ministru – există o singură decizie în acest moment, în interiorul PSD. Domnul Alexandru Rafila este propunerea de prim-ministru. Să ajungem în acel moment. Este pentru prima oară, în 30 de ani, când după numai cinci luni de la alegeri generale se vorbeşte de căderea unui guvern”, a mai precizat el.

Ciolacu a declarat că moţiunea de cenzură va fi înaintată imediat după depunerea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

“Este evident că românii au nevoie de un plan de ţară. Noi vom veni cu aşa ceva. Este evident că sunt dezamăgiţi de actuala guvernare. Nu e o catastrofă să facem alegeri anticipate în România. Dimpotrivă. (…) (Moţiunea de cenzură va fi depusă – n.r.) imediat după ce se termină cu Planul Naţional de Redresare Rezilienţă. Vom intra în tot calendarul pentru această sesiune”, a spus el.

Articole recente

Ciolacu despre pensiile speciale: Cred că săptămâna aceasta se cam hotărăsc lucrurile

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, miercuri, la Ploieşti, referindu-se la problema pensiilor speciale, că nu…

49 de minute ago

Oprea: Voi trimite Corpul de Control la Loteria Română

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, a declarat, miercuri, la Ploieşti, că va trimite…

51 de minute ago

Germania reactivează termocentralele pe cărbune pentru economisi gazul la iarnă

Guvernul german a aprobat miercuri reactivarea termocentralelor pe cărbune păstrate în rezervă, ca o soluţie…

2 ore ago

Arabia Saudită şi Rusia continuă reducerile voluntare ale producţiei de petrol

Arabia Saudită şi Rusia au anunţat miercuri că vor continua reducerile voluntare ale producţiei de…

3 ore ago

Ungaria nu va tolera ghetouri de migranţi pe teritoriul său (eurodeputat ungar)

Ungaria nu va tolera ghetouri de migranţi pe teritoriul său, a declarat miercuri presei la…

3 ore ago