Categories: Politica

Ministerul Finanțelor anunță că a îndeplinit toate jaloanele și țintele asumate prin PNRR în prima jumãtate a anului 2022

Ministerul Finanțelor continuã implementarea reformelor și investițiilor asumate prin Componenta 8 ”Reforma fiscalã și reforma sistemului de pensii”, cu un buget de 371,8 milioane de euro, din Planul Național de Redresare și Reziliențã (PNRR) și a reușit sã îndeplineascã  în termen toate cele 4 jaloane și ținte asumate pentru primul semestru din acest an, potrivit unui comunicat al instituției.
„Pentru Ministerul Finanțelor, Planul Național de Redresare și Reziliențã este una dintre prioritãți. Toate reformele asumate prin acest document au ca scop îmbunãtãțirea calitãții vieții românilor, dar și creșterea veniturilor la bugetul de stat, mai ales în actualul context internațional extrem de complicat. Toate cele patru jaloane asumate, cu termen sfârșitul primului semestru din 2022, au fost realizate. În plus, ținta 220, prin care ne angajam conectarea a cel puțin 150.000 de case de marcat la sistemul electronic al Agenției Naționale de Administrare Fiscalã a fost îndeplinitã încã din ultimul trimestru al anului trecut și este inclusã în prima cerere de platã depusã de România la Comisia Europeanã, în 31 mai a.c.”, a subliniat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.
Și jalonul 191, referitor la intrarea în vigoare a cadrului legislativ care prevede obligativitatea înrolãrii în Spațiul Privat Virtual (SPV) a tuturor contribuabililor persoane juridice a fost realizat din 2021, când a fost aprobatã Ordonanța nr. 11/2021, pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedurã fiscalã și reglementarea unor mãsuri fiscale.
Jalonul 195, privind operaționalizarea/aprobarea Planului comun de acțiune al Agenției Naționale de Administrare Fiscalã și al Inspecției Muncii pentru prevenirea și limitarea fenomenului de evaziune a muncii la gri/la negru, a fost îndeplinit în 17 februarie 2022, când a fost aprobat Planul comun de acțiune privind organizarea controalelor fiscale în colaborare cu Inspecția Muncii. Planul vizeazã operatorii economici cu risc fiscal ridicat și, de asemenea, pe cei care reprezintã un risc din perspectiva utilizãrii muncii subdeclarate/nedeclarate.
Jalonul 200, care se referã la intrarea în vigoare a legislației prin care este reglementatã metodologia de elaborare, monitorizare și raportare a programelor bugetare, a fost îndeplinit în 6 aprilie a.c., când a fost aprobatã Hotãrârea de Guvern pentru aprobarea metodologiei de elaborare și execuție a programelor bugetare.

Articole recente

Explozii identificate de seismologi în apropierea conductelor Nord Stream în ultimele 36 de ore, potrivit televiziunii suedeze SVT

Gazul se revarsă în Marea Baltică prin trei scurgeri separate de pe conductele Nord Stream…

7 ore ago

Acuzată de corupţie, compania Oracle va plăti 23 de milioane de dolari Comisiei pentru Bursă şi Valori Mobiliare a SUA

Compania americană de software Oracle va plăti Comisiei pentru Bursă şi Valori Mobiliare din SUA…

8 ore ago

Vladimir Putin spune că amenințarea nucleară nu este un cacealma. Ar trebui să-l credem pe cuvânt (Washington Post)

Autor: Joseph Cirincione (Joseph Cirincione este autorul cărții „Coșmaruri nucleare: securizarea lumii înainte de a…

10 ore ago

Polonia a inaugurat un gazoduct strategic prin care va primi gaz natural norvegian

Oficiali din Polonia, Norvegia şi Danemarca au participat marţi la inaugurarea unui gazoduct strategic care…

10 ore ago

Grupul Purcari achiziționează pachetul majoritar într-o Cramă din Bulgaria

Purcari Wineries PLC („Grupul Purcari”) a anuntat astazi semnarea contractului de achizitie a pachetului majoritar…

11 ore ago