Politica

PNL București susține Legea comunităților energetice: costuri mai mici de întreținere, mai puțină poluare, mai multă autonomie energetică

Într-un București dinamic, dar afectat de poluare și unde costurile energiei reprezintă încă o provocare, Legea comunităților energetice vine ca o soluție practică și eficientă. PNL București susține promovarea acestei legi, pentru ca românii să aibă o alternativă pentru prețuri mai mici la energie, mai multă autonomie energetică și pentru ca orașele noastre să fie tot mai ferite de poluare.

Ce sunt comunitățile energetice?

Comunitățile energetice sunt grupuri de locuitori, instituții publice sau mici întreprinderi care colaborează pentru a produce, distribui și consuma energie în mod local, folosind în principal surse regenerabile. Prin această inițiativă, Bucureștiul și alte orașe mari pot deveni mai puțin dependente de sursele tradiționale de energie. Pentru fiecare român, o astfel de lege înseamnă posibilitatea de a rămâne cu mai mulți bani în buzunare, prin reducerea cheltuielilor cu energia.

Blocurile din orașele mari: o oportunitate imensă pentru energie curată și ieftină

Blocurile din București și alte orașe mari ale țării reprezintă o resursă neexploatată în ceea ce privește producția de energie. Acoperișurile acestor clădiri pot fi transformate în platforme de producție energetică prin instalarea panourilor fotovoltaice.

Folosind energia solară, locatarii pot acoperi o parte semnificativă a consumului lor de energie electrică pentru locuințe, spații comune (lifturi, iluminat pe scări) sau chiar pentru infrastructura publică din cartier.

În acest fel:

  • Costurile cu energia scad: Energia produsă local este mult mai ieftină decât cea achiziționată din rețea. Locatarii pot economisi bani lunar, reducându-și semnificativ facturile.
  • Reducerea poluării: Bucureștiul este unul dintre cele mai poluate orașe din Europa. Producția de energie curată contribuie la scăderea emisiilor de dioxid de carbon și la îmbunătățirea calității aerului.
  • Autonomie energetică: Locuitorii devin mai puțin dependenți de fluctuațiile pieței energetice și de furnizorii tradiționali.

„Mai multă autonomie, costuri cu energia în mod cert mult mai mici și obținerea de resurse pentru investiții reprezintă viitorul – despre asta este Legea comunităților energetice”, susține Sebastian Burduja, ministrul Energiei și președintele PNL București, care își asumă promovarea proiectului în viitoarea legislatură a Parlamentului României.

Legea comunităților energetice este despre viitorul pe care ni-l dorim cu toții: orașe moderne, eficiente energetic, prietenoase cu mediul și cu energie accesibilă pentru toți locuitorii.

CMF: 11240002

Articole recente

Daniel Botănoiu (AFR):Producţia de grâu ar putea atinge un nivel record în 2025; preţurile nu îi avantajează deloc pe fermieri

Recolta de grâu a României ar putea atinge 14 milioane de tone în acest an,…

5 secunde ago

Ministrul Muncii trimite Corpul de control la ANPIS

Ministrul Muncii, Petre Florin Manole, a dispus Corpului de control să demareze, luni, o anchetă…

59 de minute ago

Grecia cere ajutorul UE pentru stingerea incendiilor de vegetaţie

Guvernul Greciei a cerut ajutor prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene pentru stingerea…

o oră ago

Allianz Life anunţă un atac cibernetic major: Datele personale ale majorităţii clienţilor, furate

Compania americană de asigurări Allianz Life a confirmat sâmbătă că hackerii au furat informaţii personale…

3 ore ago

Vicepremierul Dragoş Anastasiu susţine duminică o conferinţă de presă, în contextul scandalului legat de mita dată timp de opt ani unui funcţionar ANAF

Vicepremierul Dragoş Anastasiu susţine duminică, de la ora 17.00, o conferinţă de presă, în contextul…

3 ore ago

Qatarul ameninţă că va întrerupe exporturile de gaze LNG în UE, din cauza legii privind sustenabilitatea

Qatarul a ameninţat că va întrerupe livrările de gaze naturale lichefiate (LNG) către Uniunea Europeană,…

4 ore ago

This website uses cookies.

Read More