Tribunalul Bacău l-a condamnat, astăzi, pe președintele Consiliului Județean Neamț (PSD), Ionel Arsene, la 8 ani și 4 luni închisoare într-un dosar în care acesta este acuzat că ar fi primit 100.000 de euro mită pentru a interveni pe lângă Agenția Națională de Integritate.
Potrivit mesageruldeneamt.ro, lui IonelArsene i-au fost interzise dreptul de a candida și de a fi ales în funcții publice. Instanța a mai decis confiscarea a 80.000 euro și 150.000 lei, menținerea sechestrului asigurător pe mai multe bunuri.
Sentința nu este definitivă, iar apelul poate fi depus în 10 zile de la comunicare.
Marcel Ciolacu a spus în această seară că l-a contactat telefonic pe Arsene și că așteaptă ca acesta să ia o decizie în următoarele zile.
”Am avut o discuție telefonică cu domnul Arsene. Nu era într-o situație foarte convenabilă. Aștept o decizie politică din partea domnului Arsene. Nu e un moment fericit nici pentru domnul Arsene, nici pentru familia sa, nici pentru partid. Nu comentez deciziile instanței. Dar sunt anumite decizii în interiorul partidului pe care trebuie să le respectăm”, a spus lideurl PSD.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus pe 18 ianuarie 2018 punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 18 ianuarie 2018, a inculpatului
ARSENE IONEL, la data faptelor deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.
DNA preciza: “În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală.
Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari”.