Update articol:
COMUNICAT

Oana Ozmen – premiu de excelenţă pentru contribuţia la promovarea materialelor de construcţii sustenabile în România

Deputatul PNL Oana Ozmen a primit premiul de excelenţă pentru contribuţia la promovarea materialelor de construcţii sustenabile în România, în cadrul RCEPB-Romanian Conference Energy Performance of Buildings, un reper al industriei de construcții.

Cu această ocazie, Oana Ozmen a declarat: “Premiul primit mă onoreaza şi mă obligă în ceea ce priveste susţinerea temei eficienţei energetice atât cu privire la campaniile de informare, dar şi în ceea ce priveste susţinerea şi încurajarea sectorului de construcţii, pregătirea specialiştilor când vorbim de standarde nZEB, utilizarea materialelor de construcţii”.

Romanian Conference Energy Performance of Building a reunit experți în energie din statele europene, iar discuțiile despre modificările Directivei Europene privind perfomanța energetică a clădirilor, având în vedere țintele ambițioase de decarbonare, au fost substanțiale.

În cadrul sesiunii de discuții cu autoritățile din România, moderate de către Conf. univ. dr. ing. Cătălin Lungu, președintele REHVA și de către Cristian Erbașu, președintele FPSC, a existat o dezbatere intensă despre domeniul construcțiilor din România.

Doamna Oana Ozmen a mai spus: “În Parlamentul României, am reușit să facem pași importanți pentru realizarea unei relații oneste între stat și mediul de afaceri, în scopul consolidării unui viitor verde și sustenabil. Un exemplu în acest sens este Legea 142/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe.

Este necesar să transpunem noile prevederi ale Directivei privind Perfomanța Energetică a Clădirilor, adoptată de Parlamentul European anul acesta, la jumătatea lunii martie. Toate clădirile noi ar trebui să fie cu emisii zero din anul 2028, iar cele ale administrației publice încă de mai devreme, din anul 2026. Toate clădirile noi ar trebui să fie echipate cu tehnologii solare până în 2028, unde este tehnic și economic fezabil, în timp ce clădirile rezidențiale supuse renovărilor majore au termen până în 2032.

Planul “Fit for 55″ pune un accent deosebit pe renovarea clădirilor publice pentru a servi ca exemplu și a stimula schimbările în întreaga piață a clădirilor. Voința politică există, iar aceasta trebuie dublată nepărat de expertiză și de consultare cu mediul de afaceri. Parlamentul României e angajat în elaborarea unui cadru de reglementare favorabil renovării.

Beneficiile renovării eficiente energetic depășesc aspectul climatic, reprezentând reale oportunități pentru industria construcțiilor. Standardele minime de performanță energetică sunt un instrument foarte puternic care, utilizat corect, poate avea un impact substanțial pentru constructorii și beneficiarii construcțiilor”.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (25/07/2025)

Convocare AGA O & E 03(04).09.2025

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (25/07/2025)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (25/07/2025)

Perioada inchisa de tranzactionare 28.07.2025 - 27.08.2025

SIMTEL TEAM (SMTL) (25/07/2025)

Perioada inchisa de tranzactionare 27.07.2025 - 26.08.2025