Categories: Turism

Paralela 45 oferă turiștilor infrastructura de testare pntru revenirea în România din țări non-UE

Ca urmare a ultimelor reglementări referitoare la obligativitatea prezentårii unui test negativ RT-PCR la revenirea în România din țåri aflate în afara Uniunii Europene, între 10 decembrie 2021 și 8 ianuarie 2022, Paralela 45 informează că în toate destinațiile alese de turiștii săi pentru vacante în perioada următoare se pot efectua teste cu usurință, în termen și la un preț accesibil, potrivit unui comunicat de presă.

Reprezentanții agenției au stabilit împreună cu partenerii locali procedura pe care turiștii trebuie să o urmeze pentru a se încadra în termenul de până la 48 de ore cerut de autorități și au reconfirmat clinicile unde aceștia se pot testa. Parteneriatele cu centre de testare din țări exotice ori Turcia și Emiratele Arabe au fost realizate încă de când aceste țări figurau pe fosta listă galbenă.

Testarea PCR se va putea efecta atât în cadrul hotelului unde este cazat turistul, cât și la clinicile locale recomandate de agentie. Toate informațiile necesare turistului sunt furnizate de către agentul de turism personal, agenția asigurându-se că toate călătoriile programate de sărbători se vor desfașura cât de normal posibil.

Costurile aproximative la acest moment sunt:

  • Turcia: 15-20 de dolari/persoană
  • Egipt: cca 40 de dolari/persoană
  • UAE: 50-60 de dolari/persoană
  • Republica Dominicană: cca 60 de dolari/persoană
  • Maldive: cca 100 de dolari/persoană

Paralela 45 și-a informat deja turiștii despre noile reguli, începând cu cei aflați în vacanțå în prezent.

Ca membru al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Paralela 45, alături de alți turoperatori de outgoing ceruse Guvernului, într-o scrisoare trimisă la începutul săptămânii, ca testarea turiștilor care revin în țară din state non-UE să fie realizată în aeroporturile românești, pentru eliminarea disconfortului creat acestora prin întreruperea vacanței pentru testare și cu generarea de venituri la bugetul de stat prin realizarea testelor pe teritoriul României.

Chiar și în noul context impus de aceste măsuri, interesul pentru vacanțele în afara spațiului UE rămâne constant. Prețurile pentru sejururi în Egipt, Dubai, Kenya sau alte destinații exotice sunt atractive, iar obligativitatea testării nu este un factor determinant pentru privarea de călătorii. Paralela 45 reamintește că toti turiștii au la dispoziție posibilitatea încheierii de polițe de asigurare și sănătate care îi pun la adăpost de orice eveniment neprevăzut.

Articole recente

Consiliul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a decis lansarea negocierilor de aderare cu România

Guvernul României salută adoptarea astăzi, 25 ianuarie 2022, a deciziei Consiliului Organizației pentru Cooperare și…

12 ore ago

XTB: Putin îi sperie pe investitori. Piețele încep să includă în prețuri riscul de război

Analiză XTB. Dispozițiile optimiste de la începutul unui nou an nu au fost de durată.…

12 ore ago

George Friedman: Misterul Rusiei – “Singura concluzie care trebuie trasă este că Rusia nu are intenția de a invada Ucraina”

Articol preluat din geopoliticalfutures.com, semnat George Friedman George Friedman este un strateg recunoscut la nivel internațional…

12 ore ago

Ministrul Energiei, replică pentru Dacian Cioloș: “Poate ar fi bine să-i ceară demisia și domnului Macron”

Ministrul Energiei Virgil Popescu a reacţionat în această seară, întrebat despre faptul că Dacian Cioloş i-a…

12 ore ago

Virgil Popescu: Noile plafoane: 80 bani/kWh pentru energie electrică şi 31 bani/kWh pentru gaze

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat marţi că Guvernul a adoptat noile măsuri pentru plafonarea…

13 ore ago

Virgil Popescu: ANPC va putea aplica amenzi de până la 200.000 de lei furnizorilor care nu respectă legea

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat marţi, la finalul şedinţei de guvern, că Autoritatea Naţională…

13 ore ago