Update articol:

Obligațiunile Norofert intră la tranzacționare pe SMT-ul BVB în data de 5 iunie

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca vineri, 5 iunie, vor intra la tranzactionare pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT) al BVB obligatiunile emise de Norofert (simbol bursier – NRF25 , ISIN – ROX33LDBCW73), la trei luni de la listarea companiei pe piata AeRO din cadrul SMT-ului BVB.

Caracteristicile acestora sunt prezentate in tabelul de mai jos.

Obligatiunile au fost cumparate intr-un plasament privat de 93 de investitori, dintre care 88 persoane fizice si 5 legal entities.„Succesul celor două runde de finanțare derulate de Norofert la bursă arată că investitorii de pe piața de capital sunt dispuși să investească în companiile cu perspective de dezvoltare și care vin și cu un element inovator în activitatea lor. Resursele din piața financiară disponibile pentru investiţii sunt semnificative. Există lichiditate, există companii care au nevoie de capital, avem o piaţă funcţională care face legătura între investitori și companii. Piața de capital este un ecosistem, în care fiecare își îndeplinește rolul său, și putem spune că succesul rundelor de finanțare derulate de companii depinde în mare măsură de intermediarii cu care aceștia lucrează”, a declarat Radu Hanga, președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București.

Plasamentul privat si admiterea la tranzactionare a obligatiunilor au fost asistate de Tradeville, in calitate de Consultant Autorizat.

 
În cursul anului 2019, societatea a atras de la investitorii la bursă, printr-un plasament privat pentru acțiunile sale, 7,25 milioane lei. La acel moment, capitalizarea de piață a companiei Norofert era de aproximativ 20 milioane de lei, În 3 martie, acțiunile Norofert au fost listate pe piața AeRO, iar în prezent, Norofert are o capitalizare de piață de 45,7 milioane lei. Prin cele două runde de finanțare derulate pe piața de capital, Norofert a atras 18,75 milioane lei.
 
„De la debutul acțiunilor NRF pe piața AeRO, a existat un interes fără precedent din partea investitorilor locali în compania noastră, întrucât au fost tranzacționate acțiuni în valoare de aproximativ 12 milioane de lei  în ultimele 3 luni. Rămânem dedicați promisiunilor făcute acționarilor și deținătorilor de obligațiuni și, în ciuda unui 2020 provocator, care a adus atât o pandemie cât și o secetă severă, ne menținem previziunile pentru acest an. Datorită celor două runde de strângere de capital, avem în prezent o poziție financiară puternică, iar rezervele de numerar ne-au ajutat să ne adaptăm foarte rapid în această perioadă dificilă, lansând în doar câteva săptămâni o linie nouă de produse care ajută fermierii să gestioneze efectele negative ale secetei asupra culturilor. Ne concentrăm puternic pe cercetare și dezvoltare și vom lansa noi linii de produse în 2020, precum și vom continua pașii necesari pentru extinderea brandului Norofert pe piața americană”, a spus Vlad Popescu, CEO și Președinte al Consiliului de Administrație Norofert Group.

 
Capitalul strâns prin emisiunea de obligațiuni este în principal direcționat către extinderea Norofert pe piețele externe, în special în Statele Unite. Pentru a intra pe piața americană, Norofert trebuie să omologheze individual toate produsele din portofoliu, ceea ce necesită acces la resurse semnificative. O altă parte a banilor strânși este folosită ca și capital de lucru, pentru a achiziționa materii prime pentru a răspunde cererii în continuă creștere pentru produsele Norofert, precum și a dezvolta portofoliul de servicii și linii de produse Norofert. În prezent, Grupul Norofert are trei linii principale de produse – Norofert Organics, care este o linie de îngrășăminte organice pentru ferme de dimensiuni medii și mari, Norofert Karisma, care este o linie de îngrășăminte pentru agricultura convențională și FITO, o linie destinată grădinarilor și micilor fermieri.
 
În 2019, Norofert Group a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 14,8 milioane de lei, o creștere de 59% faţă de rezultatul din 2018, și un profit net de 4,62 milioane lei. În urma aprobării Adunării Generale a Acționarilor, compania a capitalizat suma de 2.407.182 lei din profitul de repartizat aferent anului 2019. Ca urmare a majorării de capital, compania a emis un număr de 6.017.955 acţiuni noi cu o valoare nominală de 0,4 lei/acţiune, ce vor fi distribuite acționarilor în următoarele luni, după formula trei acţiuni nou emise pentru fiecare acţiune deţinută.
 
Familia Popescu, reprezentată de Vlad Popescu și Ileana Popescu, deține o participație de 58,43%, în timp ce free-float-ul companiei pe bursă este de 41,57%.

BVBStiri BVB

Turbo Long on Volkswagen AG Vorzuge (RCVWTL1) (20/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 13:05 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (20/09/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13-17 septembrie 2021

MedLife S.A. (M) (20/09/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13-17 septembrie 2021

Turbo Long on adidas AG (RCADSTL1) (20/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 11:30 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

Erste Group Bank AG (EBS) (20/09/2021)

Notificare - detineri < 4%