Categories: Fără categorie

Niculescu, Ministerul Energiei: Industria regenerabilă devine un segment în care investitorii doresc să investească în această perioadă

Industria regenerabilă devine un segment în care investitorii doresc să investească în această perioadă, stimulaţi de fondurile puse la dispoziţie de către Ministerul Energiei, din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi din Fondul pentru Modernizare, a declarat, joi, George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei.

“Oportunităţi de investiţii sunt foarte multe în acest moment pentru sectorul energetic, pe foarte multe paliere, ca să le numesc aşa. Vedem faptul că din nou industria regenerabilă devine un segment în care investitorii doresc să investească în această perioadă, stimulaţi bineînţeles de fondurile puse la dispoziţie de către Ministerul Energiei, din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi din Fondul pentru Modernizare. Sunt la un nivel de finanţare fără precedent până în momentul de faţă şi de aceea investitorii cumva recapătă încrederea şi apetitul pentru investiţii este unul crescut”, a spus George Niculescu, la conferinţa “Future Economy – Tendinţele economice în 2023 – provocări şi oportunităţi”, potrivit Agerpres.

Potrivit secretarului de stat, companiile de stat sunt într-un ritm accelerat de investiţii. Pe parte de proiecte strategice el a menţionat acordul încheiat la Bucureşti între Azerbaidjan, Georgia, România şi Ungaria în ceea priveşte cablul de transport de energie electrică. Acesta este un proiect în care Transelectrica va avea un rol foarte de important de jucat.

“Semnarea acordului nu a fost doar un gest aşa de a arăta că vrem să facem treabă ci şi chiar vom face treabă în acest domeniu pentru că potenţialul României este foarte mare şi acest cablu submarin poate să acomodeze foarte bine şi noile capacităţi de producţie pe care ne dorim să le punem în funcţiune în Marea Neagră, pentru că, pe lângă potenţialul de hidrocarburi pe care îl are Marea Neagră…trebuie să exploatăm şi să profităm de potenţialul offshore wind pe care îl are Marea Neagră şi am anunţat de mai mult timp că facem, lucrăm la un draft de lege pentru a reglementa sectorul offshore wind în România. Chiar ieri am avut încă o întâlnire în sistem de videoconferinţă cu specialiştii de la Banca Mondială şi în curând vom veni cu un draft de act normativ pentru a reglementa acest lucru”, a spus George Niculescu.

El a mai spus că se va termina comandamentul de iarnă pe 31 martie fără niciun fel de incidente majore în sistemul energetic naţional. La finalul comandamentului va fi realizată o informare de presă despre evenimentele care ar fi putut fi considerate vulnerabile pentru sistemul energetic naţional.

Articole recente

Lion Capital și-a vândut deținerea de 5% din Argus

Lion Capital (simbol bursier LION), fostă SIF Banat-Crişana (SIF1), și-a vândut deţinerea de 5% din…

5 ore ago

Stoltenberg: NATO trebuie să ofere Ucrainei garanţii de securitate după război

NATO trebuie să discute opţiuni de a oferi Ucrainei garanţii de securitate pentru perioada ce…

6 ore ago

Marea Britanie: Primul declin anual al preţurilor locuinţelor din ultimii 11 ani

Preţurile locuinţelor în Marea Britanie au scăzut în ritm anual în luna mai, pentru prima…

8 ore ago

Bruxelles-ul a propus pentru 2024 un buget european de 189,3 miliarde de euro

Comisia Europeană a propus, miercuri, un buget anual al UE în valoare de 189,3 miliarde…

8 ore ago

Ucraina consideră drept ”neadecvată” decizia UE de prelungire a restricţiilor privind importurile de cereale

Ministerul ucrainean al Agriculturii a calificat miercuri drept "neadecvată" decizia Comisiei Europene de prelungi, până…

8 ore ago

Sursele regenerabile vor asigura mai mult de jumătate din producţia de electricitate a Spaniei

Spania este pe cale să devină prima ţară din marile economii europene pentru care sursele…

8 ore ago