Miliardarul Joe Tsai este „cumpărătorul misterios” din spatele unei tranzacții a două apartamente din Manhattan de 157 milioane de dolari

  • Cofondatorul Alibaba, Joe Tsai, este cumpărătorul misterios din spatele unei tranzacții imobiliare de 157 milioane de dolari în cel mai prestigios turn din Manhattan.

  • Tsai, care deține și echipa NBA din Brooklyn Nets, a achiziționat două apartamente din 220 Central Park South.

Cofondatorul Alibaba, Joe Tsai, este cumpărătorul misterios a două apartamente de 157 milioane de dolari în cel mai prestigios turn din Manhattan, potrivit persoanelor familiare cu afacerea, citate de CNBC.

Tsai, care deține, de asemenea, echipa NBA din Brooklyn Nets, a cumpărat două apartamente la 220 Central Park South, în două tranzacții în valoare totală de 157,5 milioane de dolari, spun oameni apropiați tranzacției. Achiziția marchează ceea ce se crede că este a treia casă cea mai scumpă vândută vreodată în SUA.

Cea mai scumpă casă vândută vreodată în America se află în aceeași clădire – achiziția lui Ken Griffin de patru etaje (51 până la 53) pentru 238 milioane dolari în 2019.

Achiziția lui Tsai se întinde pe două etaje (cel de-al 60-lea și cel de mai sus) și are vedere panoramică la Central Park și la centrul orașului Manhattan. Acordul include, de asemenea, un studio la etajul 18, probabil pentru personal.

Grație parțial achiziției lui Griffin, precum și cumpărătorilor de tip blue-chip precum Sting și Daniel Och, 220 Central Park South a continuat să crească în valoare chiar și în pandemie, fiind vândute peste 90% din apartamente. Unitățile achiziționate de Tsai s-au vândut mai mult decât prețul lor original de vânzare.

Un purtător de cuvânt al lui Tsai nu a comentat informațiile.

Achiziția vine într-un moment sensibil pentru Tsai și Alibaba. Acțiunile Alibaba au scăzut cu o treime din octombrie, iar autoritățile chineze fac o represiune asupra marilor companii de tehnologie din țară pentru a-și reduce puterea și acoperirea datelor. Co-fondatorul lui Tsai de la Alibaba, Jack Ma, s-a retras în mare parte din viața publică, după ce a criticat autoritățile de reglementare chineze și Beijingul a renunțat la oferta publică inițială a gigantului său fintech Ant.

Tsai rămâne vicepreședinte executiv și al doilea cel mai mare acționar al Alibaba. Tsai are o avere de aproximativ 10 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaire’s Index.

Tsai s-a născut în Taiwan, a urmat școala în New Jersey și a trăit și a lucrat la New York la mijlocul anilor 1990, fiind avocat și executiv de private capital. După ce și-a făcut avere în China la Alibaba, acum își împarte timpul între San Diego și Hong Kong. Are pașaport canadian și din Hong Kong.

Tsai a achiziționat o acțiune minoritară în Brooklyn Nets în 2017 și a achiziționat restul echipei în 2019, împreună cu drepturile de operare la Barclay’s Center pentru un total de peste 3 miliarde de dolari. Tsai se află, de asemenea, în consiliul de administrație al NBA China și deține New York Liberty al WNBA.

Tsai participă adesea la jocurile Nets și a declarat pentru New York Post că intenționează să devină mai vizibil în New York după ce a cumpărat echipa. „New York-ul este un oraș incredibil. Am o afinitate pentru New York ”, a spus el pentru The Post în 2019.„ Primul meu loc de muncă după facultatea de drept a fost la New York. Mi-am întâlnit soția aici. Deci New York-ul pentru mine este a doua mea casă. ”

Articole recente

UNSAR: Preţul de referinţă în cazul reparaţiilor auto ar permite o mai bună informare în privinţa costurilor

Introducerea unui preţ de referinţă orientativ în privinţa reparaţiilor auto este o măsură considerată benefică…

14 minute ago

Grupul de Comunicare Strategică: 6.789 de cazuri noi de COVID-19 şi 129 decese, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.789 de cazuri noi de persoane infectate…

24 de minute ago

Raiffeisen Bank finanțează 11 proiecte educaționale cu o sumă totală de 500.000 lei, în concursul de granturi Raiffeisen Comunitati 2021

Raiffeisen Bank va finanța 11 proiecte de educație non-formală cu o sumă totală de 500.000…

33 de minute ago

CEDO: Rusia este ‘responsabilă’ de asasinarea lui Aleksandr Litvinenko, otrăvit cu poloniu radioactiv în Marea Britanie

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a stabilit că Rusia este 'responsabilă' de asasinarea fostului…

o oră ago

UE amână discuţiile pregătitoare pentru un nou consiliu cu SUA, în contextul crizei submarinelor (diplomaţi)

Ambasadorii la Uniunea Europeană ai statelor membre au amânat discuţiile pregătitoare ale unui nou consiliu…

o oră ago