Categories: Fără categorie

Nicuşor Dan: Gabriela Firea şi-a abandonat mandatul şi obligaţiile legale

Primarul general ales, Nicuşor Dan, a subliniat joi că nu şi-a preluat deocamdată mandatul de la PMB şi că problemele legate de furnizarea apei calde trebuie gestionate de primarul în funcţie, Gabriela Firea, pe care a acuzat-o că şi-a “abandonat” obligaţiile legale.

“Vreau să spun un lucru foarte important, pentru că, din păcate, nu este foarte bine înţeles. În ultimele patru săptămâni, primarul Bucureştiului a fost Gabriela Firea. Azi, primarul Bucureştiului e Gabriela Firea şi săptămâna următoare, care începe de azi, primarul Bucureştiului e tot Gabriela Firea. Deci, dacă cineva are o problemă cu apa caldă, trebuie să îl întrebe pe primarul în funcţie al Bucureştiului, pe Gabriela Firea, nu pe mine. Este un primar care şi-a abandonat mandatul, şi-a abandonat obligaţiile legale. Este un primar care a abandonat, în plină criză sanitară, toate preocupările – şi alea puţine pe care le avea – în ceea ce priveşte coronavirusul. Şi asta este o chestiune foarte gravă”, a arătat Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în faţa sediului Primăriei Capitalei, potrivit agerpres.

El a susţinut că, ”în mod deliberat, se pregăteşte o iarnă grea pentru bucureşteni în ceea ce priveşte serviciul de încălzire”.

“În mod deliberat se pregăteşte o iarnă grea pentru bucureşteni în ceea ce priveşte serviciul de încălzire, tocmai pentru ca, în stilul bine cunoscut, PSD să dea vina pe noua administraţie că nu e în stare să rezolve problemele oraşului. (…) Este nevoie de nişte măsuri preliminare, de nişte stocuri de materiale, de detectoare, de pregătirea unor echipe de intervenţie şi nu am informaţii că lucrurile acestea se întâmplă în momentul acesta”, a arătat Nicuşor Dan.

Primarul general ales a menţionat că noua majoritate din Consiliul General va schimba componenţa Adunării generale a Companiei Municipale Termoenergetica, precum şi pe directorul acesteia.

“Termoenergetica este o companie a Primăriei, a Municipalităţii. Acolo există o Adunare generală, care este constituită în mare parte din consilieri generali, care numeşte un consiliu de administraţie, care la rândul său numeşte un director executiv. Imediat ce Consiliul General va fi constituit, noua majoritate va schimba componenţa Adunării generale, deci ulterior a Consiliului de Administraţie şi directorul Termoenergetica”, a precizat el.

Întrebat ce îi reproşează directorului actual al Termoenergetica, Nicuşor Dan a replicat că întrebarea aceasta ar trebui adresată sutelor de mii de bucureşteni care nu au avut apă caldă în vara aceasta.

“Termoenergetica a fost un eşec de la momentul înfiinţării sale. Un eşec pe partea financiară – datoriile sale sunt undeva la jumătate de miliard de lei către ELCEN. Un eşec pe ceea ce înseamnă reparaţiile la infrastructură şi schimbarea infrastructurii, iar cei 680 de metri pe care i-au raportat – asta a fost rezultatul lor. Al treilea lucru ţine mai mult de Primărie decât de Termoenergetica – faptul că nu au fost în stare să ia banii europeni care erau alocaţi pentru sector”, a declarat Nicuşor Dan.

Articole recente

Sorin Grindeanu: Deplasarea mea în SUA – plătită din banii PSD

Deputatul PSD Sorin Grindeanu a declarat luni că deplasarea sa în Statele Unite, efectuată în…

2 ore ago

Ungaria, în pole position pentru prima majorare de dobândă din UE

Banca Naţională a Ungariei (NBH) se pregăteşte să implementeze prima majorare a dobânzii de politică…

3 ore ago

SUA şi UE demarează discuţii pentru eliminarea tarifelor vamale la oţel şi aluminiu

Oficialii de la Bruxelles şi Washington au anunţat luni într-un comunicat comun lansarea discuţiilor "pentru…

3 ore ago

Saint-Gobain a încheiat un acord pentru achiziţionarea Grupului Duraziv din România

Saint-Gobain anunţă încheierea unui acord pentru achiziţionarea Grupului Duraziv din România, finalizarea tranzacţiei, supusă aprobării…

3 ore ago

DNA: Liviu Dragnea, trimis în judecată într-un nou dosar – trafic de influenţă legat de vizita în SUA

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei…

4 ore ago