Categories: Fără categorie

Miniştrii de interne ungar, ceh, slovac şi austriac subliniază importanţa protejării graniţelor externe ale Schengen

Europa trebuie să-şi protejeze graniţele externe astfel încât să garanteze pacea şi securitatea în interiorul frontierelor zonei de liberă circulaţie Schengen, a afirmat luni ministrul de interne ungar Sandor Pinter, după o reuniune la Bratislava cu omologii săi slovac, ceh şi austriac, relatează MTI.

Reuniunea s-a desfăşurat la iniţiativa Slovaciei, după ce recent Cehia şi Austria au reinstituit controalele la graniţa slovacă în răspuns la creşterea fluxului de migranţi ilegali. Cei patru au discutat despre întărirea cooperării împotriva migraţiei ilegale.

Pinter a notat că presiunea exercitată asupra Ungariei de migraţia ilegală este la cel mai ridicat nivel din 2015, când în Ungaria “au intrat neinvitaţi 391.000 de oameni”.

În acest an, autorităţile ungare au respins sau deportat până acum circa 100.000 de oameni şi au condamnat circa 2.000 de traficanţi de persoane, a menţionat ministrul ungar.

Acesta a mulţumit Austriei şi Cehiei pentru asistenţa acordată la apărarea graniţelor externe ale Schengen şi şi-a exprimat speranţa ca “şi Bruxellesul să accepte că trebuie să ne protejăm aceste graniţe pentru a asigura pacea şi securitatea în interiorul graniţelor spaţiului Schengen”.

Ministrul de interne slovac Roman Mikulec a salutat în ce-l priveşte o întâlnire “constructivă”, subliniind că este nevoie şi de cooperare din partea UE. “Frontex ar trebui să facă lucrurile pentru care a fost creată”, a punctat acesta.

Mesajul întâlnirii a fost că problema migraţiei ilegale trebuie reglementată la nivelul UE şi că blocul trebuie să recunoască faptul că trebuie să ia măsuri, a conchis omologul său ceh Vit Rakusan.

La rândul său, ministrul de interne austriac Gerhard Karner a atras atenţia asupra problemei “criminalităţii transfrontaliere”, care necesită soluţii transfrontaliere, şi a precizat că Austria va trimite ofiţeri de poliţie pentru a întări controlul la frontieră.

Articole recente

Germania şi Franţa susţin aderarea României, Croaţiei şi Bulgariei la spaţiul Schengen

Germania susţine aderarea Bulgariei, a Croaţiei şi a României la spaţiul Schengen, a declarat joi,…

22 de minute ago

Austria va vota în JAI împotriva aderării României şi a Bulgariei, reafirmă ministrul de interne Gerhard Karner

Ministrul de interne austriac Gerhard Karner a anunţat joi dimineaţă că va vota împotriva aderării…

29 de minute ago

Opinie: Perioadele economice marcate de turbulențe generează riscuri operaționale nedorite. Cum pot companiile să prevină frauda în contextul inflaționist actual?

Articol de opinie de Burcin Atakan, Partener Consultanță Financiară, Deloitte România În prezent, lumea se…

31 de minute ago

Florin Jianu (CNIPMMR): Discuţiile pe salariul minim trebuie să continue; obiectivul e ca mai mulţi bani să rămână la angajaţi

Discuţiile privind salariul minim pe economie trebuie să continue, iar noi am cerut suplimentar ca…

32 de minute ago

Oportunități de business pe litoral: șase hoteluri din portofoliul Transilvania Investments pregătite pentru închiriere

Șase hoteluri și un restaurant situate pe litoralul Mării Negre, în stațiunile Saturn și Eforie…

35 de minute ago