Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzEmisiile de gaze cu efect de seră reglementate de Sistemul European de Comercializare a Emisiilor (EU ETS) au scăzut cu 3,3% anul trecut, graţie avansului energiilor regenerabile, arată datele publicate luni de Comisia Europeană şi analizate de Refinitiv, transmite Reuters.
Aproximativ 45% din producţia de gaze cu efect de seră din Uniunea Europeană este reglementată de Sistemul European de Comercializare a Emisiilor (EU ETS), principala politică a blocului comunitar pentru a răspunde la încălzirea globală prin perceperea unui cost pentru dreptul de a emite dioxid de carbon (CO2).
Analiza efectuată de Refinitiv arată că emisiile reglementate de Sistemul European de Comercializare a Emisiilor (EU ETS) s-au ridicat la 1,757 miliarde tone CO2 echivalent, în scădere cu 3,3% faţă de 2017. Această scădere se datorează în principal reducerii emisiilor de pe urma producţiei de electricitate, în condiţiile în care producţia de electricitate pe bază de cărbune a fost înlocuită de producţia pe bază de gaze naturale, cu emisii de CO2 reduse la jumătate, precum şi de energiile regenerabile.
“Creşterea rapidă a regenerabilelor în Europa continuă să scoată cărbunele din sectorul energiei electrice”, a declarat Yan Qin, analist la Refinitiv, potrivit Agerpres.
Emisiile de CO2 din sectorul producţiei de energie electrică şi încălzire au scăzut cu 6,4%, în timp ce emisiile din industrie s-au redus cu 1,5%. În schimb, emisiile de CO2 din sectorul aviaţiei au crescut cu 5,7% în 2018, în condiţiile în care au avut loc mai multe zboruri. În cadrul ETS, companiile aeriene sunt obligate să raporteze emisiile pentru toate zborurile care încep şi se încheie în interiorul Uniunii Europene.
Sistemul European de Comercializare a Emisiilor (EU ETS) limitează emisiile pentru aproximativ 12.000 de centrale electrice, uzine şi companii aeriene, obligându-le să cedeze un certificat de carbon pentru fiecare tonă de CO2 emisă anual până la finele lunii aprilie al anului următor.
Datele referitoare la emisiile de CO2 sunt urmărite cu atenţie de participanţii la schema ETS deoarece oferă un indiciu cu privire la balanţa dintre cerere şi ofertă. O scădere semnificativă a emisiilor este un semnal negativ pentru piaţa emisiilor deoarece înseamnă că firmele acoperite de ETS trebuie să cumpere mai puţine certificate.
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…
Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…
Peste 2200 de consumatori din judeţul Bihor nu au în continuare energie electrică, după furtuna…
Premierul Ilie Bolojan a avut o primă reacție duminică, la câteva zile după ce informații…
Sâmbătă, China a lansat un plan de acțiune global pentru inteligența artificială, care solicită cooperarea…
Acțiunile Palantir au crescut cu peste 2% vineri, atingând un nou record. Furnizorul de software…
This website uses cookies.
Read More