Categories: Afaceri

Oficialii Liberty Steel (SIDEX Galați) vor avea mâine discuţii la Guvern

  • Participă premierul Ludovic Orban,  ministrul Economiei, Virgil Popescu, și șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă

Oficialii Liberty Steel (SIDEX Galați) vor avea mâine discuţii la Guvern, cu premierul Ludovic Orban, ministrul Economiei, Virgil Popescu, și șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, potrivit programului premierului.

Şi Sanjeev Gupta, preşedintele executiv al GFG Liberty Steel, care are în portofoliu şi combinatul siderurgic de la Galaţi, a anunţat că mâine se va întâlni cu premierul Ludovic Orban şi va discuta despre probleme cu care se confruntă siderurgia.

Grupul Liberty Steel estimează o reducere a producţiei de oţel de 20-30%, pentru o perioadă de minimum trei luni şi maximum un an, reducere care va afecta şi România, a anunţat, astăzi, la Galaţi, în cadrul unei conferinţe de presă, Sanjeev Gupta, preşedintele executiv al GFG Liberty Steel, care are în portofoliu şi combinatul siderurgic de la Galaţi.

Omul de afaceri a precizat însă că nivelul şi valoarea investiţiilor programate a se realiza în combinatul de la Galaţi nu vor fi diminuate.

“Ne aşteptăm la o reducere de 20-30%. Şi România este deja impactată de acest lucru. Ne aşteptăm ca pentru următoarele nouă – 12 luni acest fenomen să continue. Ne-am adaptat producţia la acest nivel redus al cererii şi nu cred că situaţia se va schimba în perioada imediată”, a spus Sanjeev Gupta, citat de Agerpres.

Gupta a menţionat că pentru reducerea efectelor economice ale pandemiei s-au luat o serie de măsuri, printre care aceea a şomajului tehnic timp de trei zile, prin rotaţie, pentru personalul TESA, însă o concediere în masă a angajaţilor la Galaţi sau în alte combinate ale Grupului nu este luată deocamdată în calcul.

Preşedintele executiv al GFG Liberty Steel şi-a exprimat încrederea în susţinerea Guvernului şi pe mai departe, în condiţiile în care investiţiile la Galaţi vor continua în perspectiva creşterii vânzărilor pe plan intern, dar a afirmat că pentru menţinerea unei producţii de minimum două milioane de tone de oţel pe an la Galaţi şi în perspectiva creşterii la trei milioane de tone este nevoie inclusiv de ajutorul Executivului din România.

“Sunt câteva lucruri care trebuie făcute pentru Galaţi. Avem nevoie de îmbunătăţiri pe partea de infrastructură. Desigur, am fi foarte bucuroşi dacă Guvernul ar reuşi să găsească soluţii, pentru că nu este treaba noastră să creăm infrastructură pentru combinatul de la Galaţi, dar dacă este nevoie de participarea noastră, o putem face, pentru că dacă combinatul de la Galaţi trebuie să crească, şi noi vrem să crească, şi infrastructura trebuie”, a subliniat Gupta.

În vara anului 2019, Grupul Liberty Steel a plătit 740 de milioane de euro pentru cumpărarea combinatului de la Galaţi şi a altor şase unităţi de producţie siderurgică şi cinci centre de servicii din şapte ţări europene, achiziţie de la grupul ArcelorMittal, obligat de Comisia Europeană să le vândă, pentru a primit aprobarea de a cumpăra, în schimb, combinatul siderurgic Ilva din Italia. La momentul preluării, Sanjeev Gupta a anunţat investiţii în valoare de un miliard de euro, în termen de 10 ani, în combinatul de la Galaţi.

Articole recente

Moscova confirmă negocieri pentru un schimb de prizonieri cu SUA

Orice posibilă confiscare a activelor ruseşti de către Statele Unite va distruge complet relaţiile bilaterale…

20 de minute ago

RSF semnalează înrăutăţirea situaţiei presei în Afganistan de la revenirea talibanilor la putere

La un an de la revenirea talibanilor la putere în Afganistan, numeroase instituţii media din…

o oră ago

Columbia are un nou comandament militar, axat pe respectarea drepturilor omului, şi reia negocierile de pace cu ELN

Preşedintele columbian, Gustavo Petro, a numit vineri un nou comandament militar cu un obiectiv clar:…

2 ore ago

Ministerul Sănătăţii: Peste 4.600 de cazuri noi de COVID-19; rata de infectare în Capitală – 8,49

Un număr de 4.684 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în…

2 ore ago

Congresul american a adoptat definitiv planul masiv de investiţii pentru climă şi sănătate al preşedintelui Joe Biden

Congresul american a adoptat definitiv vineri planul masiv de investiţii pentru climă şi sănătate al…

3 ore ago

Ucraina este în incapacitate de plată, potrivit Fitch şi S&P

Două importante agenţii internaţionale de evaluare financiară, S&P şi Fitch, au coborât vineri ratingul de…

3 ore ago