Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzPreședintele Comisiei Federale pentru Comunicații, Brendan Carr, a promis luni că va apăra interesele companiilor americane de tehnologie împotriva reglementărilor europene „excesive”, îndemnând la „condiții de concurență echitabile și corecte”, potrivit CNBC.
Vorbind în fața unei audiențe formate din lideri și analiști din industria tehnologică în cadrul conferinței Mobile World Congress de la Barcelona, Carr a declarat că normele tehnologice ale Uniunii Europene au fost percepute de giganții tehnologici americani drept „excesive” și „incompatibile” cu valorile americane. El s-a referit în special la Legea UE privind serviciile digitale (DSA), o reglementare de referință a blocului comunitar care vizează combaterea conținutului ilegal și dăunător online.
„Ne întoarcem la rădăcinile primului nostru amendament, ne întoarcem la tradiția libertății de exprimare”, a spus Carr, adăugând că există sentimentul că dreptul oamenilor la libertatea de exprimare online a fost ceva care s-a erodat de la pandemia Covid-19 din 2020 și 2021.
„De la președintele [Donald] Trump la mine, în întregul guvern, ne încurajăm companiile tehnologice să oprească cenzura pe care am văzut-o în ultimii doi ani”, a spus Carr.
„Am unele îngrijorări cu privire la abordarea pe care Europa a adoptat-o în special cu DSA”, a adăugat el. „Există riscul ca acest regim de reglementare să impună reguli excesive cu privire la libertatea de exprimare”.
Nu este prima dată când SUA își manifestă îngrijorarea cu privire la reglementările europene în domeniul tehnologiei.
La un summit internațional major privind inteligența artificială la Paris luna trecută, vicepreședintele american JD Vance a luat în vizor Europa, susținând că reglementarea a creat considerente de conformitate împovărătoare pentru firmele de tehnologie din America.
„Cenzura care ar putea veni din partea DSA este ceva incompatibil atât cu tradiția noastră de libertate de exprimare din America, cât și cu angajamentele pe care aceste companii tehnologice le-au luat în ceea ce privește diversitatea opiniilor”, a adăugat Carr.
Henna Virkkunen, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene pentru suveranitate tehnologică, securitate și democrație, nu a abordat în mod direct comentariile autorității de reglementare americane cu privire la normele europene excesive atunci când a vorbit în timpul unei mese rotunde care a urmat remarcilor lui Carr.
În schimb, ea a spus că Europa s-a angajat să îmbunătățească competitivitatea în cadrul blocului atunci când vine vorba de inovarea tehnologică și transformarea digitală.
„Vom propune mai multe … pachete în care ne revizuim normele”, mai târziu în acest an, a spus Virkkunen. Ea a solicitat, de asemenea, crearea unei piețe unice digitale pentru a armoniza reglementarea industriilor tehnologiei și telecomunicațiilor în întreaga UE.
Google a recunoscut că sistemul său de avertizare timpurie în caz de cutremur nu a…
În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, 25 de localități din nouă județe ale țării (Alba,…
Autor: Eugen Lascu După cum am mai afirmat și în alte articole, trăim într-o eră…
Autor: Gabriel Grădinescu, fost vicepreședinte ASF Se observă o efervescență în jurul temei guvernanței companiilor…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a lansat un mesaj către antreprenori şi îi roagă să spună…
Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a declarat duminică, după demisia vicepremierului Dragoş Anastasiu şi dezvăluirile acestuia…
This website uses cookies.
Read More
View Comments
acum SUA nu mai e de acord cu masurile europene în domeniul comunicatiilor.Dar după căderea turnurilor cine a impus cenzura?
Cea fost a fost. Important este ce se dorește acum!
Stați liniștiți ca toate se întorc!Ca sa produci ieftin trebuie sa ai și mana de lucru ieftina,asa ca prostia nu doare!
Stimabilul confunda reglementarea cu cenzura! La fel s-a întâmplat cu dezincriminarea insultei și a calomniei in numele libertății de exprimare: avem doar comentarii in care abundă epitetele ornante.
Succes managerilor giganților tehnologici americani în dezlănțuirea arbitrarului și haosului: dacă am fost suficient de proști pentru a dezvolta inteligenta artificiala, in loc să o cultivăm pe cea umană, specia homo sapiens sapiens a involuat la stadiul de homo imbecilus!