Categories: Politica

Năsui: Secretarul de stat care se va ocupa de debirocratizare în România este Valentina Saygo

Valentina Saygo preia funcţia de secretar de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, aceasta urmând să se ocupe de debirocratizare, potrivit ministrului de resort, Claudiu Năsui.

“Secretarul de stat care se va ocupa de debirocratizare în România este Valentina Saygo. Valentina este o adevărată luptătoare pentru micul antreprenor. Ministerul Economiei nu a avut niciodată ca scop să facă debirocratizare. De acum o va avea şi va avea oameni extrem de dedicaţi acestui scop. Am cunoscut-o pe Valentina odată cu luptele pentru TVA split din Parlament, după care am păstrat legătura pentru mai multe subiecte ce ţineau de Comisia pentru buget-finanţe-bănci. Este expert contabil şi cunoaşte bine şi hăţişul legislativ. Cunoaşte problemele reale ale întreprinderilor şi, mai ales, susţine acelaşi gen de soluţii pe care îl susţin şi eu: debirocratizare, simplificare şi deschidere către concurenţă. De multe ori statul ne pune beţe în roate atunci când încercăm să întreprindem sau să inovăm. De aceea, Ministerul Economiei îşi va propune activ să facă un lucru pe care nu l-a făcut niciodată până acum: debirocratizare”, a scris, joi, pe Facebook, ministrul Economiei.

El a subliniat că a început deja procesul de debirocratizare şi că în 2020 a trecut prin Parlament mai multe legi care au simplificat viaţa IMM-urilor.

“Am început deja procesul de debirocratizare. Mulţi ne-au zis că nu avem nicio şansă, dar am demonstrat că se poate. Am trecut mai multe legi anul trecut prin parlament care au simplificat viaţa întreprinderilor mici şi mijlocii şi ONG-urilor. (…) Este un lucru bine ştiut că eşti doar atât de bun cât este echipa pe care ţi-o formezi, iar din acest motiv mă bucur enorm că Valentina Saygo a acceptat această misiune grea. Să te lupţi cu obiceiurile împământenite, precum dosarul cu şină, limbajul de lemn sau miile de hârtii inutile, necesită nu doar curaj, ci şi foarte multă expertiză. Sunt convins că Valentina le are pe ambele. Valentina, bine ai venit în echipă!”, a mai notat Năsui.

Adina Ardeleanu

Adina Ardeleanu – membru fondator FinancialIntelligence.ro Adina Ardeleanu, membru fondator FinancialIntelligence.ro, are o experiență de peste 12 ani în jurnalism economic. Ea a debutat, în 2006, la publicația Bursa, avansând până în poziția de redactor șef adjunct. De-a lungul carierei, Adina a fost premiată pentru articolele dedicate pieței de capital, atât de Asociația Brokerilor din România, cât și de Bursa de Valori din Polonia. Absolventă de ASE, Adina a urmat cursuri de jurnalism economic ținute de Thomson Reuters, la Londra și Frankfurt, dar și de The Fund for American Studies (TFAS), la Praga.

Articole recente

Proiectul de OUG privind decontarea directă obligatorie între asigurătorii RCA, publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor

Ministerul Finanţelor a publicat pe site-ul său proiectul de ordonanţă de Urgenţă ce vizează decontarea…

7 ore ago

ANAF derulează, în 2021, proiectul pilot privind stimularea conformării voluntare a persoanelor fizice

Îndrumarea şi informarea contribuabililor în vederea stimulării conformării voluntare, reprezintă ţinta principală a Agenţiei Naţionale…

9 ore ago

Suedia suspendă plăţile pentru vaccinul Pfizer şi aşteaptă clarificări cu privire la numărul de doze din fiecare flacon

Agenţia de Sănătate a Suediei vrea clarificări cu privire la numărul de doze de vaccin…

10 ore ago

Coronavirus: ONU cere Israelului să faciliteze vaccinarea palestinienilor

Noul coordonator al ONU pentru Orientul Mijlociu, norvegianul Tor Wennesland, a cerut marţi Israelului să…

10 ore ago

Nazare: E nevoie de adoptarea unui buget de relansare economică, orientat către performanţă şi rezultate

Bugetul României trebuie să fie orientat către performanţă şi rezultate, cu obiective trainice, care să…

10 ore ago