Nicuşor Dan: Relansarea economiei locale presupune coordonarea cu reprezentanţii sectorului turistic din Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, joi, că relansarea economiei locale presupune coordonarea cu reprezentanţii sectorului turistic din Bucureşti pentru mai multă eficienţă în atragerea vizitatorilor.

“Am participat de aceea la Adunarea Generală a Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Bucureşti (APDTB), unde Primăria Capitalei e membru fondator, alături de mai multe instituţii, companii şi organizaţii patronale. Anul acesta, pentru prima dată de la înfiinţarea ei, APDTB are buget propriu, ceea ce-i va permite să funcţioneze efectiv şi nu declarativ în sensul obiectivelor asumate. Am votat împreună cu partenerii PMB noul statut şi noua conducere a asociaţiei şi am discutat despre proiecte de viitor, precum strategia de marketing a Bucureştiului, facilitarea investiţiilor în turismul bucureştean, realizarea unei reţele de centre de informare turistică şi stimularea unor programe turistice de nişă (turism cultural, sportiv sau educaţional)”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

El a adăugat că municipalitatea va colabora “mai serios” cu ceilalţi membri fondatori ai APDTB – Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, Tarom SA, Aeroporturi Bucureşti SA, Federaţia Industriei Hoteliere din România, Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România, Clubul internaţional al profesioniştilor din turism SKAL International România şi Patronatul Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România – pentru a aduce mai mulţi turişti în Capitală şi a mări contribuţia acestui sector în economia Bucureştiului, potrivit Agerpres.

Articole recente

Podcast Atlasul Banilor: Tehnologia a simplificat economisirea regulată

Tehnologia a transformat economisirea regulată într-un instrument foarte simplu, la îndemâna oricui, spune Dan Popovici,…

21 de minute ago

Investitorii îngrijorați de schimbările climatice impun noi standarde pentru industria petrolului și gazelor naturale (eToro)

Comentariul analistului eToro, Bogdan Maioreanu După o vară care a adus inundații intense în Europa…

2 ore ago

Evenimente extreme si activitatea economică [1] – schimbarea climatică poate destabiliza profund bugetele publice

de Daniel Dăianu Traim vremuri foarte dificile, cu o suita de crize, evenimente extreme, care…

2 ore ago

Acţiunile One United Properties intră în indicele BET

Acţiunile One United Properties (BVB: ONE) au intrat în indicele Bucharest Exchange Trading (BET), începând…

3 ore ago

„Trebuie să ne oprim” – prima alianţă diplomatică din lume pentru a menține petrolul și gazul în pământ

Costa Rica și Danemarca sunt cele două ţări care conduc eforturile de a construi prima…

3 ore ago

Theodor Cornel Stănescu este noul Director General al Crédit Agricole România

Domnul Theodor Cornel Stănescu, Prim Director General Adjunct al Vista Bank a fost desemnat Director…

4 ore ago