Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzÎn timp ce COVID-19 a provocat obstacole majore pentru orașele din întreaga lume, a accelerat, de asemenea, și un val de inovație care va continua și după criza generată de pandemie, arată noul studiu „Smart City Solutions for a Riskier World”. Cercetarea ESI ThoughtLab, sponsorizată de Oracle, Deloitte, Intel, subliniază rolul vital pe care îl joacă tehnologia, datele, securitatea cibernetică și parteneriatele de tip public-privat pentru a asigura un viitor sănătos, sigur și prosper pentru cetățeni, în urma pandemiei. Studiul arată că pandemia de COVID-19 accelerează inovația în sectorul public; 88% dintre liderii orașelor chestionați solicită investiții în platforme cloud.
Cercetarea, desfășurată în august și septembrie 2020, cuprinde un sondaj în care au fost chestionați înalți funcționari din 167 de orașe din 82 de țări din întreaga lumea. Orașele au fost evaluate și clasificate, pe baza progresului, în două categorii: progresul în aplicarea soluțiilor inteligente, orașele fiind clasificate fie ca „începător”, „intermediar” sau „lider;” și progrese în ceea ce privește Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Organizației Națiunilor Unite, cu orașe clasificate ca „implementator”, „evolutiv” sau „sprinter”.
În cadrul studiului, București este clasificat ca „evolutiv” conform ONU în ceea ce privește Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, iar pe baza utilizării soluțiilor și tehnologiilor digitale pentru a atinge obiectivele sociale, de mediu și economice este clasificat ca „intermediar”.
„Pandemia a jucat, într-adevăr, un rol cheie în accelerarea procesului de digitalizare, astfel încât autoritățile locale au dezvoltat rapid câteva soluții de guvernanță inteligentă pentru a facilita schimbul de informații cu cetățenii. Pentru a fi recunoscut ca un oraș inteligent, Bucureștiul mai are nevoie de îmbunătățiri suplimentare, de exemplu un concept centralizat de dezvoltare urbană care să integreze tehnologii și sisteme pentru a gestiona eficient și în siguranță resursele orașului. Momentan avem peste 20 de proiecte de Smart City implementate de primăriile de sector cu preponderență în zona mobilității inteligente. Următorul mare pas pentru București este agregarea tuturor acestor proiecte și realizarea unui standard și a unei platforme centralizate pentru toți cetățenii săi”- declară Sergiu Russu, Director Vânzări Tehnologie, Oracle România
Pentru oficialii orașului, pandemia a dovedit că programele smart city sunt imperative
Orașele viitorului mizează pe tehnologie, în special pe serviciile cloud și AI
„Vedem că orașele care înregistrează cel mai mare succes se concentrează pe tehnologiile emergente care au un impact direct asupra furnizării de servicii, precum cloud computing, AI și asistenți digitali”, a declarat John Tuohy, director, Smart Cities strategy, Oracle. „Asigurarea accesului și a interacțiunii de la distanță (remote) pentru personal și rezidenți este crucială pentru menținerea continuității activității.”
60% dintre respondenți nu consideră că orașele lor sunt protejate de atacurile cibernetice, internaționale sau interne, din cauza vulnerabilităților care decurg din constrângerile financiare, scăderea plajei de talente în domeniul IT și a altor factori. Mai mult, 50% dintre liderii orașelor au menționat că găsirea unui parteneriat potrivit – în sectorul privat sau public – a fost unul dintre cele mai mari obstacole în atingerea obiectivelor orașului lor.
Beijingul şi Washingtonul urmează să extindă cu încă 90 de zile pauza tarifară, în cadrul…
Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a anunţat că va introduce începând de luni o evaluare per…
Preşedintele american Donald Trump apreciază TikTok, dar aplicaţia deţinută de chinezi trebuie să treacă sub…
Statele Unite și Uniunea Europeană au convenit un acord comercial cadru în urma întâlnirii pe…
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut duminică o discuţie telefonică cu preşedintele…
Vicepremierul demisionar Dragoş Anastasiu a confirmat că, pe perioada cât a deţinut funcţiile de consilier…
This website uses cookies.
Read More