Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzNorofert, principalul producător de inputuri organice pentru agricultură și furnizor de biotehnologie pentru agricultura din România, listat la Bursa de Valori București pe piața AeRO (simbol BVB: NRF), a colaborat cu IFC, membră a Băncii Mondiale, pentru promovarea practicilor agricole durabile și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin utilizarea de noi tehnici agricole. Cu o cotă de piață de aproximativ 30%, Norofert acoperă peste 200.000 de hectare cultivate în regim ecologic și este primul emitent din piața AeRO cu un rating ESG de 35,8, situându-se pe locul 17 din cele 56 de companii din sub-industria agro-chimică analizate la nivel global, rating obținut în 2022, potrivit unui comunicat.
Alex Cristescu, Membru al Consiliului de Administrație, Norofert: „Norofert a beneficiat de expertiza IFC pentru avansarea practicilor agricole prietenoase cu mediul și pentru promovarea beneficiilor agriculturii ecologice în rândul părților interesate cheie, fermieri și instituții de credit. Obiectivul de neutralitate climatică este strâns legat de activitatea noastră operațională. Urmărim, prin strategia noastră, extinderea bazei de fermieri care utilizează inputuri ecologice pentru a contribui la creșterea suprafețelor de cultivare în regim organic regenerativ, cu efecte benefice asupra mediului. Colaborarea noastră cu IFC reprezintă un pas important către agricultura durabilă și reducerea emisiilor de carbon în România. Rezultatele studiului IFC de tip Tier 1 indică faptul că tehnologia Norofert poate diminua emisiile cu până la 50% în comparație cu inputurile convenționale.”
Cristian Nacu, IFC Senior Country Officer pentru România: „La IFC, recunoaștem importanța crucială a promovării tehnologiilor și practicilor de Agricultură Inteligentă din punct de vedere Climatic (CSA). Aceste abordări sunt esențiale pentru a ajuta fermierii să se adapteze la condițiile climatice în schimbare, reducând în același timp impactul activităților agricole asupra mediului. Prin sprijinirea adoptării metodelor de agricultură durabilă, ne propunem să contribuim la reziliența și productivitatea sectorului agricol, asigurându-ne că acesta poate face față eficient provocărilor viitoare. ”
Colaborarea cu IFC susține Norofert în realizarea de cercetări comparative pentru evaluarea impactului intrărilor microbiene în sol asupra emisiilor de carbon și sechestrării de CO2, comparând diverse tehnologii agricole, inclusiv cele convenționale, tehnologii de agricultură fără lucrări de arat (“no till”) și utilizarea culturilor de acoperire (una dintre cele mai eficiente metode de reducere a degradării solului).
Ferma din Zimnicea este o bază de cercetare pentru tehnologiile Norofert și joacă un rol cheie de combatere a schimbărilor climatice prin sechestrarea carbonului în sol. Cele 1.000 de hectare cultivate ecologic la Zimnicea reprezintă un activ semnificativ pentru reducerea amprentei de carbon.
Malaezia devine una dintre revelațiile turistice ale ultimilor ani pentru români. Numărul călătoriilor a crescut…
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a elogiat luni pragmatismul preşedintelui SUA, Donald Trump, cu…
Execuția bugetului general consolidat în primele șase luni ale anului 2025 s-a încheiat cu un…
Începând cu luna iulie 2025, fermierii crescători de animale pot beneficia de credite punte avantajoase,…
Un compromis 'bun' sau o capitulare în faţa preşedintelui american Donald Trump? Comisia Europeană a…
Preşedintele interimar al PSD, Sorin Grindeanu, a declarat luni că şeful Secretariatului General al Guvernului,…
This website uses cookies.
Read More