Energie

Petrolul american scade pentru scurt timp sub 100 de dolari, după ce Rusia spune că va „reduce drastic” atacul asupra Kievului – CNN

Prețurile petrolului au scăzut brusc marți, după ce Rusia a indicat că își va opri asaltul în anumite părți ale Ucrainei, potrivit CNN.

Cele mai recente evoluții au atenuat temerile legate de aprovizionarea cu energie, care au determinat creșterea vertiginoasă a prețurilor petrolului la începutul acestei luni.

Petrolul american a scăzut cu până la 7%, până la un minim de 98,44 dolari barilul marți dimineață. Ţiţeiul Brent, preţul de referință mondial, a scăzut până la 104,84 dolari pe baril, o scădere de aproape 7%.

Cu toate acestea, ambele contracte petroliere și-au redus ulterior pierderile, reflectând incertitudinea cu privire la următorii pași în războiul din Ucraina. Prețurile petrolului din SUA au scăzut cu 2,9% la 102,88 dolari barilul în tranzacțiile recente.

În urma discuțiilor de pace dintre Rusia și Ucraina de marți, Rusia a declarat că își va „reduce drastic” asaltul militar asupra orașelor ucrainene Kiev și Cernihiv.

Oficialul rus a spus că schimbările fac parte dintr-un efort de „creștere a încrederii reciproce și de a crea condițiile necesare pentru continuarea negocierilor”, a informat RIA.

„Nu aș spune că se aşterne pacea, dar se pare că există o licărire de speranță”, a declarat Robert Yawger, vicepreședinte la Mizuho Securities.

Andy Lipow, președintele Lipow Oil Associates, a declarat că piața a interpretat ultimele titluri despre negocierile Rusia-Ucraina ca un „pas către o încetare a focului”.

Cu toate acestea, investitorii au învățat să trateze comentariile oficialilor din Rusia cu o doză de scepticism. „Ați putea considera cu ușurință că toate astea înseamnă că Rusia doar se retrage pentru a se regrupa”, a spus Yawger. „Nu aș avea încredere în ei”.

Chiar dacă se ajunge în cele din urmă la încetarea focului, întreruperile aprovizionării pot persista. Războiul a făcut daune majore în ecosistemul energetic, cu excluderea Rusiei.

„Mă aştept că sancţiunile şi dorinţa industriei petroliere de a se îndepărta de livrările ruseşti vor fi alături de noi zeci de ani”, a spus Lipow.

Prețurile petrolului au scăzut luni din cauza temerilor că blocajele din Shanghai din cauza Covid vor reduce drastic cererea de energie a Chinei.

Articole recente

Ciolacu: Agenţia de rating Fitch a îmbunătăţit perspectiva de ţară a României; după 3 ani, am reuşit să stabilizăm lucrurile

Agenţia de rating Fitch a îmbunătăţit perspectiva de ţară a României şi a reconfirmat ratingul,…

10 minute ago

Dmitri Medvedev cere o interdicţie asupra obţinerii de câştiguri în Rusia de către ‘agenţii străini’

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a susţinut sâmbătă că parlamentul de la Moscova ar trebui…

15 minute ago

Putin şi Erdogan au discutat telefonic despre acordul privind exportul cerealelor, relaţiile turco-siriene (Kremlin)

Preşedintele rus Vladimir Putin a purtat o convorbire telefonică cu omologul său turc Recep Tayyip…

17 minute ago

Acord între Germania şi Comisia Europeană privind motoarele cu combustie

Guvernul german a ajuns la un acord cu Comisia Europeană în disputa cu privire la…

2 ore ago

Aproape 100 de miliarde de dolari, retrase din depozitele la băncile din SUA, dar oficialii spun că sistemul e „sănătos și rezistent” (CNBC)

Autoritățile de reglementare au asigurat din nou publicul că sistemul bancar din SUA este în…

2 ore ago

Austria anunță că îl va aresta pe Putin și îl va aduce la Haga dacă liderul Rusiei va vizita țara

Austria își va îndeplini obligațiile care îi revin în calitate de parte la Statutul de…

4 ore ago