One United Properties estimează o cifră de afaceri de 1,5 miliarde de lei pentru acest an şi un profit de 548,7 milioane de lei

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties estimează o cifră de afaceri de 1,523 miliarde de lei pentru acest an şi un profit net de 548,7 milioane de lei, potrivit unui comunicat transmis marţi Bursei de la Bucureşti.

Bugetul pe anul 2022, pe care Consiliul de Administrație One United Properties l-a adoptat pe 10 ianuarie 2022, va fi supus aprobării de către acționari în Adunarea Generală a Acționarilor, care va avea loc pe 26 aprilie 2022.

Veniturile din vânzarea proprietăţilor rezidenţiale sunt estimate la 1,218 miliarde de lei iar cele din chirii la 71,778 milioane de lei. Rezultatul din exploatare este prevăzut la 663,366 milioane de lei.

Totodată, compania preconizează investiţii de 1,162 miliarde de lei.

„Suntem încrezători că 2022 va aduce încă un an puternic pentru piața imobiliară din România și pentru One United Properties și ne așteptăm ca businessul nostru să continue să crească într-un ritm bun. Semnalele macroeconomice globale indică creșteri ale ratei dobânzilor în 2022, încă un motiv pentru care credem, de asemenea, că acesta este un moment bun pentru a cumpăra proprietăți rezidențiale. Anul acesta vom finaliza patru noi dezvoltări rezidențiale și două noi dezvoltări comerciale și în același timp vorm investi și în proprietăți noi. Ca urmare, prevedem creșteri semnificative atât pentru vânzările rezidențiale, datorită creșterii numărului de dezvoltări finalizate și noi, cât și pentru veniturile din chirii. În paralel, vom continua investițiile în noi dezvoltări pentru a ne extinde portofoliul în România. Estimăm că vom investi 1,16 miliarde de lei în 2022, capital care va fi folosit exclusiv pentru a aduce valoare suplimentară pentru părțile interesate”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

Pentru 2022, One United Properties estimează finalizarea următoarelor dezvoltări rezidențiale: One Verdi Park, One Modrogan, One Timpuri Noi și One Floreasca Vista, care vor contribui semnificativ la venitul net al companiei. Veniturile din chirii sunt estimate să ajungă la 71,78 milioane de lei în 2022, ca urmare a ocupării integrale a One Tower, recepției One Cotroceni Park Faza 1 și închirierii acestuia, precum și a achiziției pachetului majoritar de acțiuni la Bucur Obor. Mai mult, compania estimează finalizarea fazei 2 a One Cotroceni Park înainte de sfârșitul anului, ceea ce va genera și mai multe venituri recurente în următorii ani.

One United Properties este a treia cea mai mare companie antreprenorială listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București, precum și cel mai mare dezvoltator imobiliar listat pe piața de capital locală. Acțiunile companiei au intrat la tranzacționare pe BVB din data de 12 iulie 2021, în urma unui IPO de succes, în cadrul căruia compania a atras 260 de milioane de lei pentru dezvoltări viitoare atât pe segmentul rezidențial, cât și pe cel de birouri.

Începând cu 20 decembrie 2021, acțiunile ONE sunt incluse în indicele FTSE Russell Global All-Cap, care urmărește cele mai lichide acțiuni din lume. În decembrie 2021, ONE a fost a doua cea mai lichidă acțiune tranzacționată la Bursa de Valori București.

În 2022, compania va continua implementarea strategiei de sustenabilitate la nivelul întregului Grup. Pe 30 decembrie 2021, One United Properties a publicat primul său Raport de sustenabilitate, pentru anul 2020, care prezintă abordarea companiei față de aspectele de mediu, sociale și de guvernanță.

Articole recente

Ministerul Energiei din Kazahstan: Exportul de petrol kazah prin CPC se desfășoară în mod normal

Exportul de petrol kazah prin CPC se desfășoară în mod normal, potrivit presei din Kazahstan. Serviciul…

28 de minute ago

Prim-ministrul Nicolae Ciucă: Energia nucleară reprezintă o soluție viabilă pentru atingerea obiectivelor de independență energetică și decarbonizare

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu John Hopkins, președinte și CEO…

2 ore ago

Kazahstanul nu va face mișcări care să rănească interesele Rusiei – purtătorul de cuvânt al lui Tokayev (TASS)

Kazahstanul nu va face mișcări care ar putea dăuna intereselor Rusiei, deoarece rămâne un partener…

3 ore ago

Kremlinul despre Boris Johnson: ”Nu îi place de noi, nici nouă de el”

Kremlinul şi-a făcut cunoscută oficial joi antipatia faţă de premierul britanic Boris Johnson, transmite Reuters.…

3 ore ago

Cum va fi ales noul premier britanic după demisia lui Boris Johnson şi cât ar putea dura

Boris Johnson a demisionat joi din funcţia de prim-ministru, declanşând operaţiunea de căutare a unui…

3 ore ago