Banci

Oficialii BCR: “Nu s-au efectuat niciun fel de presiuni asupra Băncii Comerciale Române şi nu avem cunoştinţă de astfel de cazuri”

Nu s-au efectuat niciun fel de presiuni asupra Băncii Comerciale Române şi nu avem cunoştinţă de astfel de cazuri, cel puţin în ceea ce ne priveşte, au transmis  reprezentanţii  BCR, la solicitarea noastră.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat acum câteva zile că firmele austriece sunt „maltratate” în România, că directori de companii i-au comunicat anumite „presiuni” și că are dovezi pe care le va înainta și Comisiei Europene.

Ieri, conducerea Erste Group, din care face parte şi BCR, a anunţat că regretă rezultatul votului din Consiliul JAI privind aderarea României la Spaţiul Schengen, arătând că susţine o Uniune Europeană puternică şi unită, în care toţi cetăţenii UE au aceleaşi drepturi şi obligaţii. ”Presupunem că guvernul austriac a cântărit acest pas cu mare atenţie şi respectăm faptul că trebuie să ia în considerare şi preocupările de securitate. Cu toate acestea, este clar că acest pas va avea consecinţe foarte palpabile pentru milioane de cetăţeni ai UE. Prin urmare, scopul nostru comun trebuie să fie găsirea rapidă a unei soluţii viabile”, a subliniat Willi Cernko, CEO Erste Group, potrivit news.ro.

Potrivit acestuia, România şi Austria ”au multe lucruri de care sunt strâns legate împreună. Sociale, culturale şi, bineînţeles, şi economice. Austria este unul dintre cei mai importanţi investitori din România, iar România este, la rândul ei, o piaţă de export foarte importantă pentru companiile austriece”.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai mare grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare.

Articole recente

Virgil Popescu: Transgaz a scos la licitaţie contractul pentru construcţia conductei de transport gaze Prunişor-Orşova-Băile Herculane-Jupa

Transgaz a scos la licitaţie contractul pentru construcţia conductei de transport a gazelor naturale pe…

10 minute ago

Ikea, aproape de vânzarea fabricii din Rusia

Compania rusească Invest Plus a anunţat luni că a finalizat acordul de cumpărare al celui…

20 de minute ago

România va ajunge la 34% surse de energie regenerabilă după o analiză a Planului în domeniul energiei (secretar de stat)

România şi-a asumat ca surse de energie regenerabilă o cotă de aproximativ 30,7% pentru 2030…

50 de minute ago

Şeful ANCOM: Noua Directivă a UE pe reglementarea transferului de date va ajuta statele să aibă reglementări mult mai clare

Directiva Uniunii Europene privind reglementarea transferului de date acoperă foarte multe domenii şi suntem datori…

o oră ago

Irina Pencea este noul General Manager al eMAG România

eMAG o numește pe Irina Pencea în funcția de General Manager eMAG România, potrivit unui…

2 ore ago

Cioloş îi cere explicaţii ministrului Daea în legătură cu întârzierea subvenţiilor la agricultură ecologică şi a despăguburilor pentru secetă

Europarlamentarul Dacian Cioloş, fost comisar european pentru Agricultură şi Dezvoltare durabilă, i-a cerut, luni, ministrului…

2 ore ago