Categories: Sanatate

Oamenii de știință de la Universitatea Oxford dezvoltă testul rapid Covid-19, capabil să identifice coronavirusul în 5 minute

Oamenii de știință de la Universitatea Britanică din Oxford au dezvoltat un test rapid Covid-19, capabil să identifice coronavirusul în mai puțin de cinci minute, au spus joi cercetătorii, adăugând că ar putea fi utilizat la testarea în masă în aeroporturi și companii, potrivit CNBC.

Universitatea speră să înceapă dezvoltarea produsului de testare la începutul anului 2021 și să aibă un dispozitiv aprobat disponibil la șase luni după aceea.

Dispozitivul este capabil să detecteze coronavirusul și să îl distingă de alți viruși cu o precizie ridicată, au spus cercetătorii într-un studiu. „Metoda noastră detectează rapid particule intacte de virus”, a spus profesorul Achilles Kapanidis, de la Departamentul de Fizică din Oxford, adăugând că acest lucru înseamnă că testul va fi  „simplu, extrem de rapid și rentabil”.

Testele rapide de antigen sunt văzute ca fiind esențiale în desfășurarea testelor de masă și a redeschiderii economiilor, în timp ce coronavirusul este încă în circulație, iar cele care sunt deja utilizate sunt mai rapide și mai ieftine, dar mai puțin precise decât testele de PCR moleculare existente.

Siemens Healthineers a anunțat miercuri lansarea unui kit de testare rapidă pe bază de antigen în Europa pentru a detecta infecțiile cu coronavirus, dar a avertizat că industria s-ar putea lupta pentru a face față creșterii cererii.

Deși platforma Oxford va fi gata doar anul viitor, testele ar putea ajuta la gestionarea pandemiei la timp pentru iarna viitoare. Oficialii din domeniul sănătății au avertizat că lumea va trebui să trăiască cu coronavirus, chiar dacă este dezvoltat un vaccin.

O preocupare semnificativă pentru lunile viitoare de iarnă sunt efectele imprevizibile ale co-circulatiei SARS-CoV-2 cu alte virusuri respiratorii sezoniere, a spus dr. Nicole Robb, de la Warwick Medical School.

Aceasta a spus: „Am arătat că testul nostru poate distinge în mod fiabil între diferiți viruși din probele clinice, o dezvoltare care oferă un avantaj crucial în faza următoare a pandemiei.”

Articole recente

Cîţu vorbeşte de demisii după scandalul de la Spitalul Foişor: Să vedem dacă mai există onoare în România (video)

Premierul Florin Cîţu a susţinut o conferinţă de presă duminică, în care a vorbit de…

10 ore ago

China: Vânzările auto au crescut cu 75% în martie

Vânzările auto pe piaţa chineză au urcat cu 74,9% în martie, a douăsprezecea lună de…

11 ore ago

CNCAV: O nouă tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech soseşte luni în ţară

O nouă tranşă de vaccin de la Pfizer/BioNTech, care constă în 511.290 doze, va sosi…

11 ore ago

FMI avertizează asupra riscurilor creşterii datoriilor în Orientul Mijlociu şi Asia Centrală

Fondul Monetar Internaţional a avertizat duminică că ţările din Orientul Mijlociu şi Asia Centrală trebuie…

11 ore ago

Bode, despre senatoarea Şoşoacă: Încalcă deliberat legea; a fost sancţionată contravenţional în mai multe rânduri

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că senatoarea Diana Şoşoacă a fost amendată de…

13 ore ago

Coronavirus: India lansează ”festivalul vaccinării” pe fondul unei creşteri-record a cazurilor de infectare

India a lansat duminică programul 'Tika Utsav', sau festivalul vaccinării, pentru a inocula un număr…

13 ore ago