Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzGiorgia Meloni/ Sursa foto: Twitter
“Considerăm necesar să finalizăm rapid uniunea pieţelor de capital”, a declarat Meloni la adunarea naţională a principalei organizaţii patronale din Italia (Confindustria), care are loc la Bologna.
Şi preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a apreciat recent că dificultăţile continue de inovare ale Europei şi fundalul politic sumbru fac imperativă unirea pieţelor sale de capital, iar inactivitatea regiunii în acest domeniu a costat timp valoros.
“Urgenţa de a integra pieţele noastre de capital a sporit. Această urgenţă în creştere nu corespunde cu progrese evidente în realizarea obiectivului”, a avertizat Lagarde, descriind problemele cu care se confruntă Bruxellesul în privinţa proiectului, cu “55 de propuneri ale autorităţilor de reglementare şi 50 de iniţiative non-legislative” depuse din 2015.
“Amploarea este în detrimentul profunzimii şi a permis ca uniunea pieţelor sale de capital să fie desprinsă de interesele naţionale, care văd ca o ameninţare unele iniţiative”, a explicat şeful BCE.
De asemenea, a declarat marţi Giorgia Meloni, costurile ridicate cu energia sunt cea mai presantă problemă economică cu care se confruntă autorităţile.
“Principala problemă cu care ne confruntăm … este costul energiei”. Guvernul realizează o evaluare a pieţei naţionale a energiei pentru a determina dacă preţurile ridicate sunt de asemenea rezultatul speculaţiilor, a declarat premierul italian.
Şi Confindustria a cerut ajutor de stat de miliarde de euro pentru a ajuta firmele să facă faţă creşterii costurilor cu energia şi perspectivei taxelor vamale americane.
Preşedintele Confindustria, Emanuele Orsini, a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să permită statelor membre să majoreze cheltuielile pentru a spori investiţiile, fără a încălca regulile fiscale ale blocului comunitar. Acesta a adăugat: “Trebuie să acţionăm rapid” pentru a reduce costurile cu energia, companiile se confruntă “cu o situaţie nesustenabilă”.
Fondurile pentru pachetul de ajutor ar putea veni din revizuirea planului de redresare post-pandemie al Italiei, alături de fonduri regionale de dezvoltare ale UE, a explicat Orsini.
Anul trecut, preţul mediu al electricităţii în Italia a ajuns la 109 euro per megawatt-oră, aproape dublu faţă de nivelul din Franţa.
Meloni a anunţat că Italia discută cu CE moduri alternative pentru a cheltui până la 15 miliarde de euro din fondurile europene deja alocate, pentru a spori productivitatea, o deficienţă cronică a ţării.
Autorităţile de la Roma s-au angajat să reducă deficitul bugetar sub plafonul UE de 3% din PIB în 2026, de la 3,8% din PIB în 2024.
Ministerul eston de Externe a anunţat luni că l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al…
Germania va organiza cu sprijinul Iordaniei un "pod aerian umanitar către Gaza", a anunţat luni…
Secretarul general al Guvernului, Radu Oprea, a susţinut luni că în cazierul său judiciar nu…
Departamentul Securităţii Interne din Statele Unite a transmis luni că ia măsuri pentru a readuce…
Preşedintele american Donald Trump, aflat în vizită în Scoţia, a anunţat luni că Statele Unite…
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a reiterat luni că Israelul nu-şi va înceta ofensiva în Fâşia…
This website uses cookies.
Read More