Categories: Fără categorie

Moderna a finalizat înscrierea vaccinului mRNA împotriva COVID-19 la Studiul de Fază 3 COVE

Moderna a finalizat înscrierea vaccinului mRNA împotriva COVID-19 (mRNA-1273) la Studiul de Fază 3 COVE, potrivit unui comunicat al companiei.

Oficialii Moderna transmit:

  • Toți cei 30.000 de participanți la Studiul de Fază 3 COVE sunt acum înscriși
  • Studiul de Fază 3 COVE a fost conceput pentru a evalua participanții care prezintă cel mai mare risc de a dezvolta o formă severă de COVID-19
  • 42% din totalul participanților la studiul de Fază 3 COVE provin din grupuri ce prezintă un risc medical ridicat:

o   Peste 7.000 dintre participanții înscriși au peste 65 de ani;

o   Peste 5.000 de participanți înscriși au vârsta sub 65 de ani, dar prezintă boli cronice cu risc crescut de dezvolta o formă severă de infecție cu COVID-19, precum diabet, obezitate severă și afecțiuni cardiace.

  • Moderna a lucrat, de asemenea, pentru a dezvolta un vaccin accesibil tuturor, inclusiv pentru comunitățile care au fost subreprezentate de-a lungul timpului în cercetarea clinică și sunt afectate în mod disproporționat de COVID-19. Astfel:
    • Peste 11.000 de participanți înscriși provin din comunități minoritare, reprezentând 37% din totalul eșantionului studiat;
    • Dintre aceștia, 6.000 de participanți se identifică a fi de origine hispanică sau latină și mai mult de 3.000 de participanți care se identifică a fi persoane de culoare sau afro-americani.

“Finalizarea înscrierii în Studiul de Fază 3 COVE este o etapă importantă în dezvoltarea clinică a mRNA-1273, vaccinul candidat împotriva COVID-19. Le suntem îndatorați tuturor celor care au participat la studiu. De asemenea, dorim să le mulțumim cercetătorilor și partenerilor noștri care au lucrat la studiile clinice, inclusiv partenerilor noștri din PPD și NIH, precum și echipei dedicate Moderna pentru sprijinul acordat pentru finalizarea înscrierii,” a declarat Stéphane Bancel, CEO la Moderna. “Angajamentul Moderna este de a realiza cercetări științifice riguroase, ținând cont de cele mai înalte standarde de calitate a datelor. Vom continua să lucrăm în colaborare cu autoritățile de reglementare pentru a avansa cu mRNA-1273, care sperăm că va ajuta la înfrângerea pandemiei provocate de COVID-19.”

Adina Ardeleanu

Adina Ardeleanu – membru fondator FinancialIntelligence.ro Adina Ardeleanu, membru fondator FinancialIntelligence.ro, are o experiență de peste 12 ani în jurnalism economic. Ea a debutat, în 2006, la publicația Bursa, avansând până în poziția de redactor șef adjunct. De-a lungul carierei, Adina a fost premiată pentru articolele dedicate pieței de capital, atât de Asociația Brokerilor din România, cât și de Bursa de Valori din Polonia. Absolventă de ASE, Adina a urmat cursuri de jurnalism economic ținute de Thomson Reuters, la Londra și Frankfurt, dar și de The Fund for American Studies (TFAS), la Praga.

Articole recente

China a accelerat din iulie importurile de ţiţei, propan şi gaze naturale lichefiate din Statele Unite

China a accelerat din iulie importurile de ţiţei, propan şi gaze naturale lichefiate (LNG) din…

2 ore ago

Virgil Popescu: Elcen a depus 3 proiecte pentru modernizarea centralelor; acestea vor duce la scăderea preţului gigacaloriei

Elcen a depus trei proiecte pentru modernizarea şi creşterea randamentelor centralelor Progresu, CET Vest şi…

2 ore ago

Cîţu: Deficitul după primele 10 luni este de 74,04 miliarde de lei, adică 7% din PIB (video)

Deficitul bugetar după primele zece luni din acest an este de 74,04 miliarde de lei,…

2 ore ago

Cîţu: Am gasit soluţii pentru a scoate Elcen din insolvenţă

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat joi că au fost găsite soluţii pentru a…

2 ore ago

9.005 cazuri de coronavirus în 24 de ore, la 36.271 de teste

Până astăzi, 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane…

3 ore ago