Categories: Sanatate

Oamenii de știință de la Universitatea Oxford dezvoltă testul rapid Covid-19, capabil să identifice coronavirusul în 5 minute

Oamenii de știință de la Universitatea Britanică din Oxford au dezvoltat un test rapid Covid-19, capabil să identifice coronavirusul în mai puțin de cinci minute, au spus joi cercetătorii, adăugând că ar putea fi utilizat la testarea în masă în aeroporturi și companii, potrivit CNBC.

Universitatea speră să înceapă dezvoltarea produsului de testare la începutul anului 2021 și să aibă un dispozitiv aprobat disponibil la șase luni după aceea.

Dispozitivul este capabil să detecteze coronavirusul și să îl distingă de alți viruși cu o precizie ridicată, au spus cercetătorii într-un studiu. „Metoda noastră detectează rapid particule intacte de virus”, a spus profesorul Achilles Kapanidis, de la Departamentul de Fizică din Oxford, adăugând că acest lucru înseamnă că testul va fi  „simplu, extrem de rapid și rentabil”.

Testele rapide de antigen sunt văzute ca fiind esențiale în desfășurarea testelor de masă și a redeschiderii economiilor, în timp ce coronavirusul este încă în circulație, iar cele care sunt deja utilizate sunt mai rapide și mai ieftine, dar mai puțin precise decât testele de PCR moleculare existente.

Siemens Healthineers a anunțat miercuri lansarea unui kit de testare rapidă pe bază de antigen în Europa pentru a detecta infecțiile cu coronavirus, dar a avertizat că industria s-ar putea lupta pentru a face față creșterii cererii.

Deși platforma Oxford va fi gata doar anul viitor, testele ar putea ajuta la gestionarea pandemiei la timp pentru iarna viitoare. Oficialii din domeniul sănătății au avertizat că lumea va trebui să trăiască cu coronavirus, chiar dacă este dezvoltat un vaccin.

O preocupare semnificativă pentru lunile viitoare de iarnă sunt efectele imprevizibile ale co-circulatiei SARS-CoV-2 cu alte virusuri respiratorii sezoniere, a spus dr. Nicole Robb, de la Warwick Medical School.

Aceasta a spus: „Am arătat că testul nostru poate distinge în mod fiabil între diferiți viruși din probele clinice, o dezvoltare care oferă un avantaj crucial în faza următoare a pandemiei.”

Stanciu Ancuta

Ancuţa-Carolina Stanciu - redactor şef al FinancialIntelligence.ro Ancuţa-Carolina Stanciu, membru fondator și redactor șef al publicaţiei, are 20 de ani experiență în jurnalism economic, fiind în ultimii 8 ani redactor şef al cotidianului financiar “Bursa". A fost coordonator şi organizator a numeroase conferinţe, dedicate unor domenii de interes public. Ancuţa Stanciu a participat la numeroase conferinţe şi dezbateri pe teme economice, atât în ţară, cât şi în străinătate. Recent, a fost contributor la volumul “Transporturi şi infrastructură”, din cadrul seriei de "Caiete documentare-Club România". După absolvirea Şcolii Superioare de Jurnalism, Ancuţa Stanciu a finalizat programul Reuters Foundation “Economic and Political Reporting from Southeast Europe” (Londra), în 2005, iar în 2007 a absolvit masterul “Managementul proiectelor” la SNSPA. În anul 2009, Ancuţa Stanciu a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare.

Articole recente

Zuckerman: Statele Unite vor continua să sprijine evoluţia României ca lider la nivel regional şi european (video)

"România va deveni cel mai mare producător şi exportator de gaze de energie din Europa…

4 minute ago

Secretarul de Stat al SUA Michael R. Pompeo, mesaj cu ocazia Zilei Naționale: România este un partener strategic valoros și un Aliat statornic

România este un partener strategic valoros și un Aliat statornic, a transmis Secretarul de Stat al…

10 minute ago

Iohannis: Personalul medical şi toţi cei care se sacrifică pentru a opri răspândirea virusului – eroii acestui an

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la ceremonia care s-a desfăşurat de Ziua Naţională la…

15 minute ago

La sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat Ediția a II-a a Conferinței online “Dezvoltare și inovație în afaceri”

Organizată de Confederația Patronatul Român și Bursa de comerț – QBursa, conferința a găzduit, în…

3 ore ago

Directorul general al UniCredit va demisiona în aprilie 2021, din cauza divergenţelor cu Board-ul privind strategia băncii

UniCredit SpA din Italia a anunțat că directorul executiv, Jean Pierre Mustier, va demisiona la…

4 ore ago

Glencore Agri îşi schimbă numele în Viterra; în România schimbarea se va întâmpla în luna mai

Divizia de tranzacţii cu produse agricole a grupului Glencore Plc, care este prezentă şi pe…

4 ore ago