International

Marea Britanie va renunţa la cerinţa testării pentru călătorii vaccinaţi începând cu 11 februarie (ministru)

Călătorii complet vaccinaţi care sosesc în Marea Britanie nu vor mai fi nevoiţi să facă un test COVID-19, a declarat luni ministrul transporturilor Grant Shapps, în timp ce guvernul îşi stabileşte planurile de a depăşi restricţiile şi de a trăi cu virusul, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

În prezent, persoanele vaccinate care sosesc în Marea Britanie trebuie să facă un test în decurs de 2 zile de la sosire. Uneori, guvernul a mai cerut anterior ca toţi pasagerii să facă teste înainte de a pleca în Marea Britanie.

”Am promis că nu vom menţine aceste măsuri în vigoare nicio zi mai mult decât este necesar şi acum mi se pare evident că testele la frontieră pentru călătorii vaccinaţi şi-au depăşit utilitatea”, a declarat Shapps în faţa parlamentului.

De la ora 0400 GMT pe 11 februarie, pasagerii care intră în ţară şi care sunt complet vaccinaţi vor trebui doar să îşi verifice statutul pe un formular de localizare a pasagerilor, a precizat el. Deocamdată, vaccinarea completă nu va include cerinţa de a fi făcută o doză suplimentară. Persoanele sub 18 ani sunt tratate ca pasageri complet vaccinaţi.

Cei care nu se califică drept complet vaccinaţi nu vor mai trebui să se izoleze sau să facă un test în ziua 8. Aceştia vor trebui în continuare să facă dovada unui test COVID-19 negativ înainte de a călători şi să facă un test PCR după sosirea în Marea Britanie, a spus el.

”Acesta este un sistem proporţional care ne apropie cu un pas de normalitate, menţinând în acelaşi timp protecţiile vitale pentru sănătatea publică”, a declarat Shapps.

De asemenea, Marea Britanie va adăuga alte 16 naţiuni, inclusiv China şi Mexic, pe lista sa a certificatelor de vaccin recunoscute.

Shapps a declarat că opţiunea pentru o “listă roşie” de ţări va rămâne în vigoare pentru a oferi o apărare împotriva noilor variante îngrijorătoare, dar guvernul analizează înlocuirea sistemului de carantină controlată cu alternative precum izolarea la domiciliu.

”Aceste măsuri de urgenţă sunt aplicate doar atunci când suntem deosebit de îngrijoraţi de o variantă care prezintă un risc semnificativ, chiar mai mare decât cel al Omicron”, a spus el.

Articole recente

Iohannis în Azerbaidjan: Rămânem puternic interesați în accesarea de volume suplimentare de gaz caspic pentru a acoperi consumul nostru național aflat în creștere

România rămâne puternic interesată în accesarea de volume suplimentare de gaz caspic pentru a acoperi…

2 minute ago

Interviu Oana Ozmen: 2022 – un an decisiv privind diplomaţia parlamentară şi modele de bună practică în domeniul eficienţei energetice

 * Interviu cu deputatul PNL Oana Ozmen Reporter: Stimată doamnă Oana Ozmen, care au fost…

22 de minute ago

Eurodeputaţii au adoptat reguli mai stricte privind publicitatea politică

Parlamentul European a adoptat joi, la Bruxelles, un raport în care susţine numeroase modificări ale…

30 de minute ago

Premierul Rishi Sunak: Trimiterea de avioane de luptă Ucrainei ar necesita luni sau chiar ani de antrenament

Premierul britanic Rishi Sunak a subliniat joi că trimiterea avioane de luptă Ucrainei ar necesita…

32 de minute ago

Scholz nu vede şanse pentru tratative de pace decât după retragerea trupelor ruse din Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz consideră că nu sunt şanse pentru un final negociat al războiului…

34 de minute ago