International

Peste 90% dintre ucraineni cred că țara lor va câștiga războiul; Zelensky avertizează asupra celui de-al treilea război mondial

Aproximativ 93% dintre ucraineni cred că țara lor va câștiga războiul cu Rusia, a arătat un sondaj realizat de institutul local de cercetare Rating Group. Sondajul cu 1.000 de respondenți a mai constatat că 74% susțin discuțiile directe cu liderul rus Vladimir Putin, potrivit CNBC.

Aproape jumătate dintre cei chestionați speră că războiul se va termina în următoarele câteva săptămâni, în timp ce aproape un sfert dintre respondenți cred că conflictul va dura câteva luni. Rating Group a chestionat 1.000 de ucraineni care au peste 18 ani din toate regiunile, cu excepția Crimeei și Donbasului.

Sondajul a mai constatat că 74% dintre respondenți susțin discuțiile directe ale președintelui ucrainean Volodimir Zelenski cu liderul rus Vladimir Putin, dar 89% sunt împotriva unui armistițiu temporar care nu include retragerea trupelor ruse.

Organizația Națiunilor Unite afirmă că 10 milioane de ucraineni au fugit din casele lor, inclusiv cei care au părăsit țara și alții care rămân în interiorul graniței.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a oferit duminică o perspectivă îngrozitoare asupra războiului, spunând că este dispus să negocieze cu președintele rus Vladimir Putin, dar eșecul discuțiilor de pace ar putea duce la al treilea război mondial.

„Sunt pregătit pentru negocieri cu el”, a declarat Zelensky pentru Fareed Zakaria de la CNN într-un interviu. „Am fost pregătit în ultimii doi ani. Și cred că fără negocieri, nu putem pune capăt acestui război.”

„Dacă există doar 1% șansă ca noi să oprim acest război, cred că trebuie să profităm de această șansă. Trebuie să facem asta. Pierdem oameni zilnic, oameni nevinovați pe teren”, a spus el.

„Deci, cred că trebuie să folosim orice format, orice șansă pentru a avea posibilitatea de a negocia, posibilitatea de a vorbi cu Putin. Dar dacă aceste încercări eșuează, asta ar însemna că acesta este al treilea război mondial”, a spus liderul ucrainean.

 

Articole recente

Iohannis: Dronele ruse nu atacă România, dar, cum cad în România, reprezintă o problemă reală

Dronele ruse nu atacă România, dar faptul că resturi ale acestora cad pe teritoriul ţării…

8 ore ago

Franţa: După reţinerea unei jurnaliste, un militar este investigat pentru divulgarea de secrete militare

Un fost militar francez a fost pus joi sub urmărire penală de către o instanţă…

8 ore ago

Şefa diplomaţiei germane cere modernizarea ONU

Ministrul de externe al Germaniei, Annalena Baerbock, a cerut joi comunităţii internaţionale să adapteze ONU…

8 ore ago

Iohannis: Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă; calculat greşit

Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a…

8 ore ago

Germania: Semnificativă orientare spre extrema dreaptă alegătorilor germani (studiu)

Atitudinile de extremă-dreapta s-au intensificat drastic în Germania din 2021 încoace, cercetătorii stabilind că unul…

8 ore ago

Trump cere blocarea guvernului SUA prin neaprobarea cheltuielilor bugetare, pentru scăpa de procesele federale

Fostul preşedinte american Donald Trump le-a cerut miercuri noaptea colegilor săi republicani din Congresul SUA…

8 ore ago