Categories: Politica

Ministrul Energiei, replică pentru Dacian Cioloș: “Poate ar fi bine să-i ceară demisia și domnului Macron”

Ministrul Energiei Virgil Popescu a reacţionat în această seară, întrebat despre faptul că Dacian Cioloş i-a cerut demisia din Guvern.

„Dacian Cioloş poate ar trebui să îi ceară demisia şi domnului Macron, că şi acolo preţurile la energie sunt mari. Eu nu mai comentez declaraţiile domnului Dacian Cioloş de mult timp”, a declarat Virgil Popescu, într-o conferinţă de presă susţinută marţi, la finalul şedinţei Executivului.

  • Cioloş: Nu cred că cineva îşi mai închipuie că ministrul Virgil Popescu poate rămâne în funcţie

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dacian Cioloş, a reiterat, marţi, cererea USR privind schimbarea din funcţie a ministrului Energiei, Virgil Popescu, în contextul în care aproximativ un milion de facturi au fost calculate greşit.

“În criza facturilor mărite nu cred că cineva îşi mai închipuie că ministrul Virgil Popescu mai poate rămâne în funcţie, după atâtea bâlbe şi după atâtea greşeli, cu efecte devastatoare asupra veniturilor cetăţenilor, după ce de luni de zile ne tot promite că problemele vor fi rezolvate şi făcea pe eroul d’Artagnan care se va bate cu companiile care măresc facturile. Vedem că greşelile din aceste facturi există. Lucrul acesta a fost recunoscut şi de domnul Ciolacu, şi de domnul Cîţu. E nevoie, deci, de o decizie simplă: cel şi cei care au greşit trebuie să plătească”, a spus Cioloş Precizările la finalul şedinţei Biroului Naţional al USR.

El a subliniat că aproximativ un milion de facturi ar fi fost greşite şi că amenzile date furnizorilor nu rezolvă “dramele din familiile” afectate.

“Au greşit legea de plafonare a facturilor la energie. Au zis că repară această problemă, dar au provocat o problemă şi mai mare, cu drame în familii care au primit facturile mărite la energie. Peste un milion de facturi – spun ei – greşite. Au propus apoi încă o plafonare, prin ordonanţă de urgenţă, deci o plafonare la plafonare, dar care nu rezolvă problema. Vin şi ne anunţă apoi că vor da amenzi celor care au greşit facturile, dar aceste amenzi nu rezolvă dramele din familiile care au primit deja facturi ridicate la energie sau stau în frig, din cauza incompetenţei sau lipsei de decizie şi hotărâre a acestei majorităţi”, a mai spus liderul USR.

Actuala coaliţie, a adăugat Cioloş, trebuie să implementeze măsuri “cu impact direct” asupra reducerii facturilor. În acest sens, a reamintit propunerile pe care USR le-a susţinut încă din toamna anului 2021: reducerea TVA de la 19% la 5% pentru o perioadă determinată, eliminarea accizei pe energie electrică şi exceptarea temporară de la plată a certificatului verde.

“Toate aceste măsuri ar avea un impact direct asupra facturilor, fără alte riscuri de greşeli şi fără complicaţii în care ne-au aruncat cei de la PSD, PNL”, a arătat liderul USR.

Articole recente

Zelenski le promite polonezilor din Ucraina drepturi similare cu ale refugiaţilor ucraineni din Polonia

Cetăţenii polonezi din Ucraina vor beneficia de aceleaşi drepturi pe care le au în prezent…

11 ore ago

Novak: Maghiarii din Transilvania nu pot contribui la prosperitatea Ungariei şi României decât păstrându-şi identitatea

Preşedintele Ungariei, Novak Katalin, afirmă că maghiarii din Transilvania nu pot contribui la prosperitatea Ungariei…

11 ore ago

Orban: Guvernul nu a făcut aproape nimic pentru a împiedica deteriorarea puterii de cumpărare

Preşedintele Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, susţine că Guvernul nu a făcut "aproape nimic" pentru…

11 ore ago

Aderarea Ucrainei la UE va lua ‘indubitabil 15 sau 20 de ani’, declară ministrul francez pentru afaceri europene

Aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană va lua ''indubitabil 15 sau 20 de ani'', a estimat…

11 ore ago

#postBrexit Londra face apel la UE pentru depăşirea impasului actual legat de Irlanda de Nord

Ministrul britanic pentru Irlanda de Nord, Brandon Lewis, a reiterat că Uniunii Europene îi revine…

11 ore ago

Orban: Sunt un susţinător categoric al cotei unice de impozitare

Deputatul Ludovic Orban, preşedintele partidului Forţa Dreptei, a declarat duminică, la Galaţi, că este un…

12 ore ago