Politica

Moşteanu, reacție la informațiile că Dacian Cioloș ar demisiona din USR: Orice încercare de rupere a USR va fi un serviciu direct făcut PNL şi PSD

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat, luni, că orice încercare de rupere a partidului va fi “un serviciu direct” făcut PSD şi PNL. “Cred că fi o nerozie să rupă cineva USR-ul”, a susţinut Moşteanu, menţionând că fiecare om politic îşi gestionează cariera aşa cum crede de cuviinţă.

Reacția lui Moșteanu a venit după ce au apărut informații că fostul lider al USR, Dacian Cioloş urmează să îşi anunţe în perioada următoare demisia din partid și că, alături de acesta, vor mai demisiona şi câţiva apropiaţi de-ai lui, cel mai probabil europarlamentari.

Ionuț Moșteanu a precizat că în Biroul Naţional al USR s-a discutat despre întâlnirea pe care Dacian Cioloş a avut-o la Bruxelles cu parlamentarii şi europarlamentarii din fostul PLUS, în condiţiile în care o parte dintre aceştia au fost prezenţi la şedinţa de luni şi au confirmat că “nu există perspectiva” scindării partidului, dar există nemulţumiri.

“În primul rând, PLUS nu mai există, este radiat din Registrul partidelor, a fost o fuziune care s-a încheiat. Avem un singur partid – USR. Am discutat, pentru că în Biroul Naţional sunt colegi care au fost la această deplasare la Bruxelles. Nu este un secret pentru nimeni – o mare parte dintre parlamentarii din fostul PLUS au fost la o discuţie, la Bruxelles, cu Dacian şi cu europarlamentarii din fostul PLUS. Ne-au confirmat că au fost aceste discuţii, ne-au confirmat că sunt nemulţumiri. De asemenea, colegii din Biroul Naţional care au fost acolo ne-au confirmat că nu există perspectiva ruperii, a scindării, a plecării. Voi discuta astăzi şi cu colegii deputaţi care au fost acolo să vedem ce s-a discutat, dacă au ceva mai mult să ne spună. Din punctul meu de vedere, orice încercare de rupere a acestui partid va fi un serviciu direct făcut celor de la PSD şi PNL, cred că ar fi o nerozie ca să rupă cineva USR-ul”, a afirmat Ionuţ Moşteanu, potrivit Agerpres.

Fuziunea USR – PLUS a fost un lucru important, a completat el, subliniind însă că nu se va ruga de nimeni să rămână în partid.

“Am arătat că împreună suntem mai puternici, USR merge în continuare, creştem, ne întâlnim cu oameni, ne întâlnim colegii. Au fost întâlniri şi cu primarii acum două săptămâni, ne vom vedea în continuare şi în weekend-ul ăsta mai mulţi, pentru a stabili ce paşi facem în continuare. USR este aici să reziste. Eu, personal, m-am rugat, cumva, de Dacian, de mulţi colegi din PLUS să vină în USR, să facem o construcţie comună. Am fost unul dintre cei care au susţinut această fuziune, nu mă voi ruga de nimeni să rămână. Toată lumea ştie care sunt obiectivele noastre, am arătat ce putem să facem. Cine vrea să modernizeze România, va sta alături de noi”, a transmis Moşteanu.

 

Articole recente

Elveţia – Peste 100 de ţări participă la Conferinţa internaţională privind pacea în Ucraina

Conferinţa internaţională privind pacea în Ucraina, organizată la cererea Kievului, s-a deschis sâmbătă la Burgenstock,…

5 ore ago

Livrările rusești de gaz natural lichefiat (GNL) către Europa – un nou maxim în primele patru luni ale anului 2024

Discuțiile la Bruxelles și în capitalele europene continuă cu privire la modul de eliminare treptată…

5 ore ago

Cel mai mare producător de îngrășăminte din Europa folosește hidrogenul regenerabil pentru a reduce emisiile de CO2

Cel mai mare producător de îngrășăminte din Europa, Yara International ASA, a deschis o fabrică…

6 ore ago

Boloş: Neptun Deep va avea certitudine din punct de vedere al regimului fiscal aplicabil şi nu se va lovi de obstacole birocratice

Ministerul Finanţelor a publicat vineri o propunere de act normativ pentru a se asigura că…

7 ore ago

Turneul Eras al lui Taylor Swift ar putea determina Banca Angliei să amâne reducerea dobânzii de referinţă, de teama inflaţiei

Turneul Eras al lui Taylor Swift, care a doborât recorduri, continuă să supraalimenteze cheltuielile consumatorilor,…

8 ore ago

UE – “Acord de principiu” al celor 27 pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova

Ambasadorii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat vineri "acordul de principiu" cu…

8 ore ago