Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzSursa foto: Facebook
Premierul Marcel Ciolacu are, luni, o întâlnire de lucru cu reprezentanţii membrilor Consiliului Executiv al Asociaţiei Române a Băncilor, conform agendei anunţate de Guvern.
Vineri, pe Facebook, prim-ministrul a anunţat că săptămâna viitoare va convoca la Guvern o întâlnire cu specialiştii din Ministerul Finanţelor şi BNR, dar şi cu reprezentanţii micilor întreprinzători, băncilor şi societăţii civile “pentru a lua o decizie pe subiectul banilor cash”, menţionând că este “intolerabil” să se crească “artificial” comisioanele bancare.
“Lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash! Este intolerabil să creşti artificial comisioanele bancare! Voi convoca săptămâna viitoare la Guvern o întâlnire cu specialiştii din Ministerul Finanţelor şi BNR, dar şi cu reprezentanţii micilor întreprinzători, ai băncilor şi ai societăţii civile pentru a lua o decizie pe subiectul banilor cash. Nu voi renunţa niciodată la lupta împotriva evaziunii. Şi nu voi renunţa să protejez românii de lăcomia unora care vor să facă bani cu orice preţ”, a scris Ciolacu, vineri, pe pagina sa de Facebook.
Din luna noiembrie vor fi reduse plăţile cash la companii şi persoane fizice, potrivit unei măsuri cuprinse în pachetul de măsuri fiscal-bugetare asumat de Guvern în Parlament.
Plăţile către persoanele juridice se pot face în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei/persoană.
În ceea ce priveşte încasările şi plăţile între o persoană juridică şi o persoană fizică, plafonul zilnic este de 5.000 lei către/de la o persoană, iar sumele în numerar aflate în casieria persoanelor juridice nu pot depăşi plafonul de 50.000 lei, la finalul unei zile. Încasările şi plăţile cash între două persoane fizice se pot face în limita unui plafon zilnic de 10.000 lei, potrivit Agerpres.
Malaezia devine una dintre revelațiile turistice ale ultimilor ani pentru români. Numărul călătoriilor a crescut…
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a elogiat luni pragmatismul preşedintelui SUA, Donald Trump, cu…
Execuția bugetului general consolidat în primele șase luni ale anului 2025 s-a încheiat cu un…
Începând cu luna iulie 2025, fermierii crescători de animale pot beneficia de credite punte avantajoase,…
Un compromis 'bun' sau o capitulare în faţa preşedintelui american Donald Trump? Comisia Europeană a…
Preşedintele interimar al PSD, Sorin Grindeanu, a declarat luni că şeful Secretariatului General al Guvernului,…
This website uses cookies.
Read More
View Comments
Ce sa faca mebrii ARB?
E o legitate economica ca vor creste!
Vor fi sefii de la băncile de stat, yes-menii, care te vor asigura ca pot merge in pierdere numai ca sa starpească evaziunea!
Ce gluma bună!
Reteaua de bancomate exista si nu toti romanii sunt analfabeti functionali sau evazionisti!😫
Se vor deprinde cu cardul!
Dacă statul nu a fost în stare, din lipsă de infrastructură, resurse umane sau pură prostie și delăsare, să facă treabă în acest sens până acum, oare va ajuta cu ceva faptul că în loc de 5.000 de lei, evazionistul și ilegalistul are acum voie doar cu 1.000 de lei cash la combinația comercială?
Cei care iubesc cash-ul din motive ilegale o vor face bine-mersi și în continuare.
În societățile avansate, cash-ul a ajuns o excepție.
Toate aceste popoarele avansate au ales cardurile, băncile și tranzacțiile electronice.
O fac pentru că așa viața lor e mai comodă, mai rapidă și mai plăcută. Pentru că așa au acces la o mulțime de bunuri și servicii, într-o secundă.
O fac pentru că statul le-a creat, mai mult sau mai puțin, condițiile unei astfel de vieți, prin infrastructură, nivel de trai, educație și câte altele. 😯
Retine un lucru: popoarele avansate folosesc cardurile, băncile și tranzacțiile electronice.😶