Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
Refuzpixabay.com
Ministerul Sănătăţii precizează că niciun act normativ elaborat de această instituţie nu va impune vaccinarea obligatorie, iar strategia naţională de vaccinare asigură “acces echitabil pentru oricine”, fără să impună vreo obligativitate.
“Proiectul de Hotărâre de Guvern care cuprinde strategia naţională de vaccinare pentru următorii ani intră în analiza interministerială, urmând să fie propus spre adoptare în viitorul apropiat. Specialiştii din cadrul Ministerului Sănătăţii au specificat că actul normativ vine să ofere acces echitabil la vaccinare pentru oricine, oricând şi la orice vârstă, dar subliniază că actul normativ nu are niciun fel de prevedere cu privire la obligativitatea vaccinării. Femeile, adolescenţii fete şi băieţi, se vor putea vaccina anti-HPV gratuit, numai dacă doresc şi solicită medicului de familie prescripţie”, arată Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.
Un alt obiectiv prevede pregătirea specialiştilor pentru a creşte capacităţile acestora de a informa corect şi complet publicul cu privire la avantajele vaccinării.
“În şcoli, vaccinarea nu va fi obligatorie, dar va fi explicată şi încurajată. Prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi cel al Educaţiei sunt prevăzute măsuri care trebuie luate de unitatea de învăţământ în situaţii epidemiologice speciale (de exemplu, focar de rujeolă). În această situaţie, copiii nevaccinaţi trebuie să rămână la domiciliu până la stingerea focarului, pentru a fi protejaţi împotriva bolii. Ministerul Sănătăţii doreşte o ţară cu oameni sănătoşi şi protejaţi de boli infecţioase. Erorile legate de vaccinarea anti-COVID nu trebuie să priveze românii de accesul la vaccinare. Cu siguranţă, majoritatea contestatarilor sunt vaccinaţi în copilărie. Şi copiii sau nepoţii lor au aceleaşi drepturi la protejarea sănătăţii”, mai susţine Ministerul Sănătăţii.
Dr Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a scris pe Facebook:
“Dezinformare, fake-news, demagogie și speculații
Ca medic, dar și ca secretar de stat în Ministerul Sănătății, mă uit cu uimire cum, la foarte scurt timp de la publicarea în transparență publică a proiectului privind Strategia Națională de Vaccinare din România, ”motoarele” de dezinformare a populației s-au activat.
Zeci de titluri ”vaccinarea obligatorie”, ”vor să vă vaccineze pe toți”, ”opriți vaccinarea obligatorie” (…), titluri care induc teamă, titluri care dezinformează, titluri elaborate de oameni care nu au nici cea mai mică legătură cu medicina.
Să începem cu adevărul:
1. Vaccinarea nu este și nu devine obligatorie.
2. Strategia națională este despre informare corectă și acces echitabil la vaccin. Atât.
3. Este pentru prima oară când pacienții au acces la vaccinuri gratuite.
4. Este pentru prima oară când oferim acces facil la vaccinarea anti-HPV. Pentru bărbați și femei deopotrivă.
5. Strategia este pentru următorii ani. Un plan gândit corect, pe termen lung.
Actul medical nu este și nu va deveni obligatoriu!
Cei care spun altceva și-au făcut o misiune din a minți, a dezinforma, a destabiliza cu orice preț. Aveți încredere în specialiștii în medicină, nu în specialiștii în fake-news!”
Consiliul Concurenței a aprobat achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications…
Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică avertizează în legătură cu continuarea campaniilor frauduloase care promovează o…
Consiliul Concurenței aprobă achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications de…
Startup-ul Z.ai, cunoscut anterior sub numele de Zhipu, a anunțat luni că noul său model…
Taxele vamale de 15% la exporturile europene au un impact direct limitat asupra României, în…
Preşedintele american Donald Trump a avertizat luni că va ordona noi atacuri americane asupra instalaţiilor…
This website uses cookies.
Read More