Categories: Fără categorie

Nicuşor Dan: Gabriela Firea şi-a abandonat mandatul şi obligaţiile legale

Primarul general ales, Nicuşor Dan, a subliniat joi că nu şi-a preluat deocamdată mandatul de la PMB şi că problemele legate de furnizarea apei calde trebuie gestionate de primarul în funcţie, Gabriela Firea, pe care a acuzat-o că şi-a “abandonat” obligaţiile legale.

“Vreau să spun un lucru foarte important, pentru că, din păcate, nu este foarte bine înţeles. În ultimele patru săptămâni, primarul Bucureştiului a fost Gabriela Firea. Azi, primarul Bucureştiului e Gabriela Firea şi săptămâna următoare, care începe de azi, primarul Bucureştiului e tot Gabriela Firea. Deci, dacă cineva are o problemă cu apa caldă, trebuie să îl întrebe pe primarul în funcţie al Bucureştiului, pe Gabriela Firea, nu pe mine. Este un primar care şi-a abandonat mandatul, şi-a abandonat obligaţiile legale. Este un primar care a abandonat, în plină criză sanitară, toate preocupările – şi alea puţine pe care le avea – în ceea ce priveşte coronavirusul. Şi asta este o chestiune foarte gravă”, a arătat Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în faţa sediului Primăriei Capitalei, potrivit agerpres.

El a susţinut că, ”în mod deliberat, se pregăteşte o iarnă grea pentru bucureşteni în ceea ce priveşte serviciul de încălzire”.

“În mod deliberat se pregăteşte o iarnă grea pentru bucureşteni în ceea ce priveşte serviciul de încălzire, tocmai pentru ca, în stilul bine cunoscut, PSD să dea vina pe noua administraţie că nu e în stare să rezolve problemele oraşului. (…) Este nevoie de nişte măsuri preliminare, de nişte stocuri de materiale, de detectoare, de pregătirea unor echipe de intervenţie şi nu am informaţii că lucrurile acestea se întâmplă în momentul acesta”, a arătat Nicuşor Dan.

Primarul general ales a menţionat că noua majoritate din Consiliul General va schimba componenţa Adunării generale a Companiei Municipale Termoenergetica, precum şi pe directorul acesteia.

“Termoenergetica este o companie a Primăriei, a Municipalităţii. Acolo există o Adunare generală, care este constituită în mare parte din consilieri generali, care numeşte un consiliu de administraţie, care la rândul său numeşte un director executiv. Imediat ce Consiliul General va fi constituit, noua majoritate va schimba componenţa Adunării generale, deci ulterior a Consiliului de Administraţie şi directorul Termoenergetica”, a precizat el.

Întrebat ce îi reproşează directorului actual al Termoenergetica, Nicuşor Dan a replicat că întrebarea aceasta ar trebui adresată sutelor de mii de bucureşteni care nu au avut apă caldă în vara aceasta.

“Termoenergetica a fost un eşec de la momentul înfiinţării sale. Un eşec pe partea financiară – datoriile sale sunt undeva la jumătate de miliard de lei către ELCEN. Un eşec pe ceea ce înseamnă reparaţiile la infrastructură şi schimbarea infrastructurii, iar cei 680 de metri pe care i-au raportat – asta a fost rezultatul lor. Al treilea lucru ţine mai mult de Primărie decât de Termoenergetica – faptul că nu au fost în stare să ia banii europeni care erau alocaţi pentru sector”, a declarat Nicuşor Dan.

Geanina Voda

Geanina Vodă - membru fondator FinancialIntelligence.ro Geanina Vodă, membru fondator FinancialIntelligence.ro, a fost director de calitate la cotidianul “Bursa", având o experienţă de circa 20 de ani în cadrul societății. Pe parcursul carierei profesionale, Geanina Vodă a parcurs treptele ierarhice, de la preluarea anunțurilor de mică publicitate până la conducerea executivă a societății. Geanina Voda a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Spiru Haret în anul 2004, iar în anul 2009 a obținut diploma de master în Managementul Calității din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Articole recente

China a accelerat din iulie importurile de ţiţei, propan şi gaze naturale lichefiate din Statele Unite

China a accelerat din iulie importurile de ţiţei, propan şi gaze naturale lichefiate (LNG) din…

2 ore ago

Virgil Popescu: Elcen a depus 3 proiecte pentru modernizarea centralelor; acestea vor duce la scăderea preţului gigacaloriei

Elcen a depus trei proiecte pentru modernizarea şi creşterea randamentelor centralelor Progresu, CET Vest şi…

2 ore ago

Cîţu: Deficitul după primele 10 luni este de 74,04 miliarde de lei, adică 7% din PIB (video)

Deficitul bugetar după primele zece luni din acest an este de 74,04 miliarde de lei,…

2 ore ago

Cîţu: Am gasit soluţii pentru a scoate Elcen din insolvenţă

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat joi că au fost găsite soluţii pentru a…

2 ore ago

9.005 cazuri de coronavirus în 24 de ore, la 36.271 de teste

Până astăzi, 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane…

4 ore ago