International

Marea Britanie: Rishi Sunak îl numeşte vicepremier pe Dominic Raab şi îi menţine în funcţii pe miniştrii finanţelor, externelor şi apărării

Noul prim-ministru britanic Rishi Sunak l-a numit marţi pe aliatul său apropiat Dominic Raab în funcţiile de vicepremier şi ministru al justiţiei, posturi pe care acesta le-am mai deţinut în mandatul lui Boris Johnson, a anunţat Downing Street, potrivit France Presse.

Această numire marchează revenirea la cel mai înalt nivel guvernamental a lui Raab, în vârstă de 48 de ani, şef al diplomaţiei între 2019 şi 2021, apoi ministru al justiţiei şi vicepremier până în septembrie trecut.

Pe de altă parte, Rishi Sunak a decis să-l menţină în post pe ministrul de finanţe Jeremy Hunt, numit de fostul premier Liz Truss la mijlocul lui octombrie în tentativa de a calma furtuna financiară provocată de programul său economic.

Politician experimentat, fost ministru la Sănătate şi Externe, Jeremy Hunt, 55 de ani, a anulat imediat după numirea în guvernul Liz Truss aproape toate reducerile de impozite anunţate anterior de acesta şi a avertizat că vor urma măsuri dificile, declanşând temeri legate de o revenire la austeritate. El urmează să prezinte noi măsuri bugetare pe 31 octombrie.

Noul prim-ministru i-a confirmat, de asemenea, în funcţie pe şeful diplomaţiei, James Cleverly, şi pe ministrul apărării, Ben Wallace, optând pentru stabilitate în contextul războiului din Ucraina, potrivit Downing Street.

Ben Wallace, fost militar în vârstă de 52 de ani, este ministru al apărării din 2019, în vreme ce James Cleverly, 53 de ani, a fost numit în septembrie după ce fusese secretar de stat la Foreign Office condus pe atunci de Liz Truss, căreia îi este considerat un aliat loial, potrivit Agerpres.

Articole recente

Acord între Germania şi Comisia Europeană privind motoarele cu combustie

Guvernul german a ajuns la un acord cu Comisia Europeană în disputa cu privire la…

o oră ago

Aproape 100 de miliarde de dolari, retrase din depozitele la băncile din SUA, dar oficialii spun că sistemul e „sănătos și rezistent” (CNBC)

Autoritățile de reglementare au asigurat din nou publicul că sistemul bancar din SUA este în…

o oră ago

Austria anunță că îl va aresta pe Putin și îl va aduce la Haga dacă liderul Rusiei va vizita țara

Austria își va îndeplini obligațiile care îi revin în calitate de parte la Statutul de…

3 ore ago

România trebuie să reducă deficitul de cont curent şi deficitul comercial pentru o creştere a ratingului de ţară (ministrul Finanţelor)

România trebuie să reducă deficitul de cont curent şi deficitul balanţei comerciale pentru o creştere…

3 ore ago

Ciucă: Decizia Agenţiei de rating Fitch – semnal de încredere în perspectivele de creştere a economiei româneşti

Decizia Agenţiei de rating Fitch privind revizuirea perspectivei de ţară de la negativă la stabilă…

4 ore ago

AIEA confirmă recuperarea aproape integrală a uraniului dispărut din Libia

Agenţia Internaţională pentru Energia Atomică (AIEA) a confirmat vineri că a fost regăsit aproape tot…

8 ore ago