Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzAutor: Panagiotis Pantazis, Applications Sales Director Oracle Greece, Romania, Cyprus and Malta
În timp ce lumea aștepta cu nerăbdare terminarea perioadei de carantină, a apărut o nouă generație de angajați, pregătită să acapareze piața muncii post-pandemie.
Forța de muncă globală, așa cum o cunoșteam, a fost formată dintr-un mix de cinci generații diverse – fiecare cu un stil unic de muncă și preferințe. Cu toate acestea, izbucnirea pandemiei a obligat la nivel mondial abordarea unui nou stil de a munci, identic pentru toate generațiile, și anume munca de acasă. Aceste generații, extrem de diferite, se confruntă acum cu cerințe profesionale similare și cu limitări comune. Pentru prima dată, diferite generații încep să gândească în același fel. În doar câteva săptămâni, marea majoritate a angajaților s-a adaptat și a dezvoltat noi obiceiuri, credințe și principii etice.
După ce am discutat cu diverși oameni de afaceri și angajați din diferite industrii și regiuni, am ajuns la concluzia că oamenii învață, se dezvață și se recalibrează, ca răspuns la această pandemie. Acești indivizi par să se reseteze în funcție de noile circumstanțe, evoluând într-o nouă generație – Generația R.
Ce este Generația R?
Generația R este grupul de indivizi care, pe parcursul perioadei de carantină, au dezvoltat noi abilități, au adoptat noi paradigme și și-au reajustat viziunea asupra lumii. Au renunțat la vechiul mod de gândire și au dezvoltat un punct de vedere nou.
Noua generație pare să fie mai în control, mai rezistentă și mai confortabilă cu ambiguitatea. Sunt pregătiți să lucreze mai mult ca până acum și găsesc noi modalități de a obține productivitate, echilibru și un scop bine definit.
Pe baza conversațiilor avute, considerăm că membrii Generației R se definesc prin patru caracteristici:
Ce înseamnă asta pentru organizații?
Post-pandemie, forța de muncă se va întoarce cu noi credințe, abilități, aspirații și principii etice în muncă. Vor avea noi așteptări și priorități în calitate de angajați, forțând organizațiile să se adapteze și să evolueze pentru a răspunde noilor nevoi. Iată patru moduri în care HR-ul poate oferi acest lucru:
Este imprevizibil felul în care va evolua piața muncii după criza actuală, cu toate acestea, unele dintre aceste tendințe vor semnifica începutul unei noi ere. Diferențele dintre generații își pierd din importanță și comunitățile din Generația R vor fi prioritare și centrale în viitorul muncii.
Începând cu luna iulie 2025, fermierii crescători de animale pot beneficia de credite punte avantajoase,…
Un compromis 'bun' sau o capitulare în faţa preşedintelui american Donald Trump? Comisia Europeană a…
Preşedintele interimar al PSD, Sorin Grindeanu, a declarat luni că şeful Secretariatului General al Guvernului,…
Preşedintele interimar al PSD, Sorin Grindeanu, a declarat luni că nu crede că vicepremierul Marian…
Comisia Europeană a constat luni, cu titlu preliminar, că Temu încalcă obligaţia prevăzută în Regulamentul…
Companiile mai au câteva zile să-şi seteze sistemele la noile cote de TVA, de 11%…
This website uses cookies.
Read More