Categories: Sanatate

Prefectul Capitalei: În Bucureşti nu mai sunt locuri la ATI; Spitalul Colentina va trata doar pacienţi cu COVID-19

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, anunţă că în Bucureşti nu mai sunt locuri la ATI, iar de luni Spitalul Colentina va funcţiona în totalitate pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.

“Astăzi a avut loc o întrevedere cu prefecţii şi cu reprezentanţii DSP, respectiv ai Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă şi vă informez ce s-a discutat strict pentru Bucureşti. (…) În Bucureşti nu mai sunt locuri la ATI, asta este o problemă destul de gravă, drept pentru care domnul ministru Raed Arafat ne-a informat că a semnat deja un document, mâine Spitalul Colentina va intra în totalitate, deci vor fi 300-400 de locuri pentru tratarea bolnavilor de COVID. Asta este o veste îmbucurătoare, pentru că s-a ajuns la situaţii critice, încât bolnavii erau luaţi, duşi din Bucureşti în altă parte. La terapie intensivă încă nu se ştie exact numărul, se fac eforturi pentru a fi cât mai multe locuri la terapie intensivă. (…) Tot în legătură cu acest aspect, era un spital modular la Elias şi funcţiona cu un pic de sincope, întrucât nu erau asiguraţi cu cadre medicale în totalitate. S-a dat dispoziţia ca atât Spitalul Floreasca, cât şi Spitalul Elias, să asigure aceste cadre medicale”, a spus Cojanu la Digi 24, potrivit Agerpres.

El a adăugat că s-a mai decis ca medicii şi asistenţii şcolari de la unităţile de învăţământ care au trecut în scenariul roşu şi nu mai au activitate directă cu copiii la şcoală să fie detaşaţi la spitalele care tratează pacienţi cu COVID-19.

“Am dispus ca toate efectivele de poliţie naţională, locală, jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, deci tot ce a fost posibil să fie disponibil, să meargă pe teren şi să ia măsuri pentru prevenire şi în cazul celor care nu înţeleg chiar de sancţionare. Lucrul ăsta s-a întâmplat mai hotărât acum cinci zile şi chiar am constatat că numărul îmbolnăvirilor a scăzut sub 500”, a afirmat prefectul.

Adina Ardeleanu

Adina Ardeleanu – membru fondator FinancialIntelligence.ro Adina Ardeleanu, membru fondator FinancialIntelligence.ro, are o experiență de peste 12 ani în jurnalism economic. Ea a debutat, în 2006, la publicația Bursa, avansând până în poziția de redactor șef adjunct. De-a lungul carierei, Adina a fost premiată pentru articolele dedicate pieței de capital, atât de Asociația Brokerilor din România, cât și de Bursa de Valori din Polonia. Absolventă de ASE, Adina a urmat cursuri de jurnalism economic ținute de Thomson Reuters, la Londra și Frankfurt, dar și de The Fund for American Studies (TFAS), la Praga.

Articole recente

Pierdere de 220,15 milioane dolari pentru Rompetrol Rafinare, în 2020

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International, a reușit în 2020 să-și protejeze și…

1 minut ago

Ministerul Economiei a cerut Corpului de Control al Premierului să extindă misiunea de control la Salrom

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a cerut Corpului de Control al Premierului să extindă misiunea…

5 minute ago

Concordia: Analiza bugetului de stat pentru anul 2021 – puncte slabe și puncte forte

Deși există reajustări importante, proiectul de buget pentru 2021 putea fi mai ambițios în anumite…

8 minute ago

Agroland cea mai extinsa retea de magazine agricole din Romania se listeaza pe piata AeRO – SMT BVB in data de 1 martie

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca luni, 1 martie, actiunile Agroland Business System, societatea care opereaza…

19 minute ago

Cîmpeanu ar vota propunerea privind 12 călătorii dus-întors gratuite cu trenul pentru studenţi

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că ar vota propunerea ca studenţii să primească…

33 de minute ago

Preşedintele rus şi cancelarul austriac au discutat despre posibilitatea livrării şi producţiei Sputnik V în Austria

Preşedintele rus Vladimir Putin şi cancelarul austriac Sebastian Kurz au evocat posibilitatea ca doze de…

35 de minute ago