Categories: Burse/Investitii

Platforma de criptomonede Coinbase Global a anunţat că a încheiat un parteneriat cu BlackRock; Acţiunile au crescut cu peste 16% joi

Acţiunile platformei de criptomonede Coinbase Global au crescut cu peste 16% joi, după ce a anunţat că a încheiat un parteneriat cu BlackRock, cel mai mare fond de administrare de active din lume, pentru a oferi clienţilor săi instituţionali acces la tranzacţiile cu criptomonede şi servicii de custodie, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Acordul oferă câteva ştiri pozitive pentru companie care, la fel ca multe alte firme din sectorul criptomonedelor, a fost lovită de o scădere a preţurilor activelor cripto, deoarece investitorii au fugit de activele riscante pe fondul tulburărilor geopolitice, a dobânzilor în creştere şi a îngrijorării legate de riscul unei recesiuni iminente.

Coinbase a fost printre cele mai afectate companii, cu un declin al acţiunilor sale de peste 60% în acest an.

Platforma de tranzacţionare instituţională a companiei pentru active cripto, Coinbase Prime, va oferi clienţilor instituţionali de pe platforma Aladdin, a BlackRock, care sunt, de asemenea, clienţi ai Coinbase, capabilităţi de tranzacţionare cripto, custodie, intermediere principală şi raportare.

Aladdin oferă o suită de instrumente software concepute pentru a ajuta investitorii instituţionali să-şi gestioneze portofoliile.

Ştirile subliniază modul în care instituţiile tradiţionale, inclusiv fondurile de pensii, fondurile speculative şi băncile, sau implicat pe piaţa activelor cripto în ultimele 18 luni, pariind că această clasa de active alternative este durabilă.

Volumul de tranzacţionare instituţională pe Coinbase din primul trimestru al anului 2022 a fost de 235 de miliarde de dolari, comparativ cu 74 de miliarde de dolari pentru clienţii cu amănuntul, arată documentele sale. În timp ce volumul instituţional a fost în scădere în comparaţie cu ultimele trei trimestre, a crescut cu puţin peste 9% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut.

Articole recente

Explozii identificate de seismologi în apropierea conductelor Nord Stream în ultimele 36 de ore, potrivit televiziunii suedeze SVT

Gazul se revarsă în Marea Baltică prin trei scurgeri separate de pe conductele Nord Stream…

7 ore ago

Acuzată de corupţie, compania Oracle va plăti 23 de milioane de dolari Comisiei pentru Bursă şi Valori Mobiliare a SUA

Compania americană de software Oracle va plăti Comisiei pentru Bursă şi Valori Mobiliare din SUA…

7 ore ago

Vladimir Putin spune că amenințarea nucleară nu este un cacealma. Ar trebui să-l credem pe cuvânt (Washington Post)

Autor: Joseph Cirincione (Joseph Cirincione este autorul cărții „Coșmaruri nucleare: securizarea lumii înainte de a…

9 ore ago

Polonia a inaugurat un gazoduct strategic prin care va primi gaz natural norvegian

Oficiali din Polonia, Norvegia şi Danemarca au participat marţi la inaugurarea unui gazoduct strategic care…

10 ore ago

Grupul Purcari achiziționează pachetul majoritar într-o Cramă din Bulgaria

Purcari Wineries PLC („Grupul Purcari”) a anuntat astazi semnarea contractului de achizitie a pachetului majoritar…

10 ore ago